Autor Wątek: RAV4 2022 MC22 - dylematy przed zakupem  (Przeczytany 367663 razy)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Odp: RAV4 2022 MC22 - dylematy przed zakupem
« Odpowiedź #675 dnia: 26 Stycznia 2022, 23:09:49 »
Wersja Active nie ma relingów dachowych, przez co może wyglądać na mniejszą, pozostałe wersję mają. Kolory też mają znaczenie przy ocenie wymiarów "na oko".

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

Offline jaqo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #676 dnia: 27 Stycznia 2022, 20:23:03 »
Witam wszystkich serdecznie :)
W dniu wczorajszym zleciłem do produkcji RAV4 plug-in selection+vip. Przewidywany termin odbioru to 15 czerwca. Nie ukrywam że będzie to mój pierwszy nowy samochód. Warto coś dokupić na start? Jak rozumiem w serii nie ma tej fajnej plastikowej wanienki w bagażniku?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #677 dnia: 27 Stycznia 2022, 20:45:09 »
Dostaniesz 1000 na te gadżety. Mata jest ok (trzeba dokupić), chlapacze,  dywaniki gumowe na zimę, itp.
Zawsze coś tam dobierzesz.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline pluto

• Toyot Chodzacy
    • Auris
  • Samochód:: Toyota, BYD
« Odpowiedź #678 dnia: 27 Stycznia 2022, 20:46:03 »
Nie ma wanienki ponieważ podłoga bagażnika w plug-in jest trochę podniesiona względem zwykłej hybrydy.
Dywaniki do bagażnika i kabiny dodają w cenie auta.
Fajnie że kolejna osoba skusiła się na pluga  :grin:
Toyota Yaris Cross HEV Executive FL MY2024 130 KM
BYD SEAL U DM-i PHEV Boost 2025r. 218KM 18,3 kWh LFP

MÓJ BYD:
https://forum.elektrowoz.pl/threads/byd-seal-u-dm-i-boost-2025r-218km-18-3-kwh-netto-lfp-komfortowa-hybryda-phev.8810/

Offline jaqo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #679 dnia: 27 Stycznia 2022, 21:55:16 »
Można powiedzieć że to 1000zl już wykorzystałem bo w ramach tej kwoty dostałem ładowarkę ścienna za 0zl. Pomęcze jeszcze mojego doradcę przed odbiorem to może coś jeszcze uda się ugrać

Wysłane z mojego LE2113 przy użyciu Tapatalka

Offline dejmieno

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 2.5 hybrid
« Odpowiedź #680 dnia: 27 Stycznia 2022, 23:41:27 »
Hmm jak to jest że zamawiałem samochód 16 grudnia i mam w umówię odbiór na 30 czerwca a ty zamawiałeś wczoraj i to jeszcze pług-in i masz 15 czerwca :) :). Muszę chyba się rozmówić ze swoim dealerem ;).

Offline jaqo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #681 dnia: 27 Stycznia 2022, 23:45:56 »
Zapewne czekasz na hybrydę (bez plug-in). Od sprzedawcy dowiedziałem się że na nie się dłużej czeka. Jeśli dobrze zapamiętałem to zamawiając teraz trzeba czekać do listopada, no chyba że szanowny Pan sprzedawca trochę podkolorował

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #682 dnia: 28 Stycznia 2022, 00:32:43 »
Zapewne czekasz na hybrydę (bez plug-in). Od sprzedawcy dowiedziałem się że na nie się dłużej czeka. Jeśli dobrze zapamiętałem to zamawiając teraz trzeba czekać do listopada, no chyba że szanowny Pan sprzedawca trochę podkolorował

Nie myslales nad nowym NXem? W podobniej kasie mozna by wyrwac.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline jaqo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #683 dnia: 28 Stycznia 2022, 08:59:49 »
Nie myslales nad nowym NXem? W podobniej kasie mozna by wyrwac.

Nie do końca w tej samej cenie. Biorąc pod uwagę że byłem zdecydowany na plug-in to na starcie cena już sporo większa, dodatkowo wyposażenie...
Jestem dość specyficzny i ciężko mi zrezygnować z jakichś "bajerów" dlatego wybór padł na Rav4 plug-in a jeśli chodzi o wyposażenie to w sumie nie dało już się wziąć niczego więcej  :grin:
Miałem dylemat pomiędzy GLC a Rav4, jednak tutaj też biorąc pod uwagę budżet to do GLC niewiele bym był w stanie dołożyć. Jak pisałem w pierwszym komentarzu to moje pierwsze nowe auto, więc nie wszystkie decyzje mogą być racjonalne i zdroworozsądkowe ;)

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #684 dnia: 28 Stycznia 2022, 09:24:21 »
W klasie PREMIUM płaci się dużo za podstawę. Jeżeli zechcesz skompletować NXa Hybrid tak, jak RAV4 w wersji EXE Hybrid, to dochodzisz do ceny 300 tys zł. A 300 tys za miejski samochód to sporo. Nx jest sporo mniejszy od RAV i na rodzinne wypady raczej słabo się nadaje. Bagażnik niecałe 500 litrów. No chociaż w porównaniu do Malucha, którym kiedyś jeździło się do Bułgarii i tak kosmos. No i nie wiem jak w Lexusie, bo nie miałem, ale w Mercedesie CLA wymiana klocków z przodu kosztuje 1680 zł netto. Z tarczami o 1000 zł więcej. Więc za premium nie płaci się tylko po zakupie, ale i długo potem. I to mnie odstraszyło od Lexusa czy Audi. Po prostu nie lubię, jak ktoś robi ze mnie głupka. Oczywiście wiem, że można w Audi wymienić klocki w serwisie Skody i wtedy za te same czynności i materiały zapłacimy połowę, ale sama idea i podejście do klienta już mnie wkurza. 1500 zł więcej za to, że poczekam w fotelu a pani w mini poda mi kawę, to marne wytłumaczenie. Tu mi przypomina się dowcip o dwóch nowobogackich milionerach, którzy spotkali się na imprezie. Jeden pyta drugiego: " Fajny masz krawat, ile kosztował?" Gość odpowiada: " 100 zł". Na co tamten: " Ależ ty dzban jesteś. Zadzwoniłbyś do mnie, a zaprowadziłbym cię do sklepu, w którym taki sam kupisz za 500 zł". Takie właśnie podejście mam do klasy premium. Dziś. Może za kilka lat, jak zostanę miliarderem, to kupię sobie S-klasę:))

Offline skalar74

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #685 dnia: 28 Stycznia 2022, 09:25:01 »
Witam wszystkich serdecznie :)
W dniu wczorajszym zleciłem do produkcji RAV4 plug-in selection+vip. Przewidywany termin odbioru to 15 czerwca. Nie ukrywam że będzie to mój pierwszy nowy samochód. Warto coś dokupić na start? Jak rozumiem w serii nie ma tej fajnej plastikowej wanienki w bagażniku?

Witam,
Zamówiłem spontanicznie 15 października Rav4 plug-in selection + vip. W salonie był juz przed świętami ale z uwagi na wyjazd sylwestrowy odebrałem auto 5 stycznia. Dzięki temu w książce serwisowej mam wklejkę z rocznika 22.
Potwierdzam że bardzo fajna gumowa mata bagażnika (wanienka?) była na wyposażeniu. Pzdr.

Offline jaqo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #686 dnia: 28 Stycznia 2022, 11:07:34 »
Witam,
Zamówiłem spontanicznie 15 października Rav4 plug-in selection + vip. W salonie był juz przed świętami ale z uwagi na wyjazd sylwestrowy odebrałem auto 5 stycznia. Dzięki temu w książce serwisowej mam wklejkę z rocznika 22.
Potwierdzam że bardzo fajna gumowa mata bagażnika (wanienka?) była na wyposażeniu. Pzdr.

Jak wrażenia? Czegoś Ci brakuje? Coś byś zmienił? Chyba musimy założyć nowy topic na forum o plug-in bo nic takiego nie widzę ;)

edit: dobra wątek widzę, ale ten jest aktywniejszy  :grin:
« Ostatnia zmiana: 28 Stycznia 2022, 11:41:52 wysłana przez jaqo »

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #687 dnia: 28 Stycznia 2022, 11:42:44 »
A rozmiar opon nie ma wpływu na wysokość samochodu?
Oczywiście, że ma jak i wizualnie.
Selection w 2022 dostaje te same felgi (tylko czarne) co Executive i wyglądać będzie rewelacyjnie.
Avtive i Comfort mają mniejsze felgi więc też wyglądają nie tak klocowato.

(...)
Fajnie że kolejna osoba skusiła się na pluga  :grin:
Myślę, że znacznie więcej osób by się na nie decydowało jakby nie różnica w cenie prawie 100 000 zł między Plug a Hybrydą które to 100 000 zł chyba się nigdy nie zwrócą przy kilkuletniej jeździe.
Opcja świetna, ekonomicznie mniej świetna.

Offline skalar74

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #688 dnia: 28 Stycznia 2022, 11:48:08 »
Dokupiłem tylko poza salonem Carlinkit 3.0 w polskim sklepie, współpracuje z toyotą i iphone rewelacyjnie. Nawet sygnał wi-fi lub bluetooth jaki emitowało urządzenie  podczas parowania nazywało się Toyota.
Ma wszystko wiec już nic nie potrzeba, łącznie z podświetlanymi przyciskami sterowania okien wszystkich. ( a oto się martwiłem), ogólnie ma fajne niebieskie podświetlenie schowków oraz podłogi.
W salonie dobrałem bagaznik oraz skibox thule ten większy , także koła zimowe i stacje ładowania. (jeszcze nie podłączona). Oryginalna ładowarka 220 v spisuje się bardzo dobrze jest w stanie naładować auto w około 7 godzin. Zasięg EV w zimie pokazuje nawet ponad 80 km. Na jazdę po mieście wystarczy. Pzdr

pireus

• Gość
« Odpowiedź #689 dnia: 28 Stycznia 2022, 11:57:35 »
Dokupiłem tylko poza salonem Carlinkit 3.0
Byłem chyba tutaj pierwszą osoba która kupiła Carlinkit 2,0. Wszystko było pięknie, ślicznie przez ok 1,5 roku, potem odmówiła posłuszeństwa. Ma jedna wadę, przez brak wentylacji i silne nagrzewanie się wnętrza, ulega awarii.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl