Dzis jechałem autostrada Katowice-Krakow i z powrotem. Mój taki pierwszy dalszy wyjazd i tak:
1. Spalanie 7.3l w jedną stronę i 7.9 w drugą. Generalnie jest ok, bałem się, że wyjdzie więcej (choć też było w tym trochę jazdy po mieście, więc tam spadło, na autostradzie spory ruch i te 150km/h osiągalne tylko momentami...)
2. Jeśli chodzi o wyciszenie, to napiszę tak: szału może i nie ma, ale wcale nie było źle. Nie słyszałem w ogóle opon/jezdni (opony Michelin CC), a jedynie szum powietrza. Po tym wszystkim, co tu przeczytałem, spodziewałem się, że będzie dużo gorzej, a tymczasem przy 150 można swobodnie rozmawiać nawet z pasażerami z tyłu
3. Jak zgasiłem samochód pod domem, to pokazało mi wynik eco 60-parę, tymczasem w MyT mam 90 - z czego to wynika?:-|
4. Mam jakiś problem z połączeniem telefonu do audio... Raz mam dźwięk rozmowy przez głośniki, a raz tylko dźwięk dzwonka (same rozmowy przez telefon...). Yanosik z kolei daje cały czas komunikaty przez głośniki... Póki co nie zaobserwowałem w tym żadnej prawidłowości...