Przy 189cm wzrostu jakoś nie odnotowałem abym szorował gdziekolwiek głową po sufiecie nawet z tyłu a było to skyview. Pewnie trochę obniża ale nie sądzę aby różnica była aż tak znacząca. JBL zamówiony bo głośniki podstawowe grały tragicznie. Szczerze jeśli chodzi o komfort to Toyota słabo wypada. Brak regulacji fotela pasażer to już kuriozum w wersji Selection.
Niżej masz część dachu w którą wchodzi skyview czyli ta czesc ktora nie jest szklana. Z tyłu chyba nad głowami masz tylko skyview a z przodu jednak pasażer jest na styku.
Nie chodzi może o szuranie głową po dachu ale jednak bliskość tego dachu. Zależy kto jakim wcześniej autem jeździł i czego będzie mu brakowało.
Dla mnie Skyview to fajny bajer ale dla dzieci jadących z tyłu. No tak - rozświetla całe wnętrze. Czy to warte takiej ceny? I wożenia dodatkowych 60 kg - bo chyba tyle waży Skyview ponad wagę auta.
Ravką jeździ się komfortowo, trochę nią pojeździłem i jest fajnie (pasażerowie może mają gorzej

)
Brak regulacji fotela pasażera to kuriozum całego modelu bo regulacja jest tylko w Executive.
Do tego mogę dodać małą ilość schowków, brak rączki w rolecie bagażnika, brak klimatyzowanego schowka.
Co marka to polityka. Plusów jest jednak znacznie więcej.