Autor Wątek: Warszawskie kradzieże - blokada skrzyni biegów czy są lepsze patenty?  (Przeczytany 460286 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pireus

• Gość
Odp: Warszawskie kradzieże - blokada skrzyni biegów czy są lepsze patenty?
« Odpowiedź #765 dnia: 19 Stycznia 2023, 11:53:35 »
Odradzili konkurencyjne rozwiązania bo „paanie, od Merca są super hiper, gwiazda” itp
Nie jest hiper, ale jest widocznie lepsze od pozostałych np. CanLocka i podobnych. Dlatego żaden ubezpieczyciel nie każe montować nic dodatkowego. A to już o czymś świadczy. a jak mają ukraść to i tak ukradną. Z każdym dokładanym zabezpieczeniem, miałem później problem, wcześniej lub później.
Przecież masz podobny system zamontowany fabrycznie co CanLock i Gannet ?
Nie do końca, bo ma jeszcze inne dodatkowe funkcje, z monitorowaniem wnętrza, rozpoznaniem kolizji i próby odholowania itd, oraz wsparcie w razie kradzieży i koordynowane poszukiwań we współpracy z policją , dzięki przekazywanej lokalizacji pojazdu.
Przecież masz podobny system zamontowany fabrycznie co CanLock
Dlatego odradzili mi jego montaż, bo byłem nim zainteresowany.
« Ostatnia zmiana: 19 Stycznia 2023, 12:17:21 wysłana przez pireus »

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #766 dnia: 19 Stycznia 2023, 12:18:32 »
Może głupie pytanie, ale czy się mylę, czy wystarczy parkować tak samochód, żeby nie było dostępu do nadkola (np. przy słupie), żeby wyeliminować tę możliwość włamu? Po prostu mieć na podwórzu, w garażu takie miejsce, ze dojeżdżamy lewym przodem blisko przeszkody? Oczywiście nie eliminuje to wszystkich metod, ale tę jedną chyba powinno.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #767 dnia: 19 Stycznia 2023, 12:24:12 »
Jakieś utrudnienie jest. Ale mogą wyrwać zderzak i dojść od przodu. No i nie jest jedyne dojście do CAN.

NieToyota

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline komyak

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV 4 V 2.0 4x4
« Odpowiedź #768 dnia: 19 Stycznia 2023, 12:28:06 »
Nie do końca, bo ma jeszcze inne dodatkowe funkcje, z monitorowaniem wnętrza, rozpoznaniem kolizji i próby odholowania itd, oraz wsparcie w razie kradzieży i koordynowane poszukiwań we współpracy z policją , dzięki przekazywanej lokalizacji pojazdu.

To w taki razie poczytaj o systemie CanLock oraz Gannet.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #769 dnia: 19 Stycznia 2023, 12:33:17 »
To w taki razie poczytaj o systemie CanLock oraz Gannet.
ok
Faktycznie podobne, nie mają tylko współpracy z policją, jaką gwarantuje centrum MB, gdzie zgłasza się kradzież.
« Ostatnia zmiana: 19 Stycznia 2023, 12:36:49 wysłana przez pireus »

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #770 dnia: 19 Stycznia 2023, 12:45:09 »
Człowiekowi zasowiecili Mercedesa. Nie powiem, UrbanGuard zadziałał jak sprawa została zgłoszona na Policję. Zlokalizowany pod granicą Białorusko-rosyjską. A po pół godzinie w rosji. I tyle go widzieli…

NieToyota

Offline komyak

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #771 dnia: 19 Stycznia 2023, 12:45:57 »
Faktycznie podobne, nie mają tylko współpracy z policją, jaką gwarantuje centrum MB, gdzie zgłasza się kradzież.

Sprawdzałem w internecie pisze, że CanLock nie ma a w Gannet jest współpraca z policją i ewentualną kradzież u nich się zgłasza oraz na policję. Szkoda że nie ma centrum Toyoty tak jak w MB :)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #772 dnia: 19 Stycznia 2023, 13:10:22 »
Szkoda że nie ma centrum Toyoty tak jak w MB
I tak zawsze liczy się czas zgłoszenia, dlatego ja zawsze staram się mieć telefon w pobliżu, żebym mógł usłyszeć powiadomienie. Nawet pogłośniłem jego sygnał na maxa żebym w czasie snu usłyszał. Nawet raz niepotrzebnie w nocy schodziłem, bo był fałszywy sygnał naruszenia strefy wnętrza. Ale okazało się, że jedna szyba była otwarta. Teraz sprawdzam w apce status pojazdu, czy wszystko jest zamknięte i zablokowane. I ważne jest to że UrbanGuard nie blokuje żadnych zdalnych funkcji, jak ktoś pisał o CanLock przy CC
« Ostatnia zmiana: 19 Stycznia 2023, 13:18:48 wysłana przez pireus »

Offline komyak

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #773 dnia: 19 Stycznia 2023, 13:18:00 »
I tak zawsze liczy się czas zgłoszenia, dlatego ja zawsze staram się mieć telefon w pobliżu, żebym mógł usłyszeć powiadomienie. Nawet pogłośniłem jego sygnał na maxa żebym w czasie snu usłyszał. Nawet raz niepotrzebnie w nocy schodziłem, bo był fałszywy sygnał naruszenia strefy wnętrza. Ale okazało się, że jedna szyba była otwarta. Teraz sprawdzam w apce status pojazdu, czy wszystko jest zamknięte i zablokowane.

Doczytałem, że MB korzysta z firmy Gannet przy poszukiwaniu kradzieży pojazdów. Tak jest opisane to w internecie. Skoro MB ma taki system to dlaczego Toyota nie mogła tego rozwiązania w swojej ofercie jako zabezpieczenie antykradzieżowe zaoferować ? Może rozwiązania BLE, Cobra są łatwiejsze dla złodzieji :) ?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #774 dnia: 19 Stycznia 2023, 13:21:28 »
Skoro MB ma taki system to dlaczego Toyota nie mogła tego rozwiązania w swojej ofercie jako zabezpieczenie antykradzieżowe zaoferować ?
Czyli jak się chce to można. Jak widzę dociekliwy jesteś.  :grin:

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #775 dnia: 19 Stycznia 2023, 13:25:21 »
I tak zawsze liczy się czas zgłoszenia, dlatego ja zawsze staram się mieć telefon w pobliżu, żebym mógł usłyszeć powiadomienie. Nawet pogłośniłem jego sygnał na maxa żebym w czasie snu usłyszał. Nawet raz niepotrzebnie w nocy schodziłem, bo był fałszywy sygnał naruszenia strefy wnętrza. Ale okazało się, że jedna szyba była otwarta. Teraz sprawdzam w apce status pojazdu, czy wszystko jest zamknięte i zablokowane.

Doczytałem, że MB korzysta z firmy Gannet przy poszukiwaniu kradzieży pojazdów. Tak jest opisane to w internecie. Skoro MB ma taki system to dlaczego Toyota nie mogła tego rozwiązania w swojej ofercie jako zabezpieczenie antykradzieżowe zaoferować ? Może rozwiązania BLE, Cobra są łatwiejsze dla złodzieji :) ?
Może mają na to wywalone?

NieToyota

pireus

• Gość
« Odpowiedź #776 dnia: 19 Stycznia 2023, 13:31:31 »
Odradzili konkurencyjne rozwiązania bo „paanie, od Merca są super hiper, gwiazda” itp ;)
To juz teraz rozumiesz dlaczego odradzili?

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #777 dnia: 19 Stycznia 2023, 13:36:11 »
Odradzili Ganneta że może kiepsko współpacować z MB poczym sprzedali Ci Ganneta pod szyldem MB. Marketing level master…

NieToyota

Offline komyak

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #778 dnia: 19 Stycznia 2023, 14:40:40 »
Odradzili Ganneta że może kiepsko współpacować z MB poczym sprzedali Ci Ganneta pod szyldem MB. Marketing level master…

NieToyota

Wniosek taki. Jak chcemy mieć samochód zabezpieczony jak koleba pireus w MB to pozostaje nam jedynie Gannet z zabezpieczeń które ja znam na rynku lub blokada mechaniczna.

Offline Bartek79

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #779 dnia: 19 Stycznia 2023, 18:32:15 »
Czy ktoś z użytkowników posiada SEO CANblu ?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl