Autor Wątek: Warszawskie kradzieże - blokada skrzyni biegów czy są lepsze patenty?  (Przeczytany 460033 razy)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Odp: Warszawskie kradzieże - blokada skrzyni biegów czy są lepsze patenty?
« Odpowiedź #120 dnia: 10 Lutego 2022, 14:19:36 »
Ostatecznie zawsze można zabrać ze sobą akumulator np. wchodząc do sklepu.

Albo kable od świec, jak kiedyś w Maluchu ;)

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #121 dnia: 10 Lutego 2022, 14:20:56 »
Albo kable od świec, jak kiedyś w Maluchu
Zapominacie o kołach. Na noc koniecznie zabierać do mieszkania:))

Offline RPW

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 V hybrid
« Odpowiedź #122 dnia: 10 Lutego 2022, 14:32:44 »

Koła to i tak trzeba zabierać bo znowu je kradną.

Offline JKrakus

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4V2l.man4x4
« Odpowiedź #123 dnia: 10 Lutego 2022, 15:35:01 »
Albo kable od świec, jak kiedyś w Maluchu
Kradzieży kół  doświadczyłem dawno temu i nie było mi wesoło jak samochód zobaczyłem rano  na cegłówkach. Kilka godzin siedzenia na komisariacie bo akurat wtedy okradli nie tylko mnie, dzień urlopu którym nie był zachwycony szef, pilny zakup kół z oponami. I co z tego , że byłem ubezpieczony, owszem zwrócili kasę po swoim przeliczeniu utraty wartości, zużyciu ogumienia a na następny rok była mniejsza zniżka.
A był to  jedyny samochód, który miałem bez śrub zabezpieczających koła. A alarm wstrząsowy na swój sposób ominęli.

Offline animuss

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #124 dnia: 11 Lutego 2022, 22:19:42 »
Najnowsza „zabawka” polskich złodziei. Otwiera auto w kilka sekund

https://interwencja.polsatnews.pl/reportaz/2022-02-09/najnowsza-zabawka-polskich-zlodziei-otwiera-auto-w-kilka-sekund/

Coraz więcej na ten temat.
« Ostatnia zmiana: 11 Lutego 2022, 22:38:32 wysłana przez animuss »

Offline neevor

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 , VERSO
« Odpowiedź #125 dnia: 12 Lutego 2022, 14:04:06 »
Dwie strony wcześniej już o tym było

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #126 dnia: 23 Kwietnia 2022, 14:22:57 »
Znajomy kupił nową Hondę CRV Hybrid. Poprosił znajomego elektryka samochodowego o montaż kamerki przód i tył. Facet to zrobił i zaproponował mu urządzenie wpinane bez cięcia instalacji w fabryczną wiązkę, które odcina zapłon. Generalnie mówisz, jaką chcesz mieć kombinację przycisków na kierownicy i on ci to ustawia. I wtedy, dopóki ich nie naciśniesz, guzik start-stop nie działa. Całość kosztowała 600 zł. Ktoś z Was z czymś takim się spotkał? Zakład mam na miejscu, więc chcę podrążyć temat, tym bardziej, że znajomy twierdzi, że tą funkcję można włączać i wyłączać, tak że po pierwsze serwis przy przeglądzie nie musi w ogóle wiedzieć, że masz coś takiego, a po drugie możesz to uruchamiać tylko wtedy, kiedy parkujesz w nieznanym miejscu.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #127 dnia: 23 Kwietnia 2022, 20:05:22 »
Generalnie mówisz, jaką chcesz mieć kombinację przycisków na kierownicy i on ci to ustawia. I wtedy, dopóki ich nie naciśniesz, guzik start-stop nie działa. Całość kosztowała 600 zł. Ktoś z Was z czymś takim się spotkał?
Pełno jest tego na rynku, z różnymi dodatkowymi funkcjami np. https://zabezpiecz-auto.pl/

Offline jakubek75

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #128 dnia: 24 Kwietnia 2022, 20:54:16 »
Znajomy kupił nową Hondę CRV Hybrid. Poprosił znajomego elektryka samochodowego o montaż kamerki przód i tył. Facet to zrobił i zaproponował mu urządzenie wpinane bez cięcia instalacji w fabryczną wiązkę, które odcina zapłon. Generalnie mówisz, jaką chcesz mieć kombinację przycisków na kierownicy i on ci to ustawia. I wtedy, dopóki ich nie naciśniesz, guzik start-stop nie działa. Całość kosztowała 600 zł. Ktoś z Was z czymś takim się spotkał? Zakład mam na miejscu, więc chcę podrążyć temat, tym bardziej, że znajomy twierdzi, że tą funkcję można włączać i wyłączać, tak że po pierwsze serwis przy przeglądzie nie musi w ogóle wiedzieć, że masz coś takiego, a po drugie możesz to uruchamiać tylko wtedy, kiedy parkujesz w nieznanym miejscu.

Mam coś takiego założone w Aurisie. Jest tryb serwisowy (całkowite odłączenie). Działa.

Offline JKrakus

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4V2l.man4x4
« Odpowiedź #129 dnia: 14 Maja 2022, 10:10:52 »
A Toyota dalej przoduje
w kradzieżach

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #130 dnia: 15 Maja 2022, 19:16:28 »
Myślę, że prosta blokada na koło kierownicy wożona pod siedzeniem nie zaszkodzi. Szczególnie przy wyjazdach do Stolicy i parkowaniu w dziwnych miejscach. Jak złodziej będzie miał do wyboru samochód ze sztabą, która nie pozwoli kręcić kierownicą, to poszuka czegoś mniej czasochłonnego. Wracamy do lat 90-tych, ale chyba obecnie nie ma wyboru. Przy tej dostępności samochodów, kradzieży będzie coraz więcej. Poza tym, istnieje przyzwolenie na kradzież samochodów, ponieważ jest zapotrzebowanie na tanie części. Przecież to można łatwo wyplenić. Wystarczy, żeby każdy sprzedający części samochodowe miał obowiązek podania, z jakiego pojazdu część pochodzi( nr VIN). A potem już łatwo sprawdzić, czy to samochód po szkodzie całkowitej, czy z kradzieży. I jeżeli z kradzieży, sprzedający idzie siedzieć. Proste.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #131 dnia: 15 Maja 2022, 23:14:10 »
Wystarczy, żeby każdy sprzedający części samochodowe miał obowiązek podania, z jakiego pojazdu część pochodzi( nr VIN). A potem już łatwo sprawdzić, czy to samochód po szkodzie całkowitej, czy z kradzieży. I jeżeli z kradzieży, sprzedający idzie siedzieć. Proste.
Stawiam, że z jednego takiego pokasacyjnego VINu dałoby się kupić części na 100 samochodów:-D

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #132 dnia: 16 Maja 2022, 08:22:19 »
Wystarczy, żeby każdy sprzedający części samochodowe miał obowiązek podania, z jakiego pojazdu część pochodzi( nr VIN). A potem już łatwo sprawdzić, czy to samochód po szkodzie całkowitej, czy z kradzieży. I jeżeli z kradzieży, sprzedający idzie siedzieć. Proste.
Stawiam, że z jednego takiego pokasacyjnego VINu dałoby się kupić części na 100 samochodów:-D
I myślisz że rzeczywiście nikogo by nie zdziwiło, że jeden samochód ma 5 klap silnika?

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #133 dnia: 16 Maja 2022, 09:53:58 »
I myślisz że rzeczywiście nikogo by nie zdziwiło, że jeden samochód ma 5 klap silnika?
Może i by zdziwiło (jakby ktoś zauważyl), tylko jak sprawdzić która jest prawdziwa?

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #134 dnia: 16 Maja 2022, 10:15:52 »
Może i by zdziwiło (jakby ktoś zauważyl), tylko jak sprawdzić która jest prawdziwa?
Wg mnie, ta druga już będzie fałszywa, bo samochód ma tylko jedną maskę. Wszystko da się zrobić, trzeba tylko chcieć. Stacja demontażu odzyskuje części i powinna mieć obowiązek opisania każdej części numerem VIN i katalogowania tego. A jeżeli złodziej wystawi część na allegro bez numeru VIN, zapukają do niego smutni panowie.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl