Autor Wątek: Warszawskie kradzieże - blokada skrzyni biegów czy są lepsze patenty?  (Przeczytany 459997 razy)

Offline krzychook

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Warszawskie kradzieże - blokada skrzyni biegów czy są lepsze patenty?
« Odpowiedź #270 dnia: 09 Sierpnia 2022, 15:04:25 »
No niestety przecięte
Wstrząsająca sytuacja :embarassed:. Nasuwa się pytanie czy samochód gdzieś parkował i był przypadkową okazją dla złodzieja, czy sobie upatrzył i można spodziewać się kolejnej próby kradzieży?

Samochód generalnie parkowany "pod blokiem", tylko miejsca sa mniej lub bardziej na widoku.
Tak naprawde nie wiem kiedy tego dokonali, bo i nie zagladam za czesto w nadkola...

Z racji WFH to tylko do sklepu i raz na jakis czas do rodziców do innego miasta.
No chyba, że jeżdżę z tym od czerwcowych wakacji w Niemczech...

Niestety na jakiekolwiek kamery na osiedlu nie ma co liczyć...

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #271 dnia: 09 Sierpnia 2022, 21:41:49 »
Kiedyś, jak jeszcze kradli kaseciaki, montowało się w środku żyletki.
Patent super tylko sprzątania dużo.
Na miejscu właścicieli Rav4, zamontowałbym tam żyletki i niech manewruje paluchami w poszukiwaniu wtyczki…

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #272 dnia: 09 Sierpnia 2022, 22:26:55 »
Koleś kiedyś tak zamontował CD, że nie udało się im go wyjąć. W podziękowaniu zapakowali w CD nóż, a wcześniej pocięli nim deskę i podsufitkę.

Offline JKrakus

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4V2l.man4x4
« Odpowiedź #273 dnia: 10 Sierpnia 2022, 21:57:29 »
Mam pytanie  :-) Czy przecinając nadkole -złodziej może uruchomić ewentualnie  każdą rav4 (benzyna , hybryda)?

nie
Mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź? Masz wiedzę o którą wtyczkę konkretnie chodzi? W benzynie jej tam nie ma?
Właśnie , że nie wiem i myślałem, że ktoś mi tu odpowie czyli czy w benzynie jest czy nie.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #274 dnia: 11 Sierpnia 2022, 08:43:43 »
Koleś kiedyś tak zamontował CD, że nie udało się im go wyjąć. W podziękowaniu zapakowali w CD nóż, a wcześniej pocięli nim deskę i podsufitkę.
No niestety, to patologia. Potrafią też wrzucić do samochodu odpaloną gaśnicę, jeżeli napotkają problem przy kradzieży. Myślałem, że to ze złości, ale zaprzyjaźniony policjant powiedział mi, że to w celu zatarcia śladów biologicznych.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #275 dnia: 11 Sierpnia 2022, 08:57:09 »
Myślałem, że to ze złości, ale zaprzyjaźniony policjant powiedział mi, że to w celu zatarcia śladów biologicznych.
Takkkk, bo polska policja , po próbie kradzieży samochodu, szuka śladów biologicznych sprawcy. Ubawiłeś mnie.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #276 dnia: 11 Sierpnia 2022, 09:55:09 »
Takkkk, bo polska policja , po próbie kradzieży samochodu, szuka śladów biologicznych sprawcy. Ubawiłeś mnie.
Nie ubawienie Ciebie było moim celem, ale przekazanie informacji. Ale jeżeli przy okazji poprawiłem Ci humor, to się cieszę.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #277 dnia: 11 Sierpnia 2022, 20:42:46 »
Myślałem, że to ze złości, ale zaprzyjaźniony policjant powiedział mi, że to w celu zatarcia śladów biologicznych.
Tak to jest, jak zamiast uganiać się za złodziejami, skupiają się ma wycinaniu konfetti.
I jeszcze wcześniejsza emerytura. Myślę, że bardziej stresująca jest praca ciecia w supermarkecie.
Kradli, kradną i będą kraść…

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #278 dnia: 11 Sierpnia 2022, 20:52:14 »
A słyszałeś o czymś takim jak osmologia? Jeśli nie to poczytaj.
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #279 dnia: 11 Sierpnia 2022, 20:55:31 »
Tak to jest, jak zamiast uganiać się za złodziejami, skupiają się ma wycinaniu konfetti.
I jeszcze wcześniejsza emerytura. Myślę, że bardziej stresująca jest praca ciecia w supermarkecie.
Kradli, kradną i będą kraść…
Ty też mogłeś zostać gliną. Na wcześniejszej emeryturze bawił byś na Kubie w Meksyku czy innym Zanzibarze :cheesy: Po co pracować jako cieć i się stresować.
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #280 dnia: 11 Sierpnia 2022, 22:48:03 »
A słyszałeś o czymś takim jak osmologia? Jeśli nie to poczytaj.
Słyszałem, ale chyba nie sądzisz, że w ten sposób tropią złodziei samochodów. Tutaj jest sprawa prosta. Zgłoszenie poszkodowanego, odczekanie odpowiedniego czasu i umorzenie sprawy. Jak osobiście, przez przypadek, znalazłem swój ukradziony samochód, to po prostu został odholowany na policyjny parking i po pewnym czasie zwrócony ubezpieczycielowi, bo odszkodowanie z OC już dostałem. Widocznie zapomnieli o badaniu osmologicznym.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #281 dnia: 15 Sierpnia 2022, 20:44:09 »
W sprawie tego nadkola, które przecinają, to później oni te kable wypinają ze skrzynki i podłączają swój sprzęt, czy robią coś z kablami? Bo jeśli wypinają, to po co robić kawał blachy na całe nadkole, jak to jest niewielki fragment, który daje dobry dostęp w to miejsce. Można coś wymyślić, żeby utrudnić ew. wypięcie kabli. Albo zrobić coś niestandardowo wyglądającego, to może to odstraszy.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #282 dnia: 17 Sierpnia 2022, 19:38:52 »
Podejrzewam, że znajdują tylko wiązkę can i podłączają się prosto do kabli. Są takie specjalne serwisowe klipsy, które od razu nacinają izolację, dobry kontakt, a prawie ślad nie zostaje.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #283 dnia: 17 Sierpnia 2022, 20:34:28 »
W benzynie w tym miejscu nic nie ma co by przypominało złącze,  wiązkę itp. Jedynie do światła.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #284 dnia: 17 Sierpnia 2022, 21:43:39 »
Podejrzewam, że znajdują tylko wiązkę can i podłączają się prosto do kabli. Są takie specjalne serwisowe klipsy, które od razu nacinają izolację, dobry kontakt, a prawie ślad nie zostaje.
Czyli jak weźmie się to w jakiś oplot "druciany", to już się nie natnie...?
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl