Możesz sobie wyłączyć, lub zostawić aktywny z poziomu auta lub strony www. Twoja decyzja, ja nie po to kupuję z tym systemem, bu nie używać. Mam to w każdym od 2005r.
Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
OK, zastanawia mnie jednak jak to funkcjonuje po dezaktywacji. O ile dobrze rozumiem, to przy aktywnym systemie, po wciśnięciu klamki auto wysyła sygnał do kluczyka który można powiedzieć, że czuwa i jak kluczyk odpowie na ten sygnał to drzwi się otwierają. Czyli po dezaktywacji auto po wciśnięciu klamki nie zapyta o to czy jest obecny kluczyk a jedynie przez wciśnięcie przycisku w kluczyku do takiej interakcji między autem a kluczykiem dojdzie?

Chciałbym poznać ten mechanizm działania. Czym różni się sygnał wysłany po naciśnięciu przycisku na kluczyku od tego który kluczyk wysyła po naciśnięciu klamki? Chyba że po wciśnięciu przycisku na kluczyku mamy odwrotną sytuację i to auto jest w stanie czuwania i czeka na sygnał od kluczyka i jak się przyciśnie przycisk na kluczyku to auto odpowiada sygnałem, jest swego rodzaju sparowanie i wtedy się otwiera.
No i jak funkcjonuje odpalenie auta po jego otwarciu. Mam przycisk, którym uruchamiam auto. Chyba nie ma nigdzie fizycznego slota na włożenie kluczyka, by móc tak uruchomić samochód? Jaka jest więc różnica wtedy?
Wiesz, ja nie mówię, że korzystał nie będę. Parkuję w garażu podziemnym w pracy podobnie. Zakładam, że szansa na kradzież jest wtedy nieco mniejsza, natomiast jak gdzieś wyjadę to okazjonalnie mógłbym sobie to wyłączać, by mieć większy komfort.