Autor Wątek: Warszawskie kradzieże - blokada skrzyni biegów czy są lepsze patenty?  (Przeczytany 459558 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pireus

• Gość
Odp: Warszawskie kradzieże - blokada skrzyni biegów czy są lepsze patenty?
« Odpowiedź #600 dnia: 15 Stycznia 2023, 11:31:33 »
"skoro mama nadal odcina kawałek mięsa, to musi mieć to jakiś sens"
Napisz to do producentów zabezpieczeń, może je zmienią, bo faktycznie jest to poważny argument. Ale raczej czyjaś bezmyślność w odcinaniu kawałka mięsa ich nie przekona. Porzekadła ludowe nie zawsze są źródłem prawdy.
A wpisz w google "muchy aktywują czujniki ruchu w samochodzie".
Po co, skoro mam te zabezpieczenia od kilkudziesięciu lat i wiem to z autopsji. Nie wszystko co piszą w google jest prawdą objawioną. Czasami lepiej skorzystać z własnych doświadczeń. Ale Ciebie te muchy na szczęście nie dotyczą, dzięki niedoróbce w ASO.
« Ostatnia zmiana: 15 Stycznia 2023, 11:36:45 wysłana przez pireus »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #601 dnia: 15 Stycznia 2023, 12:44:28 »
W prawdziwych alarmach muchy nie aktywują czujki ruchu.
W alarmach montowanych przez Toyotę w Polsce może się tak zdarzyć.
Bo to zwykle chińskie gów.. Raz dałem się namówić, teraz za każdym razem jak zamawiam to wyraźnie zaznaczam żeby nic od „siebie” nie dokładali, nawet za darmo.

W domowej raz zagnieździł się pajączek, miesiąc czasu serwis ustalał o co chodzi. Na kamerach nic się nie nagrało, a czujka wykazywała ruch.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #602 dnia: 15 Stycznia 2023, 12:51:28 »
Napisz to do producentów zabezpieczeń, może je zmienią, bo faktycznie jest to poważny argument. Ale raczej czyjaś bezmyślność w odcinaniu kawałka mięsa ich nie przekona.
A czy ja gdzieś napisałem, że te czujniki są zbędne i niepotrzyje montują? Ja nic nie stwierdziłem, a jedynie zapytałem. Twoja odpowiedź "skoro montują, to znaczy, że są potrzebne" znaczy dokładnie tyle samo, co "nie wiem"

Po co, skoro mam te zabezpieczenia od kilkudziesięciu lat i wiem to z autopsji.
Wiesz co? To zdanie jest najlepszym podsumowaniem Twojej osoby:D po co słuchać argumentów innych, skoro sam wiem lepiej, nie? Dla mnie EOT

pireus

• Gość
« Odpowiedź #603 dnia: 15 Stycznia 2023, 13:41:35 »
A czy ja gdzieś napisałem, że te czujniki są zbędne i niepotrzyje montują?
Z plusów nie posiadania: nie będzie mi wył przy jakichś muchach zamkniętych w środku.
Jeżeli nie posiadanie czegoś jest plusem, tzn. że nie jest potrzebne. To wynika z logiki.
po co słuchać argumentów innych, skoro sam wiem lepiej,
Bo najcenniejsze są własne doświadczenia.
« Ostatnia zmiana: 15 Stycznia 2023, 13:43:52 wysłana przez pireus »

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #604 dnia: 15 Stycznia 2023, 14:11:43 »
Czujki działają tylko przy zamkniętych oknach.

Te czujniki to membrany przypominające mikrofon. Mają wykryć ruch powietrza i zakłócenie ciśnienia w kabinie na skutek stłuczenia szyby lub np. ruchu w kabinie. Dlatego włożenie ręki przez otwarte okno może ich nie wzbudzić, ale samo pozostawienie uchylonych okien może i powinno je wzbudzić. Prawidłowo skalibrowany system powinien również zadziałać w przypadku pozostania w kabinie i wykonywania standardowych ruchów.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #605 dnia: 15 Stycznia 2023, 14:23:50 »
Wybito mi szybę z tyłu (pozostawiona torba) alarm natychmiast zaczął wyć.  "Klient" złapany. Tak było u mnie. Fakt, gość był mało "świeży" ale bez czujników wnętrza bez problemu by odszedł.
Sprawdzałem z ręką i u mnie wyło, ale to nie była toyka a ford. Sprawdzę ravkę i dam znać.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #606 dnia: 15 Stycznia 2023, 14:37:09 »
A czy ja gdzieś napisałem, że te czujniki są zbędne i niepotrzyje montują?
Z plusów nie posiadania: nie będzie mi wył przy jakichś muchach zamkniętych w środku.
Jeżeli nie posiadanie czegoś jest plusem, tzn. że nie jest potrzebne. To wynika z logiki.
Zastanawiam się czy się zgrywasz, czy napisałeś to na poważnie. Plusem nie kupowania nowego auta jest to, że mam więcej pieniędzy na koncie. Plusem nie uprawiania sportu jest obniżenie ryzyka kontuzji. Plusem nie posiadania pracy jest to, że ma się więcej czasu dla siebie. "Logicznie" myśląc nie powinienem robić żadnej z tych rzeczy

Cytuj (zaznaczone)
po co słuchać argumentów innych, skoro sam wiem lepiej,
Bo najcenniejsze są własne doświadczenia.
Skakałeś kiedyś do ognia? Jeśli nie, to skocz - lepiej mieć doświadczenie, niż słuchać argumentów ludzi na około.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #607 dnia: 15 Stycznia 2023, 14:46:47 »
"Logicznie" myśląc nie powinienem robić żadnej z tych rzeczy
Za to plusem jest nie posiadanie czujników, które są w wyposażeniu i powinny być zamontowane. Dobre. Pewnie plusem jest też kupienie auta i  odebranie go bez kół. Nie wiem kto tu się zgrywa. Masz wybrakowany alarm i piszesz, że jest to plusem
Skakałeś kiedyś do ognia? Jeśli nie, to skocz - lepiej mieć doświadczenie, niż słuchać argumentów ludzi na około.
Wszystko można sprowadzić do poziomu absurdu. Wrzuciłem kiedyś kiełbaskę do ognia i mam doświadczenie, żeby w ogień nie skakać. A jak jakiś fakir napisze, w google że zjadł szklankę i nic mu nie było to też zjesz?
« Ostatnia zmiana: 15 Stycznia 2023, 14:58:09 wysłana przez pireus »

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #608 dnia: 15 Stycznia 2023, 15:25:23 »
Proponuję żeby kolega firek dobrze sprawdził swój samochód, bo aż nie chce mi się w to wierzyć. Ma wypasioną wersję i może rzeczywiście jest jakiś wyższy poziom montażu tychże czujników? A jeśli naprawdę ich nie ma, to może jeszcze czegoś brakuje :shock:

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #609 dnia: 15 Stycznia 2023, 16:11:09 »
Za to plusem jest nie posiadanie czujników, które są w wyposażeniu i powinny być zamontowane. Dobre
Człowieku przecież ty masz problem ze zrozumieniem słowa pisanego.
"Plusem nie posiadanie czujników jest to, że alarm nie będzie wył przy muchach"
"Plusem mojego alarmu jest to, że nie ma czujników, które powinny być na wyposażeniu "

Według ciebie te 2 zdania znaczą to samo? Serio?

Proponuję żeby kolega firek dobrze sprawdził swój samochód, bo aż nie chce mi się w to wierzyć. Ma wypasioną wersję i może rzeczywiście jest jakiś wyższy poziom montażu tychże czujników? A jeśli naprawdę ich nie ma, to może jeszcze czegoś brakuje :shock:
Sprawdzę na pewno. Poproszę kogoś, żeby zamknął mnie w aucie i zobaczymy, czy alarm mnie wykryje. Zastanawiałem się jedynie co zrobić jeśli faktycznie okaże się, że tych czynników nie ma (interweniować, czy olać temat), ale faktycznie chroni to przy wybiciu szyby i wyciągnięciu czegoś ze środka, więc warto.

PS: ja specjalnie na takie "okazje" przyciemnialem dodatkowo tylne szyby. Fabryczne przyciemnienie jest wyjątkowo delikatne

pireus

• Gość
« Odpowiedź #610 dnia: 15 Stycznia 2023, 16:52:53 »
Plusem nie posiadanie czujników jest to, że alarm nie będzie wył przy muchach"
"Plusem mojego alarmu jest to, że nie ma czujników, które powinny być na wyposażeniu "
A widzisz tu jakąś sprzeczność? Żeby nie wył przy muchach, nie może mieć czujników. Jedno wynika z drugiego.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #611 dnia: 15 Stycznia 2023, 16:53:13 »
Nie wytrzymałem i poszedłem sprawdzić metodą "na Krissmana" (czyli pomachać przez otwarte okno). Alarm się uruchomił, więc zakładając, że nie z powodu samego okna, to czujki gdzieś są. Pytanie gdzie... Działałyby, gdyby były schowane za jakimiś plastikowymi osłonami?

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #612 dnia: 15 Stycznia 2023, 16:53:42 »
co zrobić jeśli faktycznie okaże się, że tych czynników nie ma
Dla mnie byłoby to nie do pomyślenia. Jeszcze można wykonać próbę z pozostaniem w kabinie po uzbrojeniu.
« Ostatnia zmiana: 15 Stycznia 2023, 16:57:00 wysłana przez surrender »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #613 dnia: 15 Stycznia 2023, 16:54:39 »
Działałyby, gdyby były schowane za jakimiś plastikowymi osłonami?
Oczywiście, że są schowane. A to pech, będą wyły jak mucha wpadnie, tak jak piszą w google.
A wpisz w google "muchy aktywują czujniki ruchu w samochodzie".
« Ostatnia zmiana: 15 Stycznia 2023, 16:59:09 wysłana przez pireus »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #614 dnia: 15 Stycznia 2023, 17:12:40 »
Alarm mógł się uruchomić z powodu braku karty przez 30s. jak otworzyłeś szyby. Chyba, że rozbroiłeś, otworzyłeś szyby i po tym zamknąłeś auto a dopiero po uzbrojeniu podszedłeś bez kluczyka.
Sprawdź jsk Cię ktoś zamknie.
Nie mówię nie, ale jak dotąd wszystkie cobry widziałem z czujnikami na słupkach "A,, u góry. Nie widziałem w Toyocie "schowanych".

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 15 Stycznia 2023, 17:46:45 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl