Alarm mógł się uruchomić z powodu braku karty przez 30s. jak otworzyłeś szyby. Chyba, że rozbroiłeś, otworzyłeś szyby i po tym zamknąłeś auto a dopiero po uzbrojeniu podszedłeś bez kluczyka.
Nie no - tak zrobiłem. Otworzyłem auto, odpaliłem silnik (dopiero dziś po roku użytkowania auta dowiedziałem się, że otwieranie szyb nie działa przy samym zapłonie), otworzyłem okno, po czym wyłączyłem silnik i zamknąłem auto. Kluczyki miałem cały czas przy sobie. Fakt, że przy pierwszej próbie alarm się nie włączył, ale może potrzebuje chwili na uzbrojenie? Na początku dioda migała, później przez kilka sekund paliła się stale, po czym znowu zaczęła migać i wtedy jak wsadziłem rękę, zaczęło wyć
Próbę z zamknięciem się w środku zrobię w najbliższych dniach. Dam znać jak wyszła
EDIT: jeszcze dopiszę, że jak zamawiałem hak, to pytałem czy nie zepsują mi otwierania z kopniaka (po lekturze tego forum). Handlowiec z dumą w głosie powiedział, że są jedynym serwisem na Śląsku, w którym od samego początku przesuwali anteny, żeby wszystko działało . Może na czujniki ruchu też znaleźli jakieś fajne obejście?