Autor Wątek: Warszawskie kradzieże - blokada skrzyni biegów czy są lepsze patenty?  (Przeczytany 460025 razy)

Offline topoll

• Toyot Spamer
Warszawskie kradzieże - blokada skrzyni biegów czy są lepsze patenty?
« Odpowiedź #990 dnia: 28 Marca 2023, 13:52:56 »
Jest jeździdłem, który najlepiej spełnia moje wymagania. I jest bezpretensjonalna. Poza tym nie mam do niej stosunku emocjonalnego.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

pireus

• Gość
Odp: Warszawskie kradzieże - blokada skrzyni biegów czy są lepsze patenty?
« Odpowiedź #991 dnia: 28 Marca 2023, 14:12:59 »
Tylko jakie miałbym mieć kompleksy w stosunku do MB GLA? Ani ładne, ani wygodne.
Nie bardzo rozumiem jakie można mieć kompleksy ze względu na posiadany samochód.
 MB jest wygodniejsze niż RAV4, ma więcej przestrzeni z przodu i z tyłu przy jeździe w 4 osoby, przez większy rozstaw osi, i wyższy komfort jazdy. Po pierwsze jest w niej cicho, ma adaptacyjne zawieszenie, wentylowane fotele z podparciem na uda i z kinetyką w formie masażu. A co do urody, to już sprawa  indywidualna.
« Ostatnia zmiana: 28 Marca 2023, 14:16:07 wysłana przez pireus »

Offline topoll

• Toyot Spamer
Warszawskie kradzieże - blokada skrzyni biegów czy są lepsze patenty?
« Odpowiedź #992 dnia: 28 Marca 2023, 14:36:40 »
Twierdzisz że nam kompleksy, jak sądziłem chodzi Ci o samochód.
A GLA jest zdecydowanie mniej wygodne, dla mnie jest za niskie, za małe drzwi i bagażnik. Wentylowana tapicerka przydaje się przy skórzanej tapicerce. I jest dostępne także w RAV4. Niestety i tu i tu tapicerka jest z plastikowej świni. Zatem darowałem sobie. A ponieważ zakup był faktycznie rozumowy to nie wziąłem full wypasu tylko to co niezbędne. Moim zdaniem niezbędne. I po tygodniu jeżdżenia bez żalu oddałem demówkę GLA. Pomijam już wyżyłowany silnik od RENAULT ale zupełnie mi nie podpasował. A wkomponowanie zegarów w deskę to chyba robił dzieciak z podstawówki - po prostu masakra. Myślałem o GLB. Ale technicznie to samo, ciut lepiej pod względem wysokości i komfortu użytkowania. No i zdecydowanie ładniejszy. Tu jednak stwierdziłem, iż za jeździdło nie ma sensu przepłacać prawie 100 tysięcy za gwiazdę na atrapie jak Toyota zaspakaja moje potrzeby (no i także te ohydne zegary). Na trasy mam inny samochód. Zresztą MB. Pobawić się w terenie - zostaje Jeep.
« Ostatnia zmiana: 28 Marca 2023, 14:40:13 wysłana przez topoll »
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #993 dnia: 28 Marca 2023, 14:40:09 »
Stop - możecie przejść na PRIV?
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

pireus

• Gość
« Odpowiedź #994 dnia: 28 Marca 2023, 15:17:52 »
A GLA jest zdecydowanie mniej wygodne, dla mnie jest za niskie, za małe drzwi i bagażnik. Wentylowana tapicerka przydaje się przy skórzanej tapicerce. I jest dostępne także w RAV4. Niestety i tu i tu tapicerka jest z plastikowej świni. Zatem darowałem sobie. A ponieważ zakup był faktycznie rozumowy to nie wziąłem full wypasu tylko to co niezbędne. Moim zdaniem niezbędne. I po tygodniu jeżdżenia bez żalu oddałem demówkę GLA. Pomijam już wyżyłowany silnik od RENAULT ale zupełnie mi nie podpasował. A wkomponowanie zegarów w deskę to chyba robił dzieciak z podstawówki - po prostu masakra. Myślałem o GLB. Ale technicznie to samo, ciut lepiej pod względem wysokości i komfortu użytkowania. No i zdecydowanie ładniejszy. Tu jednak stwierdziłem, iż za jeździdło nie ma sensu przepłacać prawie 100 tysięcy za gwiazdę na atrapie jak Toyota zaspakaja moje potrzeby (no i także te ohydne zegary). Na trasy mam inny samochód.
To piszemy o zupełnie innym samochodzie, niż ten który ja mam , a którym Ty jeździłeś.
Stop - możecie przejść na PRIV?
Ok, przepraszam.

Offline JKrakus

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4V2l.man4x4
« Odpowiedź #995 dnia: 29 Marca 2023, 15:02:03 »
Wczoraj ubezpieczałem samochód na kolejny rok i agent powiedział mi, że w tym towarzystwie ubezpieczeniowym gdzie pracuje najwięcej zgłoszeń kradzieży jest Toyot.  :-(
Tak więc w Krakowie też nie jest "wesoło".
A z innej beczki to pierwszy raz zrezygnowałem z dodatkowego pakietu ( w moim przypadku ok. 400zł), który gwarantuje mi iż dostanę zwrot kasy tyle na ile go ubezpieczyłem czyli 100%.
Wypłaty odszkodowań są w cenie obecnej wartości auta a samochody używane drożeją i tak w moim przypadku wg ich wyliczenia  to cena  na ponad 160 tyś a rok temu cena fakturowa wynosiła 153500zł.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #996 dnia: 29 Marca 2023, 16:40:18 »
w obecnej sytuacji, gdy na nowe auto trzeba czekać rok, autocasco jest gowno warte. ciekaw jestem w jaki sposób szanowne towarzystwa zareagują..

pireus

• Gość
« Odpowiedź #997 dnia: 29 Marca 2023, 16:50:25 »
ciekaw jestem w jaki sposób szanowne towarzystwa zareagują..
GAP zwraca teraz 120% ceny fakturowej.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #998 dnia: 29 Marca 2023, 17:05:51 »
rok bez wozu jest kilkukrotnie droższy..

pireus

• Gość
« Odpowiedź #999 dnia: 29 Marca 2023, 17:11:40 »
Są samochody na które aż tak długo nie trzeba czekać. A że nie będzie to ten wymarzony, to trudno. Jak zrobisz szkodę całkowitą to też zostajesz bez auta. A rachunek prawdopodobieństwa pewnie jest podobny.
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2023, 17:15:49 wysłana przez pireus »

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1000 dnia: 29 Marca 2023, 17:19:10 »
.. mam na myśli sytuacje, w której za niemałe pieniądze kupiłem ochronę, która mnie nie chroni. taki oto mam dylemat szanowni panowie..

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1001 dnia: 29 Marca 2023, 17:21:11 »
Są samochody na które aż tak długo nie trzeba czekać. A że nie będzie to ten wymarzony, to trudno. Jak zrobisz szkodę całkowitą to też zostajesz bez auta. A rachunek prawdopodobieństwa pewnie jest podobny.

masz na myśl wóz, którym nie dojadę z salonu do domu; takie faktycznie są dostępne. jednak nie na taki się umawiałem..

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1002 dnia: 29 Marca 2023, 17:43:36 »
masz na myśl wóz, którym nie dojadę z salonu do domu; takie faktycznie są dostępne
Czyli samochodem jakiej marki nie dojedziesz do domu? Bardzo mnie zaciekawiłeś?

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1003 dnia: 29 Marca 2023, 18:01:42 »
:) przeczuwałem to pytanie. mercedesy póki co dają radę na takim dystansie, nie ma strachu..

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1004 dnia: 29 Marca 2023, 22:55:43 »
:) przeczuwałem to pytanie. mercedesy póki co dają radę na takim dystansie, nie ma strachu..
Nie no, taka S klasa 500 (550) to nawet od wyjazdu potrafi zrobić 6500km  z kilkoma  przypadkami zablokowania się kierownicy podczas jazdy, zanim awaria uziemi ją na...3 lata, gdzie ani importer ani ASO nie weźmie na siebie problemu samoblokującej się kierownicy podczas jazdy ;) Do domu dojechali, ale to kilka lat temu było  :cheesy:
https://spidersweb.pl/autoblog/mercedes-klasy-s-awaria-ukladu-kierowniczego/
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2023, 22:57:28 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl