Tak się zastanawiam czy nie dało by rady zdjąć te plastikowe nadkole i przynitować tam wyprofilowany kawałek blach a następnie zakryć go tym plastikowym nadkolem?
A klapa nie jest z blachy aluminiowej?
Cytat: Nimrod-PW w 27 Września 2023, 12:33:14Tak się zastanawiam czy nie dało by rady zdjąć te plastikowe nadkole i przynitować tam wyprofilowany kawałek blach a następnie zakryć go tym plastikowym nadkolem?Jak nie mogą od nadkola to wypinają zderzak i lewą lampę i wchodzą od góry.
Cytat: topoll w 27 Września 2023, 13:27:57Cytat: Nimrod-PW w 27 Września 2023, 12:33:14Tak się zastanawiam czy nie dało by rady zdjąć te plastikowe nadkole i przynitować tam wyprofilowany kawałek blach a następnie zakryć go tym plastikowym nadkolem?Jak nie mogą od nadkola to wypinają zderzak i lewą lampę i wchodzą od góry. Ale to już więcej zachodu i jednak taki rozbebeszony przód auta zdecydowanie zwraca uwagę, więc ryzyko dla złodzieja o wiele wyższe. Zablokowanie dostępu do rutynowego złodziejskiego dostępu do gniazda jest dobrym pomysłem, sporej ilości prób kradzieży może zapobiec.
A inni robią na lawetę, ale czy to argument żeby nie zabezpieczyć się przed tymi co robią na nadkole? Dywaguję, że większość kradzieży tak właśnie się teraz odbywa.
Ja wyciągnąłem lagę z czasów malucha…
Cytat: wszim w 27 Września 2023, 15:41:48A inni robią na lawetę, ale czy to argument żeby nie zabezpieczyć się przed tymi co robią na nadkole? Dywaguję, że większość kradzieży tak właśnie się teraz odbywa. Chyba prościej kupić auto, którego nie kradną. Skoro producent nie ogarnia tematu.
Chyba prościej kupić auto, którego nie kradną. Skoro producent nie ogarnia tematu.