Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 478926 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

KubaCamry

• Gość
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #45 dnia: 11 Grudnia 2021, 22:27:30 »
Po 170tys.km na rozrzedzonym benzyną oleju i silnik się nie rozpadł?
Czytaj ze zrozumieniem :). Pisze o Proace tam jest diesel made in france… oleju mu nie przybywa, ma inne bolączki.
W Camry mam 70tys. oleju przybywa, czasem chodzi jak traktor ale w moich rękach na szczęście już niedługo :).
Użytkuje hybrydę od drugiej generacji i na III możliwości technologiczne się wyczerpały. Każda kolejna robiona pod normy czystości spalin, będzie mniej niezawodna. Z tej technologii już nic nie wycisną. Wiedzą o tym, skoro zwracają się o pomoc do Chińczyków….

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
« Odpowiedź #46 dnia: 11 Grudnia 2021, 22:33:45 »
Z jakiego jesteś regionu ,? Warto wiedzieć  gdzie  aso toyoty ma cię w du...
Kraków, masz do wyboru trzech dilerów. Wszędzie ten sam żenująco niski poziom obsługi. ........
Jest jeszcze Anwa, ale tam kilka lat temu chciałem się umówić na przegląd Corollą 15. Jak usłyszałem, że bedą sprawdzać luzy zaworowe, w silniku który ma samoregulatory, to podziękowałem…

Ciekawe że jeśli na ASO Toyoty sporo osób zgłasza "żenująco niski poziom obsługi" to ciekawe że we wszystkich rankingach i głosowaniach kierowców ASO Toyoty są najwyżej oceniane ze wszystkich ASO.
To pomyślcie jakie muszą być żenujące inne ASO innych marek.
Żeby nie było ja też mam do czynienia od 2015. z kilkoma ASO (Bielsko w Cz-D, Bytom, Katowice i Kraków Anwa) i też mam sporo zastrzeżeń do wszystkich. Najgorzej wypadało BB ale się już poprawili i od 2019r. nie mam już narazie wiekszych zastrzeżeń.
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #47 dnia: 11 Grudnia 2021, 22:34:46 »
Wiedzą o tym, skoro zwracają się o pomoc do Chińczyków….
Moim zdaniem to nie tak i nie powinno się tak upraszczać, ale Ty byłym  zgorzkniałym fanem toyki jesteś, więc rozumię :)
« Ostatnia zmiana: 11 Grudnia 2021, 22:40:55 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #48 dnia: 11 Grudnia 2021, 22:43:30 »
 :shock:
« Ostatnia zmiana: 11 Grudnia 2021, 22:45:23 wysłana przez Krisman »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 11 Grudnia 2021, 22:45:17 »
Wy tak na poważnie wierzycie w te testy? :)
Przecież to wszystko jest kupione.
Zobacz, że wszyscy poblokowali możliwość oceny na pejsbuku…
Na Google zadowoleni są Ci, co nie próbowali zgłosić nic na gwarancji.
Błędy robi każdy, kwestia ich naprawy. Siostra odebrała X2 po przeglądzie, rano kontrolka oleju na czerwono o plama na kostce… Jakiś gamoń przekręcił miedzianą podkładkę. Telefon, przyjechała laweta z innym autem, za czyszczenie kostki zwrócili, do pracy przywieźli z nowym olejem, odebrali zastępcze i przeprosili. Więc nie wiem co tak niektórzy przeżywają inne marki. Druga siostra ma Fiata 500L już 6 lat, 100tys. przekroczone, poza zmianami oleju nic… :).
Co by nie było :) obsraliśmy wątek Corolli cross :).
« Ostatnia zmiana: 11 Grudnia 2021, 22:51:17 wysłana przez KubaCamry »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #50 dnia: 11 Grudnia 2021, 22:50:44 »
Jakiś gamoń przekręcił miedzianą podkładkę.
Tu bym polemizował, po prostu zaoszczędzili. Nie da się zerwać nowej podkładki miedzianej...chyba, że rurą dokręcał. Nie wymienili na nową i potem robili dobrą minę...
( to z wielu podobnych, moja działka)

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 11 Grudnia 2021, 22:54:47 »
Nikt nie wnikał, ważne, że nie strugali głupa tylko ogarnęli szybko temat.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #52 dnia: 11 Grudnia 2021, 23:07:07 »
Nikt nie wnikał, ważne, że nie strugali głupa tylko ogarnęli szybko temat.
...chcąc zrobić głupa z właściciela na starcie, moim zdaniem. Dobra mina do złej gry.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 11 Grudnia 2021, 23:29:06 »
Ja to inaczej odbieram.
Zadzwoniła, że ma jest czerwona kontrolka i plama, nikt nie pytał czy to się pies zsikał tylko przywieźli na lawecie zastępcze i zabrali do serwisu. Jakby zaczęli udowadniać, że w coś uderzyła itp. to to dla mnie byłoby robienie głupa z klienta.
Jak np. mówienie, że HUD jest niewyraźny bo mam złą pozycję za kierownicą :).
Japończycy nawet to próbują narzucić. :)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #54 dnia: 11 Grudnia 2021, 23:33:42 »
Ja to inaczej odbieram.
Twoje prawo.
pies zsikał tylko przywieźli na lawecie zastępcze i zabrali do serwisu.
No jednak marka zobowiązuje, choćby w udawaniu, nie sądzisz?
Kuźwa, zaczynam bronić marki (pierwszy raz JA ją mam, rodzina zachwalała) która zupełnie mnie nie zadowala  :cry: Chyba coś nie halo ze mną??? A serio, rav4 V gen. to dobre auto :cool:
« Ostatnia zmiana: 11 Grudnia 2021, 23:39:07 wysłana przez Krisman »

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #55 dnia: 12 Grudnia 2021, 00:11:18 »
Błędy robi każdy, kwestia ich naprawy. Siostra odebrała X2 po przeglądzie, rano kontrolka oleju na czerwono o plama na kostce… Jakiś gamoń przekręcił miedzianą podkładkę. Telefon, przyjechała laweta z innym autem, za czyszczenie kostki zwrócili, do pracy przywieźli z nowym olejem, odebrali zastępcze i przeprosili. Więc nie wiem co tak niektórzy przeżywają inne marki. Druga siostra ma Fiata 500L już 6 lat, 100tys. przekroczone, poza zmianami oleju nic… :).
I to mi się podoba... podaj mi który serwis bmw bo u mojego kolegi z x6 też poleciał olejek i mieli wywalone a kostkę trzeba posprzątać  :-)

Co do Fiata jest to możliwe w konkretnych opcjach, mam na myśli max bide z silnikiem 1,4 n/a.
No i jestem ciekaw co taki idealista powiedzialby o aso  :-)

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 12 Grudnia 2021, 09:44:27 »
I to mi się podoba... podaj mi który serwis bmw bo u mojego kolegi z x6 też poleciał olejek i mieli wywalone a kostkę trzeba posprzątać  :-)

Co do Fiata jest to możliwe w konkretnych opcjach, mam na myśli max bide z silnikiem 1,4 n/a.
No i jestem ciekaw co taki idealista powiedzialby o aso  :-)
BMW Dobrzański, potrafi się przyznać, że mechanik coś spierdo…
Tak Fiat 1.4 ale czy ja wiem czy taka bida? Kamera cofania jest. Jak się przymierzali do Corolli Verso to 1/2 wyposażenia tego co jest we Fiacie nie było w Toyocie. O takim czynsz jak kamera cofania to pomarzyć mogli. Cena tez dużo większa wiec stanęło na Fiacie, jak widać ryzyko się opłaciło.

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #57 dnia: 12 Grudnia 2021, 20:05:25 »
też sie kiedyś skusiłem na fiata , o pięknej nazwie Brava, ale jak kiedyś 30kilometrów od domu, w nocy !!!! zgasły w aucie wszystkie , światła, kontrolki, to po paru dniach ,w najbliższą niedzielę pozbyłem sie go na giełdzie samochodowej w Poznaniu. Lepiej wspominam fiata 125p, .......... :grin:
RAV4 2.5 hybrid

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #58 dnia: 13 Grudnia 2021, 21:33:47 »
Jeśli będzie wersja hybrydowa 1.8 na pośrednim wtrysku ( pod lpg ) , i-awd , DOBRE reflektory matrycowe , elektryczna klapa - będzie to idealne auto w moim mniemaniu gdzieś widziałem test z Azji gdzie była właśnie taka wersja silnik/napęd .

Wysłane z mojego S20 FE 5G przy użyciu Tapatalka

Offline Pawel.Kwa

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #59 dnia: 13 Grudnia 2021, 21:45:04 »
Będzie silnik 2.0.Tak piszą w niemieckich gazetach

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl