wiele sobie obiecywałem po tym modelu, byłem na dniach otwartych na początku Września,
powiem tak...
Corolla Cross wypadła duuuuużo niżej, niż tego oczekiwałem
auto na żywo wygląda jakoś tak...staro (a widzialem wersję Style i Premiere Edition), jakby z 10 lat było już na rynku, nie wiem czy to moje odczucia tylko,
ale jakos tak pudełkowato!
na ulicy zachwytu robić nie będzie, designersko można ją porównać do fiata lub dacii, w środku generalnie dramat ehh, prosta jak budowa cepa, może ktoś lubi prostotę no ale bez przesady, auto musi sie jakos prezentować za te 150~ tyś?
teraz druga sprawa: bagażnik
nie ukrywam, że pojemność bagażnika (no i oczywiście nowa mocna hybryda) to jedno z kryteriów, na które zwróciłem uwagę, jakie było moje zdziwienie gdy otworzyłem bagażnik i .... no właśnie... jeżdzę obecnie C-HR i bagażnik niewiele większy, jakos tak dziwnie zaprojektowany, zrobiłem test walizek, które specjalnie zabrałem do salonu

w C-HR nie ma być moze za wiele tego miejsca w bagażniku, ale w Corolli Cross nie uzyskałem w zasadzie prawie żadnej różnicy, a kombinowałem z walizkami na kilka sposobów, więc te 400 pare litrów jak w opisie to nie do konca prawda
IMO lepiej kupić juz nową C-HR gdy tylko dostanie najnowszą generację hybrydy, auto piękne, "prawie" taki sam bagażnik, o wnętrzu i właściwościach jezdnych już nie wspomnę...
aha... z ciekawości wybrałem sie jeszcze niedawno do salonu mazdy, nowa CX-30 w porównaniu do Corolli Cross (choć nieco mniejszy segment) i nawet do C-HR to niebo a ziemia! wykonanie na poziomie Lexusa, w środku poprostu klasa, bagażnik o wiele większy niż w C-HR
jak dla mnie nie ma konkurencji, dodam na koniec, że Mazda obecnie najlepiej spośród wszystkich marek japońskich nie-premium zabezpiecza swoje podwozia przed korozją, są tam przynajmniej jakieś osłony plastikowe...
Toyota ostatnio dziaduje w tym temacie i pod spodem jest goło i wesoło, żadnej (zero) ochrony antykorozyjnej od spodu, co za czasy