Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479650 razy)

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #345 dnia: 02 Października 2022, 21:45:49 »
Sam nie wiem czy ja odbiore … z drugiej / innej strony Swiata przejechalem sie nowym NXem i powiem jedno - mistrzostwo do kwadratu pod kazdym absolutnie kazdym wzgledem !!!
Tutaj to mnie rozśmieszyłeś mocno xD
NX to inna liga za 2x tyle kasy to jak możesz porównywać do corolli?
Jak kupujesz porządne ciuchy to też porównujesz z tymi bazarowymi i narzekasz że te gorsze się niszczą po jednym praniu czy jak? Przyznam się, że nie do końca trafne porównanie bo corolla to nie "bazar", ale wytykam Ci logikę w myśleniu.
Boze Swiety czy wy ludzie naprawde nie umiecie czytac ?????
Napisalem wyraznie - NX jest z innej stronny Swiata !!!!
Chyba wyraznie sugeruje to, ze to inna bajka ?
Nie wiem skad w ludziach taki jad ????
I prosze nie wytykaj mi logiki w mysleniu bo nie porownuje corolli bezposrednio
A tak przy okazji napisalem, ze jest rownica ale nie kolosalna
Boze Swiety nic tu nie mozna napisac bo z miejsca zostajesz zjechany
Masakra serio masakra

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Sam się najpierw emocjonujesz, że corolla strasznie be, a potem cały wpis wychwalasz lexusa jaki on wspaniały w porównaniu do corolli.

Ty chyba jesteś jakiś wrażliwy bo w mojej wypowiedzi nie było żadnego jadu, gadamy na luzie.

I naucz się proszę interpunkcji bo ciężko się czyta Twoje wpisy.

Offline pryzma

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #346 dnia: 02 Października 2022, 21:57:45 »
Sam nie wiem czy ja odbiore … z drugiej / innej strony Swiata przejechalem sie nowym NXem i powiem jedno - mistrzostwo do kwadratu pod kazdym absolutnie kazdym wzgledem !!!
Tutaj to mnie rozśmieszyłeś mocno xD
NX to inna liga za 2x tyle kasy to jak możesz porównywać do corolli?
Jak kupujesz porządne ciuchy to też porównujesz z tymi bazarowymi i narzekasz że te gorsze się niszczą po jednym praniu czy jak? Przyznam się, że nie do końca trafne porównanie bo corolla to nie "bazar", ale wytykam Ci logikę w myśleniu.
Boze Swiety czy wy ludzie naprawde nie umiecie czytac ?????
Napisalem wyraznie - NX jest z innej stronny Swiata !!!!
Chyba wyraznie sugeruje to, ze to inna bajka ?
Nie wiem skad w ludziach taki jad ????
I prosze nie wytykaj mi logiki w mysleniu bo nie porownuje corolli bezposrednio
A tak przy okazji napisalem, ze jest rownica ale nie kolosalna
Boze Swiety nic tu nie mozna napisac bo z miejsca zostajesz zjechany
Masakra serio masakra

Sam się najpierw emocjonujesz, że corolla strasznie be, a potem cały wpis wychwalasz lexusa jaki on wspaniały w porównaniu do corolli.

Ty chyba jesteś jakiś wrażliwy bo w mojej wypowiedzi nie było żadnego jadu, gadamy na luzie.

I naucz się proszę interpunkcji bo ciężko się czyta Twoje wpisy.

Nie emocjonuje tylko opisuje swoje wrazenia.
No i co z tego, ze wychwalam Lexusa - napisalem tylko, ze mialem okazje sie przejechac i zobaczylem kolosalna roznice !!!
Czy to foruma na ktorym nie moge wyrazic swojej opinii ?????
Twoja wypowiedz nie byla na luzie … inaczej pojmujesz chyba luz

Zamykam temat bo rozmowa dalej nie ma najmniejszego sensu

Offline Hisss

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #347 dnia: 03 Października 2022, 08:12:10 »
Jakiś czas temu jechałem Dacią kolegi, potem przesiadłem się na jeździe próbnej do Mazdy CX-60, też zauważyłem kolosalną różnicę :)

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #348 dnia: 03 Października 2022, 18:10:06 »
Prawda jest taka że co forum auta to każdy narzeka ;)

Przesiadam się z Suzuki Vitara 2020 1,4 miękka hybryda. I co wam powiem? Na tamtejszym forum same
marudy a bo im carplay nie działa - albo przeszkadza stara stylistyka, albo słabe wyciszenie. Lub duże spalanie. Powiem tak - auto miało swoje pewne cechy - ale dało się z nimi żyć i na pewno nie jest tak tragiczne jak można przeczytać na forum marki - Silnik dynamiczny i oszczędny - zawieszeniowo również zachęcało do dynamicznej jazdy.

Tak się złożyło że na tamtym aucie zarobiłem i pora kupić następny bo mogę. I gdy wchodzę na fora i szukam
opinii to na temat każdego auta które mnie interesuje to opinie są negatywne.

Ford kuga Bleee bo bylo taniej jest drozej a wyposazenie obcięte i dywagacja ze nie wiadomo co przyjedzie jak
złoże zamowienie.

Suzuki jak wyzej,

Tu tez jeszcze nikt z Japonii crossa nie dostał ale też blee ravka lepsza;)

Wchodze czytac o ravce i czytam też opinie blee wiecej nie kupie nie polecam (opinie autocentrum)

Niech każdy wybiera własnymi preferencjami

Jak bym przesiadł sie z lexusa czy bmw to może i materiału by mi nie odpowiadały z tej malezyjskiej wersji, bo o nie tu najwieksza dyskusja, ale przesiadam się z suzuki i moim zdaniem jest lepiej niż mialem. I Jak ktoś mówi że gorzej niż w dacii to mam ograniczone do niego zaufanie bo siedzialem w nie jednej dacii i tam
Tak fajnych chocby zegarow czy systemu multimedialnego nie ma. A sama deska rozdzielcza w crossie nie jest odlana z jednego elementu plastiku jak w dacii duster - moze wam to auto się nie podobać - ale szanujmy się proszę i nie przeginajmy :)

Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia - sami wiemy co chcemy najlepiej:)

A tu sami porównajcie :)
Dacia DUSTER

Toyota corolla cross

« Ostatnia zmiana: 03 Października 2022, 18:31:49 wysłana przez KLP89 »

Offline PABLO7777

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #349 dnia: 03 Października 2022, 22:07:37 »
Szanuję się i nie toleruje dziadostwa. Taki koncern jak Toyota powinien, a nawet ma obowiązek pokazać auto z materiałami jakie faktycznie będą dostępne. A tak odwalają amatorkę i lekceważenie potencjalnych klientów! Tylko tyle i aż tyle.... Toyoto nie idź tą drogą. A tak na marginesie nawet pracownicy Toyoty (niech będzie to słodka tajemnica, którzy i skąd;))mówią, że CC to żenada i nieporozumienie w wywalonej cenie! Jak to powiedział pseudo klasyk: "ciemny LUD to kupi"
« Ostatnia zmiana: 03 Października 2022, 22:10:49 wysłana przez PABLO7777 »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #350 dnia: 03 Października 2022, 22:12:49 »
Panowie tez zamówiłem ale mimo to rezygnować nie będę - bo wieloma
Autami jeździłem i nic sensowniejszego nie znalazłem. Mój konfig kosztował ponad 190 000. W tych pieniądzach kiedyś mogliśmy wybrzydzać ale dziś?

hej, moze nie 8s do setki, ale 9s, nie 4x4 ale .... za 190tyś masz już nowe bmw x1 2023 (po FL)
1.5 benzyna z pakietem sport
Ja bym dodał jeszcze do zalet tej opcji BMW jest szybka degradowalnośc silników R3. Podobno R3 przebiły thp co wydawało się nie do zrobienia  :-)
Siostra ma X2 z tym silnikiem, nalatane 75 tys. i jakoś nic jej się nie rozleciało. Przebieg o 8 tys. mniej niż u mnie w Camry. Czynności serwisowe takie same jak w Camry, czyli olej, filtry, klocki itp.
Ale niektórym ciągle się coś wydaje. Pytanie po co? I w jakim celu?

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #351 dnia: 03 Października 2022, 22:25:07 »
Szanuję się i nie toleruje dziadostwa. Taki koncern jak Toyota powinien, a nawet ma obowiązek pokazać auto z materiałami jakie faktycznie będą dostępne. A tak odwalają amatorkę i lekceważenie potencjalnych klientów! Tylko tyle i aż tyle.... Toyoto nie idź tą drogą. A tak na marginesie nawet pracownicy Toyoty (niech będzie to słodka tajemnica, którzy i skąd;))mówią, że CC to żenada i nieporozumienie w wywalonej cenie! Jak to powiedział pseudo klasyk: "ciemny LUD to kupi"
Ktoś w TME stwierdził, że wystarczy przykleić logo Toyoty i już sprzedane.
Dla mnie cały ten cyrk z przedpremierowym pokazem jest żenujący.
A cena jak cena, kiedyś była niska cena, wysoka bezawaryjność i kiepskie plastiki. Dziś są jeszcze gorsze plastiki, bezawaryjność i wysoka cena. Ja na razie dobie sobie przerwę od Toyoty. Nie mają już nic do zaoferowania poza hybrydą, a ta technologia staje się już przestarzała.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #352 dnia: 03 Października 2022, 23:25:41 »
Panowie tez zamówiłem ale mimo to rezygnować nie będę - bo wieloma
Autami jeździłem i nic sensowniejszego nie znalazłem. Mój konfig kosztował ponad 190 000. W tych pieniądzach kiedyś mogliśmy wybrzydzać ale dziś?

hej, moze nie 8s do setki, ale 9s, nie 4x4 ale .... za 190tyś masz już nowe bmw x1 2023 (po FL)
1.5 benzyna z pakietem sport
Ja bym dodał jeszcze do zalet tej opcji BMW jest szybka degradowalnośc silników R3. Podobno R3 przebiły thp co wydawało się nie do zrobienia  :-)
Siostra ma X2 z tym silnikiem, nalatane 75 tys. i jakoś nic jej się nie rozleciało. Przebieg o 8 tys. mniej niż u mnie w Camry. Czynności serwisowe takie same jak w Camry, czyli olej, filtry, klocki itp.
Ale niektórym ciągle się coś wydaje. Pytanie po co? I w jakim celu?
Tia i to jest wyznacznik trwałości BMW  :grin:
Mi to już nawet szkoda gadać.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #353 dnia: 04 Października 2022, 00:33:32 »
Hybryda Toyoty przestarzała? A co jest nowocześniejszego jeśli chodzi o auta spalinowe?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #354 dnia: 04 Października 2022, 10:40:06 »
Tia i to jest wyznacznik trwałości BMW  :grin:
Mi to już nawet szkoda gadać.
Oczywiście BMW jest tak bardzo awaryjne, a wszyscy je kupujący są niespełna rozumu, że nie udali się po samochód do salonu Toyoty. Dziwne, że ten koncern jeszcze nie zbankrutował.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #355 dnia: 04 Października 2022, 20:46:07 »
BMW ma się całkiem dobrze na świecie. U nas maaaasa domorosłych mechaników ściągała mega dużo szrotu dla "typowego" odbiorcy, plus problemy z dieslami i wpadki z kilkoma silnikami w historii zrobiło swoje.
Tu test nowy i miarodajny jeśli chodzi o zadowolenie klientów (podobnie jest za oceanem)
Jak widać,  bardzo przyzwoicie gdy nie kupimy szrota.
https://autokult.pl/46244,najmniej-i-najbardziej-awaryjne-samochody-ranking-what-car-2022?amp=1#aoh=16649088319821&csi=1&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&amp_tf=%C5%B9r%C3%B3d%C5%82o%3A%20%251%24s
Na marginesie,  w SUVach RAV4 5 w swojej kategorii no1 (duże SUVy)

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 04 Października 2022, 20:49:38 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #356 dnia: 04 Października 2022, 21:05:41 »
BMW jest świetne, ale za dużo sebiksów i patoli nimi jeździ żebym się przekonał do kupna. Już nie mówiąc o burakach na drodze. Mówię o Polsce, nie wiem jak jest postrzegana ta marka za granicą. Statystycznie z mojej obserwacji poruszania się codziennie po Krakowie wynika, że kierowcy bmw są w topce ludzi nie umiejących się zachować na drodze. Jakoś w innych droższych nawet markach tego nie widać. No ale żarty, że już w ASO wyłączają na stałe kierunkowskazy nie wzięły się z niczego.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #357 dnia: 04 Października 2022, 22:33:23 »
Wracając do Corolli Cross cena wyższa od rav4, to jakiś absurd. Zwłaszcza, że materiały wykończeniowe w Toyocie znacząco odstają od konkurencji. Gorzej już tylko w Dacii.
Dyskutować z fanboyami nie zamierzam :).
Na forach konkurencji można poczytać o wyjących hybrydach Toyoty…
Dyskusja z fanboyami BMW, o tym, że hybrydy BMW są hybrydą tylko z nazwy, bo dwusprzęgłowa skrzynia nie ma nic wspólnego z napędem hybrydowym, jest tak samo głupia jak dyskutowanie z fanboyami Toyoty, że zakup auta innej marki nie będzie to równoznaczny z ciągłymi wizytami w serwisie.
« Ostatnia zmiana: 04 Października 2022, 22:44:10 wysłana przez KubaCamry »

Offline PABLO7777

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #358 dnia: 04 Października 2022, 23:02:15 »
Mam Camry 2020 i czekam ciągle na GR Yarisa (No i jeszcze mam megane IV) i wiem, że istnieją inne marki  :cheesy:  Dlatego Corolli Cross nie kupię ze względu na paździerzowatość i wywaloną cenę.

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #359 dnia: 04 Października 2022, 23:03:06 »
Wracając do Corolli Cross cena wyższa od rav4, to jakiś absurd. Zwłaszcza, że materiały wykończeniowe w Toyocie znacząco odstają od konkurencji. Gorzej już tylko w Dacii.
Dyskutować z fanboyami nie zamierzam :).
Na forach konkurencji można poczytać o wyjących hybrydach Toyoty…
Dyskusja z fanboyami BMW, o tym, że hybrydy BMW są hybrydą tylko z nazwy, bo dwusprzęgłowa skrzynia nie ma nic wspólnego z napędem hybrydowym, jest tak samo głupia jak dyskutowanie z fanboyami Toyoty, że zakup auta innej marki nie będzie to równoznaczny z ciągłymi wizytami w serwisie.

Kolego
Masz dużą skłonność do koloryzowania:
Corolla cross wyatępuje tylko w hybrydzie jej cena za wersje comfort startuje z poziomu 144 700 zł a z napędem 4x4 154 900
Rav4 w tej samej wersji w hybrydzie zaczyna się od 165 900 a 4x4 to 175 900

Wszystko dostepne na stronie toyoty
Wiec wybacz ale wprowadzasz forumowiczow w błąd.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl