Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479509 razy)

KubaCamry

• Gość
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #435 dnia: 07 Października 2022, 21:45:45 »
Kazał Ci fanboy porównywać Toyotę z Kia lub Hyundajem, a Ty śmiesz podważać jego zdanie jakimic linkami o problemach z Kia?
Napisał Ci, że Toyoty są bezawaryjne, a Ty tu piszesz o jakimś łożysku piątego biegu?
Kurde, masz odwagę

Ale chłopie o co Ci chodzi ? O jakiego fanboja? Nie czytałeś jak chłopcy szybciutko zaczęli pływać po temacie... BMW i ilości rejestracji a Ty co wniosłeś?! znajomość 1szt cioci X2 R3!!!która ma udowodnić że BMW nie jest takim dużym gównem. Bravo Ty. Dobrze że nie macie laguny 2 bo też byłoby fajnie.  Ty masz inną zasadę niż koledzy od pływania czyli farmazon potem milczenie .... A może znowu mam zrobisz wykład o rynkach światowych i będziesz negować jak to nie są ze sobą powiązane szczególnie że bardzo Cię rosyjski wątek interesował?

Temat jest o corolli cross więc bezpośrednie porównanie chyba logiczne że powinno być z autami tej samej klasy i podobnego segmentu modelowego ? logiczne ?

Jak pisałem że dla mnie Twój busik jest zwiastunem klęski toyoty to jakoś tego nie pamiętasz bo wtedy był fajny.

Niestety Toyota poszła na totalna globalizację i tak jak jeszcze w przypadku aut z Francji i busów jakoś można jej to wybaczyć tak zaciągnięcie z BMW technologii diesli gorszych od kiepskich dieslowych serii AD było klęska no i wizytówka toyoty czyli następca supry 4 2jz w postaci BMW które niestety nie jest tak udane jak cioci Kubusia X2.
P.s.
I przestań pisać ciągle to samo bo to chyba już nie należy do oznak zdrowia. Powtórzę Ci mam wywalone na toyotę szczególnie na obecne modele, rajcują mnie stare toyoty a nie nowe i takie posiadałem i posiadam.

Spoko, ale właśnie to Ty piszesz dużo, bez sensu i ciągle to samo…
A jak już usłyszysz hasło BMW, to piszesz bez opamiętania. Czyżby jakieś kompleksy?
Nie wszyscy tutaj podchodzą do tematu tak jak Ty, tzn. że jak ktoś wybrał inną markę to już i mu się popsuje po wyjeździe z salonu.
Jak na razie rządzący nie narzucili nam jednej marki z której możemy sobie wybierać.
I tak mnie zastanawia, kto Ci dał prawo do narzucania innym swojego zdania, ostatnio jest nam to znane i jak widać do niczego dobrego nie prowadzi…
ps. X2 ma siostra, a nie ciocia, czytaj ze zrozumieniem, a nie to co chcesz wyczytać.
Zresztą siostra z mężem od kilku lat jeżdżą BMW i nie mają z nimi problemów, o których piszesz…
Ps. Lagun 2 i 1, w rodzinie mieliśmy kilka, 1.9 i 2.2, ogólnie syf ale wygodny i tani w zakupie i utrzymaniu ale w sumie nie wiem po co o tym piszesz? Tak sobie puszczasz pierdy bez sensu… w swoim stylu znanym innym…
« Ostatnia zmiana: 07 Października 2022, 21:49:46 wysłana przez KubaCamry »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #436 dnia: 07 Października 2022, 22:34:43 »
Jak pierwszy raz zobaczyłem to z dziwiłem się bo również uważałem ten samochód za Suva.

Pierwsze moje wrażenie to było zdziwienie, że to tak niskie Auto - bo na zdjęciach wygląda bardziej suwowy niż na żywo. Ale czy to źle? W sumie w nazwie ma corolla
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie wiem, czy już tu nie było, ale na filmie masz test auta z napędem AWD-i.
https://www.youtube.com/watch?v=vTPvjjRpxS8&list=PL_d2bK7PR7yzidzTAsDRAHNCrUYLgsP9F&index=5
Im dalej zajedziesz, tym dłużej będziesz szedł po ciągnik :).

pireus

• Gość
« Odpowiedź #437 dnia: 07 Października 2022, 22:37:23 »
A jak już usłyszysz hasło BMW, to piszesz bez opamiętania. Czyżby jakieś kompleksy?
Może jakąś krzywdę mu zrobiło, że taki zajadły?

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #438 dnia: 08 Października 2022, 17:48:10 »
https://youtu.be/RAjEr0IulL4?t=320
Tutaj jakaś szersza recenzja, bez jbla, awd

Szkoda, że u nas nie ma tego koloru  :-(
« Ostatnia zmiana: 08 Października 2022, 17:50:35 wysłana przez lexziom »

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla2.0GR HB
« Odpowiedź #439 dnia: 08 Października 2022, 18:47:28 »
Czy to jest na pewno z AWD?
Corolla 2.0 HB GR Sport Dynamic, 2RZ, 2023r.

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #440 dnia: 08 Października 2022, 18:55:00 »
Osłony na silniku dalej żadnej nie widać - czyli to chyba już taki nowy standard Toyoty - uff :(

Ale spoko pewnie u chińczyka  da się za chwilę coś dokupić :)

Offline praetore

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Plug In
« Odpowiedź #441 dnia: 08 Października 2022, 19:01:58 »
https://youtu.be/RAjEr0IulL4?t=320

Szkoda, że u nas nie ma tego koloru  :-(
To jest ten sam egzemplarz co był w innym filmie reklamowym parę postów wyżej. Ja poczekam aż ktoś z forum pochwali się swoim nabytkiem i wrzuci focie Crossa. Zwłaszcza tej rury wydechowej :)

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #442 dnia: 08 Października 2022, 19:10:49 »
Szkoda, że u nas nie ma tego koloru
A to nie jest Manhattan Grey (1H5)? Mi się nie podoba, zbyt matowy w słońcu.

Offline pryzma

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #443 dnia: 08 Października 2022, 19:39:01 »
Szkoda, że u nas nie ma tego koloru
A to nie jest Manhattan Grey (1H5)? Mi się nie podoba, zbyt matowy w słońcu.
To wlasnie na 99% jest ten kolor

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Offline zielenijo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS
« Odpowiedź #444 dnia: 09 Października 2022, 12:55:34 »
Mam rezerwację na crossa w wersji podstawowej (jeszcze za cenę 140k) i kia niro w wersji business line (148k). Co byście wybrali między tymi 2 tworami? Będzie to moje pierwsze auto z salonu (i niemal ogólnie pierwsze sensowne, dotychczas corsa z 2004), głównie miasto, czasem trasy więc obie opcje fajne. Główne różnice to silnik (toyota 197, kia 141) i wyposażenie, kia z headup display, elektrycznym fotelem (choć niestety bez pamięci ustawień), czujnikami martwego pola, skórzano-materiałową tapicerką itp.
Mało się znam więc ciężko mi wybrać. Na tym jaki plastik za bardzo mi nie zależy, systemy bezpieczeństwa czy czujniki i HUD bardzo na plus, natomiast silnik na papierze wyraźnie lepszy toyoty (choć nie jestem znawcą samochodów), ale nie ma jeszcze okazji, żeby się przejechać (niro po mieście bardzo przyjemnie i moc "wystarczająca" choć podejrzewam, że na trasach będzie gorzej).
Co byście wybrali między tymi 2? Któraś opcja jest wyraźnie lepsza/gorsza? Z góry wielkie dzięki!
Mam ten sam dylemat, tylko kija biorę pod uwagę w wersji L (137900, ale można negocjować) - ta wersja ma czujniki parkowania także z przodu. U mnie w rankingu na razie prowadzi corolla, przynajmniej do jazdy próbnej i  zapoznania się z naszą wersją produkcyjną. Jakieś takie lepsze wrażenie sprawia (jeszcze nie trafia do mnie, że kij sięga prawie 140kzł, a pamiętam jak w latach 90-tych startowali z pride na licencji forda, którego kupowało się tylko ze względu na cenę) i ten napęd oraz ogólnie "technikalia", które jeśli będą przynajmniej tak dobre jak w corolli ts (mam z tego roku, przejechane 9kkm), a myślę że będą, to jestem w stanie przymknąć oczy na pewne słabizny np. prawie wchodzącą w piszczel dolną krawędź deski, przy max uniesionym fotelu, czy ten nieszczęsny wydech, tudzież kontrowersyjny przód.
Ale chciałem zapytać o  to zamówienie na CC za 140kzł. Czy oprócz samochodu w wersji comfort udało Ci się coś więcej uzyskać? Teraz cena katalogowa wyższa prawie o 5kzł, ale można dołożyć zabezpieczenie antykr za 300zł (nominalnie niby 2100zł), dywaniki za free (nominalnie 349zł).
Pytanie do innych zamawiających: co Wam się udało zbić z ceny / dołożyć w wyposażeniu, aby zrekompesować wzrost ceny? Dealerzy mają ceny katalogowe, ale wśród nich konkurencja też istnieje i może są tacy, u których da się coś zaoszczędzić

Offline Eliane

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #445 dnia: 09 Października 2022, 13:22:23 »
Zamówiłem t-roc i CC. Czekam na jazdę testową Toyotą. Przy zamówieniu CC żadnych upustów, tylko zabezpieczenie antykradzieżowe. Nurtuje mnie to przyspieszenie do 100. W specyfikacji 8,1 na filmie 7,5.

Wysłane z mojego SM-F916B przy użyciu Tapatalka

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #446 dnia: 09 Października 2022, 13:26:10 »
Pytanie do innych zamawiających: co Wam się udało zbić z ceny / dołożyć w wyposażeniu, aby zrekompesować wzrost ceny? Dealerzy mają ceny katalogowe, ale ...
... ale od ceny katalogowej na ogół dają różnego rodzaju rabaty cenowe. Trzeba udać się do dealera i konkretnie z nim rozmawiać, bo to nic nie kosztuje...
Mnie udało się dostać rabaty w sumie na ok 7.000zł. Wprawdzie to było w kwietniu br na Corollę HB z prod. 2023r., ale próbować trzeba.
« Ostatnia zmiana: 09 Października 2022, 13:28:50 wysłana przez czarmi »

Offline farba

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: corsa
« Odpowiedź #447 dnia: 09 Października 2022, 13:31:39 »
Pytanie do innych zamawiających: co Wam się udało zbić z ceny / dołożyć w wyposażeniu, aby zrekompesować wzrost ceny? Dealerzy mają ceny katalogowe, ale ...
@zielenijo Pisałem do różnych salonów w Polsce, bo ten najbliżej mnie już miał podniesione ceny już o kilka tys. ale gdzieś indziej mieli jeszcze te niższe, więc jak to napisałem tym bliżej mnie, że gdzie indziej mam taniej ofertę to mi zeszli i dorzucili te dywaniki i zabezpieczenie. Od tamtej pory były kolejne podwyżki więc nie wiem jak teraz to wygląda, ale niby suma rabatów to kilka tysięcy wg oferty.

Swoją drogą z Twojej wiadomości nie do końca wyciągnąłem czemu jesteś za crossem :) chociaż w porównaniu do L kia to faktycznie wyposażenie corolli i jakieś systemy itp. nie odstają, w takim porównaniu też bym wybrał crossa. Natomiast w porównaniu z kia w wersji BL (jest jeszcze kilka egzemplarzy które mają dotrzeć listopad/grudzień), gdzie dochodzi więcej bajerów jeszcze, a w crossie trzeba sporo więcej do takich dołożyć (bo się dużo za wygląd dopłaca w wyższych wersjach) to już mam kłopot z wyborem ;/ Ciebie co przekonuje do crossa?

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #448 dnia: 09 Października 2022, 13:31:56 »
Nurtuje mnie to przyspieszenie do 100. W specyfikacji 8,1 na filmie 7,5.
To przyspieszenie 8,1 do setki przypisane jest do Corolli Cross w specyfikacji, a w tej zwykłej Corolli z roku modelowego 2023 podają, że ma być właśnie 7,5.
« Ostatnia zmiana: 09 Października 2022, 13:48:03 wysłana przez czarmi »

Offline zielenijo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS
« Odpowiedź #449 dnia: 09 Października 2022, 17:05:54 »
Zamówiłem t-roc i CC. Czekam na jazdę testową Toyotą. Przy zamówieniu CC żadnych upustów, tylko zabezpieczenie antykradzieżowe. Nurtuje mnie to przyspieszenie do 100. W specyfikacji 8,1 na filmie 7,5.

Wysłane z mojego SM-F916B przy użyciu Tapatalka
Kiedy zamawiana?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl