Nie wiem jakim UX-em i Aurisem kolega jeździł, ale w obu ze skrzynią CVT i e-CVT też jest to "wycie" przy gwałtownym przyspieszaniu. To cecha a nie wada tego rodzaju skrzyń/przekładni.
Takim jakim dysponował salon Lexus w Lubinie. Lexus UX rocznik 2022, silnik 2.0Pb, napęd ja przednią oś. Aurisme hybrydą, kilkumiesięczna, wydana przez ASO Lubin jako pojazd zastepczy. Hybryda 1.8. Ja w tych uatach w ogóle nie zwróciłem na nadmierny hałas, bo go po prostu nie było. Tu sprawa nie rozbija się o charakterystyczną pracę skrzyń, tylko niewygłuszoną kabinę.
kraska62, nie panikuj. Może ten konkretny egzemplarz, którym jechałam tak ma. Trudno mi się odnieść do całęj produkcji na podstawie godzinnej przejażdżki autem testowym. Nie miałem możliwości przejchać się innym, musiałbym zamówiś sobie jazdę testową np. w Zielonej Górze i porównać.
I przy okazji - nie traktowałem tego auta jak sportowej fury, nawet mi przez myśl nie przyszło, żeby szarżować nie swoim autem. W sumie to nawet nie wiem jaki zakres odpowiedzialności na mnie spoczywał. Auto ma zapewne AC.
Też czekałem na ten samochód, bo w cenie Lexusa UX, spodziewałeś się trochę więcej "bajerów"