Czy są jakieś inne wady oprócz tej jedynej tak mocno wałkowanej?
Zapewne sporo! Z rzeczy znanych mnie w CC wkurzają:
- monstrualny wyświetlacz multimediów typu "nagrobek"
- zmarnowane sporo miejsca w bagażniku, zwłaszcza w wersji AWDi - mimo że względem konkurencji i tak ta przestrzeń wypada nieźle. Ale dałoby się dużo lepiej niewielkimi zmianami.
- brak elektrycznego podgrzewania przedniej szyby, zamiast cieszyć się natychmiastowym odjazdem o poranku na EV, będziesz drapał albo grzał spalinowym
- czarna podsufitka
- skompletowanie pakietów, np. elektryczna klapa (dla mnie to tylko potencjalne miejsce awarii) razem z ostrzeganiem o ruchu w martwym polu
- roleta bagażnika, z którą nie ma co zrobić po demontażu
- brak Android Auto przez WiFi (łudzę się, że to jeszcze mogą dodać zdalną aktualizacją)
- brak schowka na okulary (pewnie zamontuję sobie jakiś w miejscu cykor-rączki)
- auto mogłoby być o 10cm krótsze z przodu, ale designer się uparł
Nie miałem możliwości pojeździć, pewnie lista się wkrótce wydłuży 
Mimo tego wszystkiego wciąż wariantem bazowym jest dla mnie odebranie zamówionej CC. Chociaż na boku oglądam sobie oferty używanych Rav 4 i Lexusów NX.
- monstrualny wyświetlacz multimediów typu "nagrobek"
Moim zdaniem to kwestia mocno indywidualna - na pierwszych zdjęciach też odniosłem takie wrażenie, ale po zajęciu miejsce mnie osobiście wyświetlacz nie przeszkadzał
- zmarnowane sporo miejsca w bagażniku, zwłaszcza w wersji AWDi - mimo że względem konkurencji i tak ta przestrzeń wypada nieźle. Ale dałoby się dużo lepiej niewielkimi zmianami.
Zgadzam się - napęd mogli poprowadzić nawet bardziej po prawej czy lewej a nie miejscem na koło zapasowe
- brak elektrycznego podgrzewania przedniej szyby, zamiast cieszyć się natychmiastowym odjazdem o poranku na EV, będziesz drapał albo grzał
Tu akurat nie zgodzę się aplikacja MyT juz w yarisach Cross tak działa że ustawiasz o której chcesz wyjechać i auto jest nagrzane i gotowe do jazdy nawet zimą więc akurat jest to zbędne moim zdaniem przy tej funkcjonalności - tym bardziej że grzana szyba ma druciki dość widoczne które przeszkadzają podczas jazdy nocą (przynajmniej te w grupie VAG - choćby nowe skosy)
- czarna podsufitka
Mnie osobiście to plus w jednym z moich poprzednich aut z jasnej wymieniałem na czarną - to lubię, ponad to jak zechce jaśniej to zamówieniem z oknem dachowym.
- skompletowanie pakietów, np. elektryczna klapa (dla mnie to tylko potencjalne miejsce awarii) razem z ostrzeganiem o ruchu w martwym polu
To mocno naciągane - Vitara moja miała te dwa systemy - działały świetnie i nie sprawiały problemów
- roleta bagażnika, z którą nie ma co zrobić po demontażu
Pełna zgoda powinno być miejsce na nią ale moim zdaniem to mało istotna pierdoła - mało kiedy pakuje auto po dach…
- brak Android Auto przez WiFi (łudzę się, że to jeszcze mogą dodać zdalną aktualizacją)
Mnie nie dotyczy korzystam z iPhona - Apple car play jest bezprzewodowy to mnie wystarcza
- brak schowka na okulary (pewnie zamontuję sobie jakiś w miejscu cykor-rączki)
Nigdy nie miałem i nie korzystałem wiec to obojętne - nie ma to trudno
- auto mogłoby być o 10cm krótsze z przodu, ale designer się uparł
Desinger zaakceptowałem wiec nie wada
Nie miałem możliwości pojeździć, pewnie lista się wkrótce wydłuży

- jak pojeżdżę w przyszłym tygodniu pewnie tez cos napisze
Mimo tego wszystkiego wciąż wariantem bazowym jest dla mnie odebranie zamówionej CC. Chociaż na boku oglądam sobie oferty używanych Rav 4 i Lexusów NX.
Masz racje - po odbiorze zastanawiam
Się nad zamówieniem rav4 w wersji gr pług i, a może lex’a zobaczymy na auta długo się czeka a leasing na 3 albo 4 lata zobaczymy

poprzednie nowe auto sprzedałem po 2 latach- nie przywiązuje się

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk