W porównaniu do Camry, którą jeździłem dotychczas nowa Corolla ma wrećz hipernowoczesne multimedia i ekran

Android na kablu to wstyd to prawda.
Bagażnik jest według mnie mały nawet w FWD a co dopiero w AWD.
Brak miejsca na roletę...zgadza się...wpadka
Schowka chyba w toyotach po prostu nie ma w Camry nie miałem....w RAV4 nie pamiętam szczerze mówiąc.
O pakietach nie wypowiadam się bo i tak ta najwyższa wersja ma wszytsko oprócz JBLa (gdzies słyszałem że zero wartości dodanej w crossie akurat) ale pakiety to "konik" Toyoty..... w Camry żeby mieć HUD trzeb było wziac pakiet z dodatkami do tylnej kanapy..sterowanie czymś tam i jakies piedoły dla siedzenia tzw Prezesa.
Brak podgrzewania przedniej szyby to rzeczywiście problem (przez 4 lata jezdzilem Mondeo ) i Camry klałem na czym świat stoi że nie ma, ale feature sterowania z aplikacji o ile w PL działa powinien to zrekompensowac a nawet dodac co nieco w lecie bo będzie można schłodzic pojazd.
quote author=vvk link=topic=52265.msg757935#msg757935 date=1668101884]
Czy są jakieś inne wady oprócz tej jedynej tak mocno wałkowanej?
Zapewne sporo! Z rzeczy znanych mnie w CC wkurzają:
- monstrualny wyświetlacz multimediów typu "nagrobek"
- zmarnowane sporo miejsca w bagażniku, zwłaszcza w wersji AWDi - mimo że względem konkurencji i tak ta przestrzeń wypada nieźle. Ale dałoby się dużo lepiej niewielkimi zmianami.
- brak elektrycznego podgrzewania przedniej szyby, zamiast cieszyć się natychmiastowym odjazdem o poranku na EV, będziesz drapał albo grzał spalinowym
- czarna podsufitka
- skompletowanie pakietów, np. elektryczna klapa (dla mnie to tylko potencjalne miejsce awarii) razem z ostrzeganiem o ruchu w martwym polu
- roleta bagażnika, z którą nie ma co zrobić po demontażu
- brak Android Auto przez WiFi (łudzę się, że to jeszcze mogą dodać zdalną aktualizacją)
- brak schowka na okulary (pewnie zamontuję sobie jakiś w miejscu cykor-rączki)
- auto mogłoby być o 10cm krótsze z przodu, ale designer się uparł
Nie miałem możliwości pojeździć, pewnie lista się wkrótce wydłuży

Mimo tego wszystkiego wciąż wariantem bazowym jest dla mnie odebranie zamówionej CC. Chociaż na boku oglądam sobie oferty używanych Rav 4 i Lexusów NX.
[/quote]