Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479622 razy)

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #990 dnia: 15 Listopada 2022, 20:31:39 »
A dalej myślicie, że te 500 sztuk Toyoty "przypadkowo popłynęło do Anglii?"
Tych samochodów było ponad 1000, CC, Rav4, Yarisy, Corolle i jakieś Lexusy. Bardzo mało prawdopodobne, by we wszystkich modelach było coś do naprawy (a czego nie możnaby ogarnąć w Belgii). Ale to, że przez prawie miesiąc (śledziłem statek na AIS, rzeczywiście najpierw był Bristol, potem Seebrugge) nikt nie zauważył takiej brakującej floty w Belgii i dopiero wczoraj się nagle obudzili, jest "marketingowo przekonujące".
Możesz mi powiedzieć skąd wziąć informacje na którym statku jest mój samochód? ;)dysponuje tylko nr zamówienia… czyli widokiem z aplikacji że auto opuściło fabrykę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To jest raczej nie do sprawdzenia ze 100% pewnością. Zakładam, że to pewnie sprawdzenie na stronce z trackingiem statków, które opuściły port w Japonii a które płyną do Belgii w obrębie 1-2 dni od momentu jak zmienił się status na "opuścił fabrykę". Ale generalnie między statusem, że opuścił fabrykę a w transporcie z Belgii jest około 5 tygodni.

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #991 dnia: 15 Listopada 2022, 20:33:44 »
Moj status zmienił się 11 listopada - czyli pewnie już po ptakach… możesz podać stronę gdzie widać statki? I zaznaczyć o który port w Japonii chodzi?

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #992 dnia: 15 Listopada 2022, 20:38:36 »
vesselfinder lub marinetraffic.com

Ja kiedyś próbowałem tam przeglądnąć ale na którejś z nich dało się sprawdzić statki które opuściły port, natomiast tylko ostatnie ileś tam statków. Jak chcesz mieć pełny ogląd to wtedy jest płatna opcja. Port wydaje mi się, że Nagoya.

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #993 dnia: 15 Listopada 2022, 20:44:54 »
vesselfinder lub marinetraffic.com

Ja kiedyś próbowałem tam przeglądnąć ale na którejś z nich dało się sprawdzić statki które opuściły port, natomiast tylko ostatnie ileś tam statków. Jak chcesz mieć pełny ogląd to wtedy jest płatna opcja. Port wydaje mi się, że Nagoya.

Oooo tyle tu statków ze raczej szukanie igły w stogu siana… szybciej nie bedzie - niw bede jednak sobie tym głowy zawracał ;)

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #994 dnia: 15 Listopada 2022, 21:56:14 »
Możesz mi powiedzieć skąd wziąć informacje na którym statku jest mój samochód? ;)dysponuje tylko nr zamówienia… czyli widokiem z aplikacji że auto opuściło fabrykę
Korzystałem z fleetmon.com - tam można odfiltrować samochodowce, co ułatwia sprawę na początku. Monitorujesz port w Nagoya (uwaga, są dwa po dwóch stronach zatoki) i notujesz sobie, co wypływa w "podejrzanym" terminie. Bierz tylko największe statki (ok. 200m długości). I tak wyjdzie co najmniej kilkanaście pozycji. W kolejnych dniach obserwujesz, który z nich płynie w stronę kanału Sueskiego / Europy - robi się to w miarę oczywiste dopiero po minięciu Singapuru. Statki często zawijają do innych portów po drodze, więc trzeba cierpliwie analizować i czekać.

Oczywiście na 100% i tak nie będziesz wiedział.

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #995 dnia: 15 Listopada 2022, 22:02:37 »
Możliwe, ze w przyszłym tygodniu będe juz jeździł to dam Wam znać. Camry była głośna powyżej 140 ale RAV4 była mega głośna więc jeżeli cross jest podobny to słabo ale rzadko jestem w trasie a ceny "biletówe" teraz takie ze wolę nie przekraczać 140-150 :)

Offline pere

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla Cros???
« Odpowiedź #996 dnia: 15 Listopada 2022, 22:04:31 »
pere skąd masz takie informacje ? Ja na swój samochód czekam od poprzedniego poniedziałku (zapłacony i zarejestrowany) . Zasugerowałem to co Ty piszesz ale odpowiedzieli mi że to nieprawda
Mój dealer nie umie mi odpowiedzieć ma pytanie czemu samochód nie został jeszcze przetransportowany do salonu abym mógł go odebrać. Samochód zarejestrowany w dniu 2 listopada!!!
Jedynie co się nasuwa na myśl to:
-cały transport CC miał jakąś "przygodę" po drodze i teraz je naprawiają,
-usterka mechaniczna lub elektryczna i też naprawiają (ale o tym by powiedzieli oficjalnie),
-mają za mało samochodów aby był w każdym salonie na daniach otwartych i chcą się posłużyć samochodami już sprzedanymi.
Może się mylę ale nie widziałem na tym forum wpisu osoby która by już odebrała CC.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #997 dnia: 15 Listopada 2022, 22:09:25 »
Kontaktowałeś się z centralą?

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #998 dnia: 15 Listopada 2022, 22:19:55 »
W porównaniu do Camry, którą jeździłem dotychczas nowa Corolla ma wrećz hipernowoczesne multimedia i ekran :)
Android na kablu to wstyd to prawda.
Bagażnik jest według mnie mały nawet w FWD a co dopiero w AWD.
Brak miejsca na roletę...zgadza się...wpadka
Schowka chyba w toyotach po prostu nie ma w Camry nie miałem....w RAV4 nie pamiętam szczerze mówiąc.
O pakietach nie wypowiadam się bo i tak ta najwyższa wersja ma wszytsko oprócz JBLa (gdzies słyszałem że zero wartości dodanej w crossie akurat) ale pakiety to "konik" Toyoty..... w Camry żeby mieć HUD trzeb było wziac pakiet z dodatkami do tylnej kanapy..sterowanie czymś tam i jakies piedoły dla siedzenia tzw Prezesa.
Brak podgrzewania przedniej szyby to rzeczywiście problem (przez 4 lata jezdzilem Mondeo )  i Camry klałem na czym świat stoi że nie ma, ale feature sterowania z aplikacji o ile w PL działa powinien to zrekompensowac a nawet dodac co nieco w lecie bo będzie można schłodzic pojazd.

quote author=vvk link=topic=52265.msg757935#msg757935 date=1668101884]
Czy są jakieś inne wady oprócz tej jedynej tak mocno wałkowanej?
Zapewne sporo! Z rzeczy znanych mnie w CC wkurzają:
 - monstrualny wyświetlacz multimediów typu "nagrobek"
 - zmarnowane sporo miejsca w bagażniku, zwłaszcza w wersji AWDi - mimo że względem konkurencji i tak ta przestrzeń wypada nieźle. Ale dałoby się dużo lepiej niewielkimi zmianami.
 - brak elektrycznego podgrzewania przedniej szyby, zamiast cieszyć się natychmiastowym odjazdem o poranku na EV, będziesz drapał albo grzał spalinowym
 - czarna podsufitka
 - skompletowanie pakietów, np. elektryczna klapa (dla mnie to tylko potencjalne miejsce awarii) razem z ostrzeganiem o ruchu w martwym polu
 - roleta bagażnika, z którą nie ma co zrobić po demontażu
 - brak Android Auto przez WiFi (łudzę się, że to jeszcze mogą dodać zdalną aktualizacją)
 - brak schowka na okulary (pewnie zamontuję sobie jakiś w miejscu cykor-rączki)
 - auto mogłoby być o 10cm krótsze z przodu, ale designer się uparł

Nie miałem możliwości pojeździć, pewnie lista się wkrótce wydłuży :)

Mimo tego wszystkiego wciąż wariantem bazowym jest dla mnie odebranie zamówionej CC. Chociaż na boku oglądam sobie oferty używanych Rav 4 i Lexusów NX.
[/quote]

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #999 dnia: 15 Listopada 2022, 22:59:44 »
Znalazłem nowy test Corolli Cross z 14 Listopada

Najbogatsza Australijska wersja 4x4. Moim zdaniem bardzo obiektywnie facet podszedł do testu. Auto wydaje się podobne do europejskiej wersji (oczywiście oni maja JBL my nie)

Testujący zmierzył profesjonalnym urządzeniem pomiarowym czas od 0 do 100, ale ważniejsze dla wielu z was jest też test wyciszenia poparty dB ale zobaczcie sami bez spojlerów ;)

https://youtu.be/U-jAdzDgxhg

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1000 dnia: 15 Listopada 2022, 23:02:58 »
Przeciez jest JBL w konfiguratorze na stronie Toyoty

Znalazłem nowy test Corolli Cross z 14 Listopada

Najbogatsza Australijska wersja 4x4. Moim zdaniem bardzo obiektywnie facet podszedł do testu. Auto wydaje się podobne do europejskiej wersji (oczywiście oni maja JBL my nie)

Testujący zmierzył profesjonalnym urządzeniem pomiarowym czas od 0 do 100, ale ważniejsze dla wielu z was jest też test wyciszenia poparty dB ale zobaczcie sami bez spojlerów ;)

https://youtu.be/U-jAdzDgxhg

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1001 dnia: 15 Listopada 2022, 23:03:48 »
Konfigurator jest "do tyłu"
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1002 dnia: 15 Listopada 2022, 23:15:49 »
Ok to teraz rozumiem, dlaczego w mojej konfiguracji go  nie ma bo teoretycznie to pełna wersja. Myślałem że przez przypadekj zapomniano dodać.

Konfigurator jest "do tyłu"

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #1003 dnia: 16 Listopada 2022, 07:17:08 »
Dajcie spokój z tym wyposażeniem. To jest toczydło a nie mercedes s klasa. Po co jest lexus bmw mercedes ?? Bo tam ma być wszystko a nie zwykłej Toyocie wymagacie grzania szyby,masaże czy elektryczne regulowane fotele w 8 płaszczyznach pasazera, kazdy jest nagle melomanem z JBL do sluchania rmf fm. Jak nie ma czegos to od razu kiepskie auto i  narzekniania. Porównujecie do aut starszych aut  o dwie klasy wyższe. Camry to nie corolla. Tak jak Passat to nie vw polo. Jest tyle innych aut do kupienia za 140-180k.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1004 dnia: 16 Listopada 2022, 08:40:23 »
Dajcie spokój z tym wyposażeniem. To jest toczydło a nie mercedes s klasa. Po co jest lexus bmw mercedes ?? Bo tam ma być wszystko a nie zwykłej Toyocie wymagacie grzania szyby,masaże czy elektryczne regulowane fotele w 8 płaszczyznach pasazera, kazdy jest nagle melomanem z JBL do sluchania rmf fm. Jak nie ma czegos to od razu kiepskie auto i�  narzekniania. Porównujecie do aut starszych aut�  o dwie klasy wyższe. Camry to nie corolla. Tak jak Passat to nie vw polo. Jest tyle innych aut do kupienia za 140-180k

W punkt  :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl