Mieszana jazda - spalanie 9l/100 km 
A mówili kup hybrydę V generacji będziesz miał małe spalanie i cichą komfortową jazdę 
https://www.youtube.com/watch?v=4z2cvepCnek&t=26s
Tak tylko facet ruszył do testów ze wskazaniem 9,7 na początku testu - nie wiadomo ile czasu auto stało z włączonym silnikiem i jazda pełna ciec - chcesz zobaczyć realne spalanie to jest mnóstwo filmów bez ciec od skasowania spalania. Mnie z jazdy testowej wyszło 5,5l z ostrymi przyspieszeniami
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
O to chodzi, gość tak na dobrą sprawę ze spalaniem zszedł w dół. Na koniec jazdy trzeba dać wstecz na komputerze i pokazuje spalanie z danego odcinka jazdy. On też jechał na trybie sportowym cały czas, IMO lepiej jeździć na normalnym, ciszej, pewnie też oszczędniej. Sport to chyba żeby się popisać :P
To teraz ja napiszę, że byłem na jeździe próbnej. Moje spostrzeżenia:
-silnik wyje dość mocno, szczególnie na trybie sportowym. Na trybie normalnym, który wydaje się właśnie taki normalny do jazdy jest spoko i tego trybu pewnie się będę trzymał

Poza tym, że przyspiesza się głośno, to robi się to przyjemnie. Nie postrzegam tego jako minus, zwyczajnie muszę się do tego przyzwyczaić bo teraz jeżdżę na manualu

jak już się prędkość osiągnie to jest gitara
-zawieszenie wporzo
-te wspominane "luzy na kierownicy", że nie reaguje dobrze i nie nadaje się do sportowej jazdy itp. hmmm to nie wiem co napisać

jakoś nie pomyślałem o kontroli tego. Pewnie jak się jeździ różnymi autami to się zwróci na to uwagę natomiast ja po prostu wsiadłem i jechałem i problemu mi nie sprawiła jazda, czułem się komfortowo. Generalnie kręcenie kierownicą i odpowiednie ustawienie kół było dla mnie po prostu intuicyjne.
-wewnątrz auto jest jak dla mnie ok. Kiedyś miałem pierwszą jazdę Rav4 i wydała mi się bardzo duża. Jak na dniach elektryfikacji wsiadłem w CC to myślałem, że jest dużo mniejsza, jakoś tak czułem że nie siedzę tak wysoko jak w Rav4 itp. Teraz odczucie miałem zgoła inne, dużo bliżej było mi w tym aucie do Rav4. To jakie są plastiki mnie nie obchodzi. Fotele mówią że krótkie, mi się normalnie siedziało (173cm). Siedziałem na fotelu pasażera też te 15 min, nie odczułem dyskomfortu, moja żona po 30min również
-Rura wisi dając prześwit na poziomie 16-17cm, na pewno nie mniej. Podkładałem telefon który zmierzyłem teraz w domu, ma on 15cm a na pewno tam z 1-2 cm było jeszcze luzu. Wydaje się jednak, że szansa na zahaczenie nią jest nieduża. Wizualnie to nie jest na pewno arcydzieło no ale nie można mieć wszystkiego
-Multimedia jak dla mnie ok
-Wyświetlacz kierowcy również ok
-Co do wyciszenia to nie mogłem za wiele sprawdzić, udało mi się na chwilę rozpędzić do 140 km/h. Nie czułem się gorzej niż w aucie którym aktualnie jeżdżę. Zaznaczę, że jechałem bez radia a IMO włączenie muzyki daje nieco inne doznania i ewentualne dźwięki z zewnątrz tak nie doskwierają. W mieście auto jeździ bardzo cichutko i płynnie.
-Spalanie na 30min jeździe (korek, światła, trochę S-ki) przy jeździe zrywnej + trochę pędzenia na S-ce miałem 6.9. Żona po mnie wsiadła na 15 min to miała 5.5. Zaznaczę, że to drugi raz jak jadę hybrydą i automatem, więc to może mieć tu znaczenie
-Bagażnik mam teraz większy, więc ten wydaje mi się mały, jednak na szczęście dzieci już są większe i nie trzeba wozić chociażby wózka, także pakować się dam radę.
-Wizualnie auto mi się bardzo podoba, poza wydechem.
Powiedziałbym, że na 85% go wezmę analizując to, że ceny pewnie pójdą w górę. Jakbym chciał zamówić inne auto, to pewnie bym musiał czekać znów nie wiadomo ile. Trochę mnie wkurza to stanowisko toyoty, że planują poprawić rzeczy które mnie denerwują przy jakimś lifcie, więc mógłbym to odłożyć w czasie i spróbować za jakiś czas kupić tylko wtedy gwarancji nie mam ile będę czekał i jaki będzie koszt tego zakupu.