Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 478946 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #1500 dnia: 01 Grudnia 2022, 17:07:19 »
Zgadzam się, ale nie uważasz, że przedstawienie swojej opinii powinno być uargumentowane, żeby przedstawiało jakąś wartość? Akurat ja się odezwałem, bo moje stare auto bardzo lubię i jest z 1996 roku, więc mogę się wypowiedzieć. Gdyby porównać twarde plastiki sprzed 26 lat i to co w Crossie, to może rzeczywiście Cross za 26 lat nie będzie miał ich tak trwałych, jednak wirtualne zegary vs te z Corolli E10 są ładne. Tablet vs fabryczny brak radia. Może guziki podgrzewania foteli mogą przypominać te z 1996 roku, są kanciaste a nie ładnie zaokrąglone na rogach, ale nie czepiał bym się takich detali. Nie ma co pisać, że Corolla Cross to taki niewypał, bo tak nie jest.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #1501 dnia: 01 Grudnia 2022, 17:21:45 »
A jeśli już, to podaj argumenty, w czym jest gorsza.
dotknij jej. Jest miękka, przyjemna w dotyku. W CC możesz na górnej części grać jak na perkusji. Twarde tworzywo, podatne na zarysowanie.
Taką Toykę miał mój ojciec. 5 drzwiowy HB. Małe, ale dla dwóch osób wystarczało. No i rzecz jasna niezawodna.
Ważne, żeby nabywcy się podobała, bo on będzie na nią patrzył
   Nie chodzi o wygląd i o ergonomię, bo to jest różnica kilku epok, tylko o materiały. Wiadomo, że deska w CC wygląda lepiej jak w starej Corolli. Całość wygląda lepiej, tego nie można powiedzieć, że wygląda gorzej. Wygląda o niebo lepiej od deski w mojej AVE,po pierwszym lifcie, bez dwóch zdań. Tylko, czy odrobina miękkiego tworzywa podniosłaby aż tak cenę ? Kilka razy przetrzesz kurz, coś przyczepi się do mikrofibry, i porysowana jak tablica w szkole. Tak się dzieje jak są twarde materiały. W AVE też mam zarysowaną
Z mojego punktu widzenia jako posiadacz E21 jedynce co mi się rzuciło w oczy w CC to gorsze wykonanie góry deski rozdzielczej (twarda) oraz brak materiału na słupkach A
kolejny oczernia ? Nieładnie, oj nieładnie. Nie, po prostu stwierdza fakt.
 A wystarczyło utrzymać ten sam standard. Aż jestem ciekaw nowej Corolli 2023, ale wygląda mi ta deska na identyczną .
No to dla tych, którzy bez peanów na temat CC nie zasną, to dodam jeszcze, że kierownica w CC jest o niebo lepsza jak w mojej AVE, z najwyższego poziomu wyposażenia Prestige. A przecież to tylko kawałek rury i obszycie. Może być jedna miękka i przyjemna , a druga twarda i na dodatek dość szybko zaczęła się pruć ? Może. Tylko ja nie mam najmniejszego problemu z tym, żeby to przyznać.
Tak samo jest super kiera w E21. Miła w dotyku, miękka i przyjemna. Nie zauważyłem, żeby w Lexusie była przyjemniejsza w dotyku, czy coś w tym stylu.

Nie ma co pisać, że Corolla Cross to taki niewypał, bo tak nie jest.
oczywiście, że nie jest. Na razie mowa o drobiazgach, których mogłoby nie być przy odrobinie chęci. Ale tak długo jak prym będą wiedli księgowi, a nie konstruktorzy, tak to będzie wyglądało. Niedługo w reklamach będą naciskać, że taka deska, boczek, czy cokolwiek innego jest super, bo zrobione w 85% z tworzywa z recyklingu. Uratowaliśmy 5 drzew, hurra.
Już nawet nie ma co liczyć na naturalną skórę, nawet w autach premium i nie dlatego, że jest droga, albo niedostępna tylko dlatego że ekoterroryści dostają epilepsji.
Zabijanie zwierzątek dla zbytku. 
Przecież nie ograniczono hodowli bydła, więc coś z tymi skórami można by zrobić. Najlepiej zutylizować i zastąpić skórą ekologiczną. Jakaż to jest żałosna hipokryzja, nazywanie skaju eko. To jak ekologiczny węgiel. I te deski to to samo. Mus używać materiałów z recyklingu, to tak trzeba.

Jeżeli coś Ci się podoba i jesteś pewny swojego zakupu to nic nie powinno Ciebie zniechęcić.
sęk w tym, że ludzie zamówili w ciemno, bazując na poprzednim modelu Corolli, no bo na czym mieli bazować. Spodziewali się co najmniej takiego samego standardu. Jest ciut inaczej. Kto patrzy chłodnym okiem, to wyłapuje drobne niedociągnięcia. Ten kto zamawia po oględzinach i jeździe próbnej, wie co robi, ci co zamówili w przedpłacie w ciemno trochę są w sytuacji bez wyjścia. No i nie wypada przyznać, że coś jest nie tak jak się tego spodziewano. Bo Toyota dała trzy kroki do przodu w jednych kwestiach i  krok do tyłu w innych.

« Ostatnia zmiana: 01 Grudnia 2022, 17:42:51 wysłana przez witek1965 »

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #1502 dnia: 01 Grudnia 2022, 17:54:08 »
Już nawet nie ma co liczyć na naturalną skórę, nawet w autach premium i nie dlatego, że jest droga, albo niedostępna tylko dlatego że ekoterroryści dostają epilepsji.
No to CC Cię tutaj bardzo zaskoczy!

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #1503 dnia: 01 Grudnia 2022, 18:04:59 »
No to CC Cię tutaj bardzo zaskoczy!
czytałem, że jest w opcji, ale tylko fragmenty. A nie 100 % i tu chodziło o przykład pewnego kierunku. Ale juz jak w Tocsonie nawet w Premier edytion nie ma wentylowanych foteli. Nawet jako pakiet .
« Ostatnia zmiana: 01 Grudnia 2022, 18:45:48 wysłana przez witek1965 »

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1504 dnia: 01 Grudnia 2022, 18:10:06 »
Panie i Panowie,

Mamy na forum dział dla CC: https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/board,313.0.html

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #1505 dnia: 01 Grudnia 2022, 19:05:19 »
Panowie spoko, kto kupił niechcący CC, a go nie chce, to żadna tragedia, zawsze może sprzedać prawie od ręki i to  zyskiem ( albo dać żonie na gwiazdkę w prezencie).  W moim ASO, gdzie jeździłem  zaliczki też zwracają i to beż żadnego problemu :) 

Tak więc byle do przodu :)

Offline Hubert69

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1506 dnia: 01 Grudnia 2022, 19:09:50 »
Samochód po przygodach odebrany .... pierwsze 100km zrobione  :) . Mam porównanie do Corolli HB i Aurisa ... jest na pewno ciszej niż w obydwu tych modelach bez deptania w podłogę gazu jeździ się ok. Spalane w podwarszawskich korkach na dystansie 80km 4,4 przy średniej prędkości 60km/h tryb EV 87%. Powiem tak jeśli komuś nie przeszkadza plastik ( mnie nie) to generalnie samochód jest ok .  Z ciekawostek bo gdzieś na forum narzekania, że nie ma po ruszeniu blokowania drzwi .... tutaj jest i to jest funkcja samochodu nie alarmu dostępna z menu. Jeszcze sobie wszystkiego nie obejrzałem , ale już widać że jest kilka fajnych funkcji. Jedyne co faktycznie mnie wkurza to krótki podłokietnik .... bywa .. wytrzymam te trzy lata :)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1507 dnia: 01 Grudnia 2022, 19:21:03 »
Warszawskie korki z średnią 60km/h

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #1508 dnia: 01 Grudnia 2022, 19:23:43 »
Jeżeli 87 % jechał na prądzie. A 13 % dało 4.4 to ile by paliło beż trybu EV ? 25 litrow ?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1509 dnia: 01 Grudnia 2022, 19:32:41 »
Warszawskie korki z średnią 60km/h
Też się uśmiałem. Nie wiem po co takie bajki pisać. Ja mam średnią 33km/h. Kwestia jeszcze kto i co uważa za Warszawę.

Offline Hubert69

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1510 dnia: 01 Grudnia 2022, 19:52:49 »
Trasa Mokotów-Zegrze- Mokotów ... :)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1511 dnia: 01 Grudnia 2022, 20:58:53 »
Trasa Mokotów-Zegrze- Mokotów ... :)
No to jeszcze napisz, że S8 jechałeś to faktycznie Warszawa i korki  :grin:

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla2.0GR HB
« Odpowiedź #1512 dnia: 01 Grudnia 2022, 21:16:19 »
Spalane w podwarszawskich korkach
Jakbyście uważnie czytali, to napisał tak jak wyżej, a nie o warszawskich korkach, ale co tam ...
Swoją drogą moderator trochę przegiął z tą likwidacją zdublowanego wątku CC i może by coś począł w tej sprawie...
« Ostatnia zmiana: 01 Grudnia 2022, 21:19:45 wysłana przez czarmi »
Corolla 2.0 HB GR Sport Dynamic, 2RZ, 2023r.

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1513 dnia: 02 Grudnia 2022, 09:39:56 »
Jeżeli 87 % jechał na prądzie. A 13 % dało 4.4 to ile by paliło beż trybu EV ? 25 litrow ?

To tak nie dziala, 87% jechal z uzyciem silnika elektrycznego a 13% wylacznie na silniku benzynowy. Tak sie czyta te raporty Toyoty ;-)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1514 dnia: 02 Grudnia 2022, 09:42:47 »
Jakbyście uważnie czytali, to napisał tak jak wyżej, a nie o warszawskich korkach
Z Mokotowa nad Zalew  to trzeba przez pół Warszawy przejechać. Ja czasami z Mokotowa do Śródmieścia czyli ok. 12 km jadę 1,5 godziny. Tak więc średnia prędkość 60km/h jest nie do osiągnięcia. Nawet jeżdżąc w samych miejscowościach podwarszawskich bez korków nie da rady bo wszędzie są ograniczenia prędkości.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl