Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479009 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #1635 dnia: 06 Grudnia 2022, 17:33:57 »
Uuuuu 4,5 dB przy setce to sporo różnicy to ile będzie przy 140  km/h :(

Paradoks tych liczb jest taki, że o ile Toyota jest głośna (bez wątpliwości ) ale NIssan przy niewielkich skokach prędkości ma gigantyczne skoki głosności co w mojej ocenie jest dużo mniej komfortowe. Ponieważ na filmie jest jeszcze pokazany pomiar przy 130km/h który NIssan zrównuje z Toyota na poziomie 66db oznacza to, ze Nissan skacze w zakresie od 50-130 o 11 dB. To dramatyczny w mojej ocenie wynik. Dodatkowo nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale niski wynik NIssana przy 50km/h jest spowodowany dodatkowym szumem generowanym przez głosniki żeby kompensowac głośność.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1636 dnia: 06 Grudnia 2022, 17:36:11 »
To jednak sporo świadczy o wyciszeniu aut (przyspieszanie), a przynajmniej komory silnika, a właściwie jego braku w Toyocie.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 06 Grudnia 2022, 17:37:45 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline vvk

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #1637 dnia: 06 Grudnia 2022, 18:22:13 »
a przynajmniej komory silnika, a właściwie jego braku w Toyocie.
...co już tu było wielokrotnie podnoszone. Tak naprawdę to nic nowego o CC na tym forum się nie pojawia od paru miesięcy :D
Ale życzyłbym sobie w Polsce tak porządnie zrobionych recenzji na youtubie jak mają Czesi i Słowacy. Skupienie na merytoryce, obiektywnie i bez gwiazdorzenia.
« Ostatnia zmiana: 06 Grudnia 2022, 18:32:44 wysłana przez vvk »

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1638 dnia: 06 Grudnia 2022, 18:37:02 »
Z wadliwymi poduszkami Takata, laweciarzu wszechwiedzący. W BMW też.

Sparawa nr.1

Szanowny Panie pireus oświadczyłeś że jesteś kardiologiem więc nie odnoś się z pogardą do ludzi tylko dla tego ze wykonują inny zawód niż ten który Ty wykonujesz. Tym bardziej że czy to będzie laweciarz czy piekarz to i tak nijak się ma do tego jakim ktoś jest człowiekiem. Można być "małym" kardiologiem i "dużym" laweciarzem albo na odwrót.

Sprawa nr.2

W tym temacie kolejny raz próbowałeś manipulować faktami więc może ukrócę Twoją kolejną manipulację z lawetą i laweciarzem.
Napisałem że posiadam lawetę i jestem związany z branżą motoryzacyjną nic więcej.
Nie jestem laweciarzem, jedna z moich firm jest branży motoryzacyjnej i posiadam lawetę chociażby dla ułatwienia pracy.
Natomiast mam pomysł na następny biznes czyli kupienie lawety do 3,5t (dosyć nowatorskiej) mogącej legalnie transportować suvy przede wszystkim marek europejskich z opcją zabierania całych rodzin " z udanego" urlopu "udanym" suvem.

Sprawa nr.3

Byłem w aso i nie chodzi o poduszki tylko o prowadnice zagłówków.

Gdybym buł takim manipulatorem postów jak Ty to napisałbym że tematu takaty nie było ale był ten temat jednakże nie o to chodziło.

coś tam w centrali toyoty przebąkiwują o możliwym microlifcie i poprawie tej wystającej rury wydechowej, jak to zmienią to ciekawe czy będą wzywać do ASO tych, którzy już nabyli CC, do poprawy?

Dziś miałem okazję oglądać dokumentacje dotycząca sprawdzenia prowadnic zagłówków. Powiem szczerze że jest tego trochę zaczynając od vinów aut idąc przez materiały, instrukcje, czas sprawdzenia kończąc na ewentualnej wymianie.

Sądzę że chwile będzie trzeba poczekać aż temat rurki będzie "przemielony"   :-)

Offline pryzma

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1639 dnia: 06 Grudnia 2022, 19:05:29 »
Z wadliwymi poduszkami Takata, laweciarzu wszechwiedzący. W BMW też.

Sparawa nr.1

Szanowny Panie pireus oświadczyłeś że jesteś kardiologiem więc nie odnoś się z pogardą do ludzi tylko dla tego ze wykonują inny zawód niż ten który Ty wykonujesz. Tym bardziej że czy to będzie laweciarz czy piekarz to i tak nijak się ma do tego jakim ktoś jest człowiekiem. Można być "małym" kardiologiem i "dużym" laweciarzem albo na odwrót.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1640 dnia: 06 Grudnia 2022, 19:42:58 »
Szanowny Panie pireus oświadczyłeś że jesteś kardiologiem więc nie odnoś się z pogardą do ludzi tylko dla tego ze wykonują inny zawód
Mam szacunek do wszystkich ludzi, tylko reaguję na Twoje prymitywne zaczepki. Widocznie masz jakieś kompleksy skoro tak Ciebie to dotknęło, ale to już nie jest mój problem. Może jednak jesteś tym małym laweciarzem a nie tym dużym. To po pierwsze. Po drugie miałem Yariskę z tego samego rocznika i doskonale wiem czego dotyczyła akcja naprawcza. Po trzecie odnosisz się w sposób mało kulturalny do innych osób i to też mi się nie podoba.A teraz się popłacz, jeżeli jesteś taki wrażliwy na swoim punkcie.

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla2.0GR HB
« Odpowiedź #1641 dnia: 06 Grudnia 2022, 20:24:03 »
pireus - doszedłem do wniosku, że powinienem chyba trochę się wypowiedzieć. W zasadzie jeśli udzielasz się w tym wątku, to zupełnie nic do niego nie wnosisz, oprócz "czepiania" się i wytykania czegokolwiek ... Po co ci to? Masz problemy emocjonalne? Może raczej udzielaj się na forum mercedesa i nie psuj atmosfery, która i tak jest tutaj trochę napięta...
Corolla 2.0 HB GR Sport Dynamic, 2RZ, 2023r.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1642 dnia: 06 Grudnia 2022, 20:28:49 »
Mam szacunek do wszystkich ludzi, tylko reaguję na Twoje prymitywne zaczepki.
Jeżeli nazywasz prymitywnymi zaczepkami wyłuszczenie kolejnych Twoich manipulacji to ok.
Widocznie masz jakieś kompleksy skoro tak Ciebie to dotknęło
Nic mnie nie dotknęło. Temat jest prosty walniesz coś mało przemyślanego a potem kreujesz/manipulujesz tak rzeczywistością żeby ją nagiąć do nie przemyślanej wypowiedzi i już. Cała tajemnica.

Jak masz wątpliwości proponuje przeczytać postu o serwisie BMW vs merc vs Toyota vs wycieczki.

Sądzę że nie jestem jedyny który tak to odebrał.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1643 dnia: 06 Grudnia 2022, 20:29:00 »
No i teraz Ledziu znalazł sobie nowy obszar zainteresowania… wypowiedzi Pireusa…
Najpierw trzeba być samemu wielkim, żeby wytkać innym małość. No ale jak ktoś jest wszechwiedzący to o czym tu rozmawiamy :).

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1644 dnia: 06 Grudnia 2022, 20:35:43 »
coś tam w centrali toyoty przebąkiwują o możliwym microlifcie i poprawie tej wystającej rury wydechowej, jak to zmienią to ciekawe czy będą wzywać do ASO tych, którzy już nabyli CC, do poprawy?

jeśli nie to trochę słabo, że oleją pierwszych nabywców :>
Nawet o tym nie myśl. Co się sprzedało to się sprzedało. W Camry podczas premiery obiecywali, że zaktualizują media do AC i CC, po roku opublikowali pismo podpisane przez wszystkich świętych, że dołożyli wszelkich starań i się nie udało. A ja i sporo innych właścicieli, za pośrednictwem jednego z użytkowników forum, wysłałem radio na wschód i wróciło z zainstalowanym AC i CC. TCE nadal twierdzi, że nie da się wgrać odpowiedniego oprogramowania. A Ty marzysz, że Ci wydech zmienią :).
« Ostatnia zmiana: 06 Grudnia 2022, 20:37:26 wysłana przez KubaCamry »

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1645 dnia: 06 Grudnia 2022, 21:05:38 »
No i teraz Ledziu znalazł sobie nowy obszar zainteresowania… wypowiedzi Pireusa…
Najpierw trzeba być samemu wielkim, żeby wytkać innym małość. No ale jak ktoś jest wszechwiedzący to o czym tu rozmawiamy :).

Zauważyłeś których Twoich wypowiedzi nie neguje ?
Do tego nie uprawiaj podobnej formy komunikacji czyli manipulacji bo nie napisałem że jestem wielki tylko zwróciłem uwagę na obraźliwą formę wypowiedzi no ale trzeba coś zmanipulować żeby było po mojemu.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #1646 dnia: 06 Grudnia 2022, 21:07:33 »
Panowie czemu nie możecie pogadać pomiędzy sobą w prywatnej konwersacji? Zrobicie wszystkim tutaj śledzącym wątek przysługę  :-)

Offline SpiderPL

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1647 dnia: 06 Grudnia 2022, 22:09:39 »
Mam do Was pytanie czy ktoś np. ma CC, a używal wcześniej Rav4 (2019)? Z jednej strony nowa generacja, nowe multimedia itp, z drugiej im wiecej czytam tym mniej mam ochote, choc po wizycie w salonie juz odstawilem Rav na boczny tor :D
Biore pod uwage uzywana 2021/2020 Execuitve 4x4 albo CC Premiere 4x4, na ktora na dzis trzeba czekac do lutego/marca.

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #1648 dnia: 06 Grudnia 2022, 22:24:22 »
To jednak sporo świadczy o wyciszeniu aut (przyspieszanie), a przynajmniej komory silnika, a właściwie jego braku w Toyocie.
a o mało mnie nie ukamienowano za to jak opisałem wycie po jeździe testowej.
Natomiast mam pomysł na następny biznes czyli kupienie lawety do 3,5t (dosyć nowatorskiej)
na taka lawetę jesteś w stanie załadować nawet busy, a co dopiero suvy. Jeden z najcięższych samochodów, Chevrolecie Tahoe z silnikiem 6,2 l wazy jedynie 2651 kg, Cadillaca Escalade ESV 2804 kg, a Jeep Grand Wagoneer L 3040, (najciżęszy samochód osobowy na świecie z seryjnej produkcji) tak, więc chyba po dwa takie mniejsze te europejskie suvy chcesz ładować. Mercedes GLS to ledwie  2430 kg, a BMW X7 trochę mniej. Natomiast wyzwaniem może być długość aut :) wynosząca ponad 5 metrów.
moga zrobić, ale nie sądzę żeby wymieniali w sprzedanych już samochodach, chyba że stercząca rura powoduje obniżenie prześwitu jaki jest w danych. W takim przypadku samochód nie spełnia warunków jakie były podane. Jeśli prześwit jest zachowany, to nie ma szans na wymianę. Przecież to nie jest element mający wpływ na bezpieczeństwo.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1649 dnia: 06 Grudnia 2022, 22:24:58 »
Zastanawia mnie co jest do śledzenia w otwartym ogólnym wątku o CC.
Kolejni klienci odbierają swoje auta, więc trochę cierpliwości, zaraz pojawią się sensowne tematy.
Montaż haka, wyciszenie/wygłuszenie, wrażenia/problemy/obserwacje, konserwacja itp.

Na razie TME po raz kolejny udowodniła, że weszła na rynek w latach 70 równając do aut klasy wyższej, a od końca lat 90 za wszelką cenę dążą do aut klasy niższej. Chcąc za wszelką cenę zastąpić Europejczykom brakujące samochody o poziomie wykonania 125p, poloneza, lady czy skody 105/120.
Auto, które mogło idealnie wypełnić lukę pomiędzy niemęskim CHR, a dużym Rav4, zostało zaprzepaszczone przez parę pierdół w postaci, wyciszenia czy poprowadzenia rury wydechowej jak w Tarpanie/Źuku. Zastanawia mnie czemu w Yaris Cross, za którą ostatnio jechałem, ta rura jest niewidoczna?

Nawet osoby decyzyjne z TCE zauważyły to co inni użytkownicy tego forum i przyznali im rację ws. rażących niedoróbek. Ci, którzy mieli odwagę się odezwać zostali już przegonieni, bo przecież Toyota to Toyota, masz wszystko zaakceptować i cieszyć się, że w ogóle mogłeś auto kupić.
Nie z taką filozofią Toyota wchodziła do Europy. Ciekawe czy któryś z fanboy’ów pamięta słynne hasło „My Toyota is Fanfastic” i czy pochwalił by się taką naklejką na Corolli Cross?
Klient jest po to, żeby wymagać i oczekiwać zaspokojenia potrzeb.
Fiat, Renault, PSA mieli podobne podejście do teraźniejszego TCE. Finalnie zostali wyparci przez taki wynalazek jak koreański koncern Kia/Hyundai.
Na szczęście przebłyski już widać. Mularczyk publicznie przyznał, że obecna wersja CC spełnia oczekiwania mniejszościowej grupy klientów indywidualnych i czas się ogarnąć.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl