Chłopie bierz tę Mazdę i nie męcz się.
męczycie to się Wy udając za wszelką cenę, że syf to nie jest syf, i w innych samochodach też jest syf, więc o co chodzi ? Bola was fakty. Nie potraficie podejśc do tematu rzeczowo. To, to i to jest z gównolitu, ale mi zależy na napędzie i toleruję te mankamenty. I takie podejście rozumiem i szanuję.
Jedna z osóbna forum stronę wcześniej to uczciwie napisała. Inni brną w zaparte udając, że jest fantastycznie, tam gdzie nie jest nawet dobrze.
Podałem przykład Mazdy bo ma materiały jakościowo ponad tą klasę samochodu i jest japońska. Honda już nie do końca modelu HRV, europejskie poza może Dacią, czy Fiatem bija na głowę jakością materiałów zastosowanych na boczkach drzwi czy desce.
zwykłe podstawowe wygłuszenie
gdzie ty widzisz te podstawowe wygłuszenie ? Tam nie ma nic, goła blacha. Gdyby było to podstawowe wygłuszenie, 1m2 35 zł, to byłoby co innego, ale nie ma. Proszę Cię, nie zaklinaj rzeczywistości. Nie tylko Toyota tnie koszty, więc takie firmy mają rację bytu.Co innego jakby tam przykleili coś, a oni to porawili, ale tam nic , poza warstwą lakieru nie ma.
chociaż przekaz był dokładnie taki jak w żadnym innym aucie nie spotkałby się z gołą blachą.
bo jesteś tak nastawiony. To nie jest ich jedyny filmik. Zobacz jak wyciszają już cichą BMW serii 7 czy Porsche Panamerę. I film był wstawiony nie po to, żeby wykazać, że RAV 4 jest w ciul głośna, tylko pokazać jak to robią i gdzie są najbardziej newralgiczne punkty. Ale jak się jest nastawionym negatywnie, to widzi się tylko to chce się zobaczyć. Co miał na przykładzie RAV-ki mówić o Citroenie ? Wycisza Ravkę, mówi o Ravce, wycisza Mercedesa, mówi o Mercedesie. Proste.
Ekologia pluginów to kolejna ciekawostka... cóż Toyota nie jest ekologiczna, to bierz rower...? tylko nie elektryczny, bo prąd mamy z węgla. Nie rozumiem Ciebie.
Ale to nie jest mój wymysł, ze hybrydy nie znalazły się nawet w rozporządzeniu (i nie dotyczy to Toyot, tylko hybryd). A odnośnie elektryków i pluginów to tak akurat się składa, że ja stoję twardo na ziemi i nie przemawiają do mnie argumenty na temat cudowności elektryków, zwłaszcza, że jak raczyłeś wspomnieć, nasza energetyka oparta jest na węglu, więc mowa o ekologiczności tej energii to czysta hipokryzja. O reszcie problemów nie będę pisał, bo trzeba byłoby napisać powieść. Przynajmniej w tym się zgadzamy, co mnie niezmiernie cieszy.
Natomiast napisałem, że inni producenci nie postawili na Hybrydę tylko na Pluginy, bo to jest fakt, a nie stawianie hybryd w złym świetle. Do mnie masz o to pretensje ?