Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479684 razy)

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #1770 dnia: 12 Grudnia 2022, 11:02:03 »
"Przyjdzie głupi i  kupi"

Można o tym dyskutować czy głupi, bo przez ostanie 20 lat królem wsi był VW i pewnie to również była agresywna reklama, tylko że zwana marketingiem szeptanym. No to teraz pojedź na wieś i znajdź tam jakiegoś volkswagena. No mało tego będzie, bo ludzie mają dość tego złomu. Obecnie królem wsi jest Corolla zwykle 1,6

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Audi, TCC
« Odpowiedź #1771 dnia: 12 Grudnia 2022, 11:04:34 »
Ja biorę CC w pełni świadomie, znając jej zalety i wady. Będę ją użytkował głównie w mieście i na drogach pod miejskich do 90 km/h więc hałas nie będzie aż taki dokuczliwy. Jednakowoż wygłuszenie trochę trzeba będzie poprawić.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1772 dnia: 12 Grudnia 2022, 12:24:11 »
w z ciekawości zerknij na ten filmik https://www.youtube.com/watch?v=bJO0Ank2BEo&t=78s
Wkleiłeś filmik który jest reklamą a do tego pan mówi o słabym wyciszeniu pokazując drzwi bez tapicerki które wyglądają podobnie do drzwi w wielu markach jak nie w każdej.

agresywna reklama i interes się kręci. "Przyjdzie głupi i�  kupi"
Dokładnie tak jak w każdej innej branży. Reklama dźwignią handlu więc w poszczególnych branżach każdy z nas staje się "głupi" :-)

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Audi, TCC
« Odpowiedź #1773 dnia: 12 Grudnia 2022, 12:33:23 »
Reklama piszecie? Akurat ta w telewizji jest mało zachęcająca. Nie odnoszę się do tego kto głupi a kto nie bo i tak pełno tu niepotrzebnych uszczypliwości. Osobiście jeśli nie jestem zainteresowany autem to szukam innego i na innym forum buszuję (po co tracić czas).

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1774 dnia: 12 Grudnia 2022, 14:44:03 »
W punkt.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #1775 dnia: 12 Grudnia 2022, 16:13:38 »
Pertyn, jeszcze podczas pierwszych testów CC z tego co pamiętam chyba w Stanach stwierdził też że jak to wozidło trafi do europy to może wiadro pomyj się wylać na Toyotę a słupki sprzedaży i tak będą wysokie.
I o to w tym wszystkim chodzi chodzi  :-)

Wszystko fajnie tylko to jest bardzo krótkowzroczne.
Powoli do Toyoty przykleja się łatka auta w którym poza napędem hybrydowym nie mamy nic.
Wystarczy poczytać wypowiedzi tych użytkowników, którzy odebrali auto. Kiepskiej jakości plastiki, głośno ale ten napęd hybrydowy.
Na razie nie ma substytutu i ciężko coś znaleźć z takim napędem w tej cenie. Tylko świat idzie do przodu. I żeby nie odjechał Toyocie, jak Mazdzie z silnikami vankla.
Za chwile wszyscy zaczną w zasadzie od zera. Wystarczy przyjrzeć się fenomenowi Tesli.
Jestem ciekawy jak na rynku elektryków poradzi sobie Toyota. Tu cena już jest konkretna.
Vw w swoich elektrykach zastosował plastiki odpowiadające CC, może Toyota już przyzwyczaja swoich klientów? :).
Z drugiej strony elektryki wykonane na poziomie spalinówek sprzedają się na pniu. Czas oczekiwania do około 1,5 roku

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #1776 dnia: 12 Grudnia 2022, 16:24:23 »
Wkleiłeś filmik który jest reklamą
w którym pokazuje jak wyglądają np. drzwi w RAV 4 . Pewnie, że facet reklamuje swój zakład, a co ma reklamować ? Biedronkę.  I co ma pokazać wg. Ciebie ? Wyciszanie  fajnie wyciszonego auta?  to jest przykład, akurat na RAV 4. Tam jest golusieńka blacha jak w wielu innych samochodach, jak słusznie zauwazyłeś. A na drugim filmiku pokazuje ile wynosił pomiar przez zabiegiem, co zrobiono i jak wygląda pomiar. Oba filmiki były dedykowane do konkretnej osoby, która chce wyciszyć CC, żeby zapoznał się jak to powinno być zrobione, no ale chyba jakoś tego nie zauważyłeś, czy może nie chciałeś zauważyć. Przeczytaj więc jeszcze raz i jeszcze raz, a jak potrzeba będzie to jeszcze raz, może wtedy zrozumiesz treść i zamiar.

Cytat: Vito-drakula w Dzisiaj o 07:54:56

Ja jeszcze nie odebrałem auta a już mam namierzonego super gościa od wygłuszenia Toyoty.

w z ciekawości zerknij na ten filmik https://www.youtube.com/watch?v=bJO0Ank2BEo&t=78s   i ten https://www.youtube.com/watch?v=t-15Ib6O-FA

Nie pokusiłeś się nawet, żeby wysłuchać o czym gość mówi, nie widziałeś nawet 15 sekund filmiku, bo zauważyłby, że tapicerka drzwi jest pokazana na tym filmie.

Uwaga, to też jest reklama, ale nie skierowana do Ciebie, tylko do Vito-drakuli i nie po to, żeby zmieniał fachowca, tylko po prostu zobaczył jak i co robią inni. https://ciche-auto.pl/realizacje/wyciszenie-toyota-rav-4/

to już tylko artykuł, nic nie reklamuje https://www.auto-swiat.pl/porady/jak-wygluszyc-samochod-instrukcja-krok-po-kroku/wvvcdjl#slajd-17 

tu wycisza Mondeo https://www.youtube.com/watch?v=qXH9zfpH9fM a tu kolejna reklama, nie nachalna. Nie wiem na jakim samochodzie to jest robione. https://www.youtube.com/watch?v=jjT2lgrnBAY

« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2022, 16:44:30 wysłana przez witek1965 »

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #1777 dnia: 12 Grudnia 2022, 16:32:38 »
Ja biorę CC w pełni świadomie, znając jej zalety i wady. Będę ją użytkował głównie w mieście i na drogach pod miejskich do 90 km/h więc hałas nie będzie aż taki dokuczliwy. Jednakowoż wygłuszenie trochę trzeba będzie poprawić.

Jeżdżę CC tak piszesz, miasto plus max 90. I nie przekraczam praktycznie wogole 3000 o obrotów. Żadnego wycia nie słyszę i jest cicho. Normalnie.  Naped robi robotę po miescie, nie meczy i nie szarpie itp. I jest zbliżony do elektryka z którego się przesiadłem,  CC to mój przerywnik do czasu odebrania nowego elektryka. Plastiki ? Boczki sa miękkie i to wystarcza. Deski nie dotykałem jeszcze i w sumie nie ma różnicy czy miękka czy twarda. Plusem toyoty jest to że plastiki są matowe a nie świecące i nie odbijają światła. T roc, sportage ma gorsze plastiki, bardziej tandetne.

CC jest spoko. Naprawdę nie jest zle i nie ma bic piany, pamietajcie ze tańsza jest tylko Dacia I scross ( porównuje tylko awd)

Latka toyoty?? Praktycznie każde auto do 150k jest już plastikiem. Więc czemu toyota nim ma nie być? Skoro to taka polka cenowa... równie dobrze można wejść na forum S klasy i posłuchać że w standardzie nie ma skóry z krokodyla na desce .... za tyle piniondzow !!!

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #1778 dnia: 12 Grudnia 2022, 16:35:01 »
Na razie nie ma substytutu i ciężko coś znaleźć z takim napędem w tej cenie
Może Honda wyrasta na taki substytut? Zobaczymy też jak w dłuższym okresie poradzi sobie kia niro, na ile to trwałe itd.
Nie ma nic gorszego dla klienta niż monopol jednej firmy

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1779 dnia: 12 Grudnia 2022, 16:52:49 »
Praktycznie każde auto do 150k jest już plastikiem. Więc czemu toyota nim ma nie być?
poważnie ? No to zerknij na Mazdę CX-30. Poczytaj opinie z wielu żódeł, albo sam się przekonaj. W salonach mają i pozwalają nawet zasiąść za kółkiem, dotknąć, przejechać się (trzeba się umówić na to ostatnie).
Wiesz czym się różnimy ? Ja jeżdżę Toyotą i mam pełną świadomość, że ma gówniane materiały wewnątrz i odstaje od konkurencji w swoim przedziale na milę, ale potrafię się do tego przyznać. Ty będziesz bronił chłamu do upadłego, bo to jest Twój chłam, a przecież nie kupiłbyś szajsu. Chciałem kupić ten samochód, nie powiem że nie. Ale po jeździe testowej po prostu odpuściłem. Ni jest wart tych pieniędzy. Poza zużyciem paliwa trzeba się jeszcze jakoś czuć w samochodzie. Wystarczy mi kicha w Avensisie

Nie ma nic gorszego dla klienta niż monopol jednej firmy
masz rację, ale wielu producentów wchodzi od razu w Plug-in, bo to ma większy sens, jeśli chodzi o eco (a przynajmniej się tym mydlą oczy) w mieście, pomijając hybrydy samo ładujące się, które de factro nijak mają się do ekologii i w niektórych krajach będą tak samo wycofane jak silniki spalinowe. Np. Dania
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2022, 16:56:52 wysłana przez witek1965 »

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #1780 dnia: 12 Grudnia 2022, 18:04:12 »
No to zerknij na Mazdę CX-30
Chłopie bierz tę Mazdę i nie męcz się. Tylko zdejmij boczek i zobacz co jest w środku. Ekologia pluginów to kolejna ciekawostka... cóż Toyota nie jest ekologiczna, to bierz rower...? tylko nie elektryczny, bo prąd mamy z węgla. Nie rozumiem Ciebie.
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2022, 18:10:55 wysłana przez surrender »

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #1781 dnia: 12 Grudnia 2022, 18:14:55 »
Nie pokusiłeś się nawet, żeby wysłuchać o czym gość mówi, nie widziałeś nawet 15 sekund filmiku, bo zauważyłby, że tapicerka drzwi jest pokazana na tym filmie.
Spokojnie, nie potrzebnie się unosisz, zwykłe drzwi, zwykłe podstawowe wygłuszenie a pan prowadzący nie odkrył Ameryki chociaż przekaz był dokładnie taki jak w żadnym innym aucie nie spotkałby się z gołą blachą drzwi.

« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2022, 18:21:52 wysłana przez ledziu »

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1782 dnia: 12 Grudnia 2022, 18:38:31 »
Chłopie bierz tę Mazdę i nie męcz się.
męczycie to się Wy udając za wszelką cenę, że syf to nie jest syf, i w innych samochodach też jest syf, więc o co chodzi ? Bola was fakty. Nie potraficie podejśc do tematu rzeczowo. To, to i to jest z gównolitu, ale mi zależy na napędzie i toleruję te mankamenty. I takie podejście rozumiem i szanuję.
 Jedna z osóbna forum stronę wcześniej to uczciwie  napisała. Inni brną w zaparte udając, że jest fantastycznie, tam gdzie nie jest nawet dobrze.
 Podałem przykład Mazdy bo ma materiały jakościowo ponad tą klasę samochodu i jest japońska. Honda już nie do końca modelu HRV, europejskie poza może Dacią, czy Fiatem bija na głowę jakością materiałów zastosowanych na boczkach drzwi czy desce.
zwykłe podstawowe wygłuszenie
gdzie ty widzisz te podstawowe wygłuszenie ? Tam nie ma nic, goła blacha. Gdyby było to podstawowe wygłuszenie, 1m2 35 zł, to byłoby co innego, ale nie ma. Proszę Cię, nie zaklinaj rzeczywistości. Nie tylko Toyota tnie koszty, więc takie firmy mają rację bytu.Co innego jakby tam przykleili coś, a oni to porawili, ale tam nic , poza warstwą lakieru nie ma.

chociaż przekaz był dokładnie taki jak w żadnym innym aucie nie spotkałby się z gołą blachą.
bo jesteś tak nastawiony. To nie jest ich jedyny filmik. Zobacz jak wyciszają już cichą BMW serii 7 czy Porsche Panamerę.  I film był wstawiony nie po to, żeby wykazać, że RAV 4 jest w ciul głośna, tylko pokazać jak to robią i gdzie są najbardziej newralgiczne punkty. Ale jak się jest nastawionym negatywnie, to widzi się tylko to chce się zobaczyć. Co miał na przykładzie RAV-ki mówić o Citroenie ? Wycisza Ravkę, mówi o Ravce, wycisza Mercedesa, mówi o Mercedesie. Proste.

Ekologia pluginów to kolejna ciekawostka... cóż Toyota nie jest ekologiczna, to bierz rower...? tylko nie elektryczny, bo prąd mamy z węgla. Nie rozumiem Ciebie.
Ale to nie jest mój wymysł, ze hybrydy nie znalazły się nawet w rozporządzeniu (i nie dotyczy to Toyot, tylko hybryd). A odnośnie elektryków i pluginów to tak akurat się składa, że ja stoję twardo na ziemi i nie przemawiają do mnie argumenty na temat cudowności elektryków, zwłaszcza, że jak raczyłeś wspomnieć, nasza energetyka oparta jest na węglu, więc mowa o ekologiczności tej energii to czysta hipokryzja. O reszcie problemów nie będę pisał, bo trzeba byłoby napisać powieść. Przynajmniej w tym się zgadzamy, co mnie niezmiernie cieszy.
Natomiast napisałem, że inni producenci nie postawili na Hybrydę tylko na Pluginy, bo to jest fakt, a nie stawianie hybryd w złym świetle. Do mnie masz o to pretensje ?
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2022, 18:44:47 wysłana przez witek1965 »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1783 dnia: 12 Grudnia 2022, 18:54:12 »
męczycie to się Wy udając za wszelką cenę, że syf to nie jest syf, i w innych samochodach też jest syf, więc o co chodzi ?
Pamiętaj o jednej najważniejszej  rzeczy. Wszystko zależy od tego z jakich samochodów się przesiedli. Jeżeli to były kilkunastoletnie złomy to są zachwyceni. Jeżeli jest inaczej to i tak ich samochód musi być najlepszy. Dlatego jeżeli testujący dany samochód pisze mało pochlebne opinie, to wtedy się nie zna, jest stronniczy, za mało jeździł i został opłacony przez konkurencję. Jeżeli pisze same superlatywy,  to jest prawdziwym, bezstronnym specem, który nigdy w życiu nie weźmie nawet grosika, żeby cokolwiek zafałszować.
Są też osoby które widzą zarówno zalety jak i wady swoich samochodów.
Mazda np. w USA jest zaliczana do marek premium, czyli poniżej luksusowych typu MB, BMW, Rover, Jaguar, Lexus, a wyżej od Toyoty i Hondy. Dlatego też wykończeniem przewyższa Toyotę.
« Ostatnia zmiana: 12 Grudnia 2022, 19:03:37 wysłana przez pireus »

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla2.0GR HB
« Odpowiedź #1784 dnia: 12 Grudnia 2022, 19:03:13 »
Są też osoby które widzą zarówno zalety jak i wady swoich samochodów.
Wow, to może "do brzegu", innymi słowy jakie widzisz wady w swoim aucie, bo zalety już znamy...
Corolla 2.0 HB GR Sport Dynamic, 2RZ, 2023r.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl