Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479689 razy)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #1950 dnia: 21 Grudnia 2022, 18:06:07 »
Auto jeździ, działa wszystko,�  pali 6 litrów. Ogolnie toczydło z punktu A do B. Totalnie nudne i bezpłciowe jak "flaki z olejem". Czuje sie wykastrowany motoryzacyjnie przez toyote. Auto jest jak golf 2, 3, 4, 5, 6, 7, nudne, proste, rożnica jest taka że ma duzy ekran i nic wiecej, inne auta o wymiarach 4,45 cm, maja wiecej miejsca w srodku. Nie ma co pisać o CC bo nie ma sie czym zachwycac ani krytykować. 4 koła, 5 miejsc. wspomaganie, el szyby i lusterka, ABS, ESP. Równie dobrze można tak samo opisac golfa 3 z 1995 roku. ( pomijam ekran i nowczesne systemy, radary) auto sie niczym nie rożni.
Takie same mam spostrzeżenie tylko rozszerzyłbym je o resztę modeli Toyoty.
Dlatego dla mnie do tłuczenia kilometrów za drogo i bez sensu bo używka zrobi tą sama robotę a nawet lepiej i wygodniej a do czerpania przyjemności o wiele, wiele za mało.

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #1951 dnia: 21 Grudnia 2022, 18:26:14 »
Bardzo dobre zawieszenie ?? Wszystkie auta od 10 lat maja dobre zawieszenia. I toyota tu nie jest jakimś super samochodem.. to tak jak porównywać które auto jest bardziej czerwone. Czerwony ford czy czerwoną toyota lepsza ?  Jeden ***UJ.

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Audi, TCC
« Odpowiedź #1952 dnia: 21 Grudnia 2022, 19:32:18 »
O masz babo placek, wcześniej Crosscorolla byłeś bardziej pochlebny.
Słabo testowałeś przed zakupem. Moje gały widziały co brały i cały czas podtrzymuję to samo: auto poprawne, ekonomiczne, bezawaryjne, głośne no i wiadomo - na sąsiadach nie zrobi wrażenia. Czyli bez serca a z rozumem i rozsądkiem.
@Crosscorolla, według Ciebie da się do niej przyzwyczaić na dłużej? Czy jednak drażni suty?

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #1953 dnia: 21 Grudnia 2022, 19:33:18 »
Dlatego dla mnie do tłuczenia kilometrów za drogo i bez sensu bo używka zrobi tą sama robotę a nawet lepiej i wygodniej a do czerpania przyjemności o wiele, wiele za mało. Cena na poziomie Corolli TS byłaby już bardziej do przyjęcia plus dostępność pakietów do każdej wersji. 161 600 za Style + Tech + hak to sporo, przynajmniej dla mnie. Plus jeszcze 5 koła na podstawowe wygłuszenie, aczkolwiek podstawowe to mogę zrobić sam, więc tylko materiały.

Wszystkie auta od 10 lat maja dobre zawieszenia.
dopiero co czytałem tu o tym, że grupą VAG jeździ się jak taczką ?
A tak bez szydery, może i wszystkie mają dobre, ale nie taką samą charakterystykę. Jednym nie leży twarde, sprężyste zawieszenie aut niemieckich, inni kochają miękko pracujące zawieszenie citroenów, a jeszcze inni nie wyobrażają sobie nie mieć adaptacyjnego zawieszenia.

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1954 dnia: 21 Grudnia 2022, 19:43:55 »
O masz babo placek, wcześniej Crosscorolla byłeś bardziej pochlebny.
Słabo testowałeś przed zakupem. Moje gały widziały co brały i cały czas podtrzymuję to samo: auto poprawne, ekonomiczne, bezawaryjne, głośne no i wiadomo - na sąsiadach nie zrobi wrażenia. Czyli bez serca a z rozumem i rozsądkiem.
@Crosscorolla, według Ciebie da się do niej przyzwyczaić na dłużej? Czy jednak drażni suty?

Kupiłem w lipcu i nie było tych aut jeszcze:D zeby moc testować. Da się jeździć..  Auto jest ok. Zawieszenie też normalne. I nie mówię że złe. I tak zmieniam auta co 12 msc srednio więc do CC nie pałam miłością:D

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Audi, TCC
« Odpowiedź #1955 dnia: 21 Grudnia 2022, 19:56:03 »
Ja też wziąłem na rok półtora na przetestowanie - to pierwszy mój Japoniec będzie. Jak mi nie siądzie to do "kwitnącej wiśni" już nie wrócę (no chyba że Mazda 6 dostanie jakiś sensowniejszy silnik dwulitrowy).

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #1956 dnia: 21 Grudnia 2022, 20:09:34 »
Bardzo dobre zawieszenie ?? Wszystkie auta od 10 lat maja dobre zawieszenia. I toyota tu nie jest jakimś super samochodem.. to tak jak porównywać które auto jest bardziej czerwone. Czerwony ford czy czerwoną toyota lepsza ?  Jeden ***UJ.
Raczej sobie kpisz porównując i stawiając w jednym rzędzie wybieranie nierówności i pracę zawieszenia jego kulturę w CC, zwykłej corolli, KIA SPortage, Yarisa, Kia ceed, ford mondeo mk v, alfa romeo giulietta, CHR, , RAV4, CAMRY. Oczywiście zdajac sobie sprawę że pojazdy te jeżdżą w róznych klasach ale celowo wymieniłem je bo miałem nimi okazję zrobić więcej niż 1000km w ciągu ostatnich 24 miesięcy więc uważam, ze mam wyrobiony pogląd na ten temat.  (napisałeś ż eto wsio rawno)
Jeżeli chodzi komfort to w kolejności Camry, CC i RAV, Mondeo, CHR, CEED, Giulietta,  Sportage.
Jeżeli chodzi o miejskie nierówności to: CC RAV4 CAMRY potem Mondeo, Sportage, CHR, Ceed, Giulietta
Jeżeli chodzi o głośnośc zaiweszenia: CAMRY, MONDEO, CC, SPORTAGE, CHE, RAV4, Giulietta Ceed.

Wszystko to subiektywne i mimo ansolutnej miłości do AR nie jestem w stanie postawic jej wyzej ale i tak najbardziej lubię nia jeździć.
Natomiast powyższe subiektywne być moze porównanie ale to nie są różnice o cienki włos
« Ostatnia zmiana: 21 Grudnia 2022, 20:11:52 wysłana przez EMJOT »

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #1957 dnia: 21 Grudnia 2022, 20:59:29 »
Czy ktoś już oddawał do wygłuszania CC ? Pamiętam, że niedawno ktoś pisał, że jest umówiony na taka operację.
« Ostatnia zmiana: 21 Grudnia 2022, 21:07:52 wysłana przez witek1965 »

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1958 dnia: 21 Grudnia 2022, 21:25:19 »
Już chyba został przebite wszelkie granice. W 5 kategoriach w roznje kolejności.

Zawieszenie podzielone na:

- wybieranie nierówności
-pracę zawieszenia
- komfor zawieszenia
-miejskie nierówności.
-glosnosc zawieszenia.

Ciekaw jestem jak to można ocenić. Skala od 1 do 10 ? Rzut kostka  czy żona tak powiedziała- jak to jeden ostatnio napisał "ze CC się łatwo jeździ bo żona tak powiedziala" ? Hehehe   

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1959 dnia: 21 Grudnia 2022, 21:55:22 »
Już chyba został przebite wszelkie granice. W 5 kategoriach w roznje kolejności.

Zawieszenie podzielone na:

- wybieranie nierówności
-pracę zawieszenia
- komfor zawieszenia
-miejskie nierówności.
-glosnosc zawieszenia.

Ciekaw jestem jak to można ocenić. Skala od 1 do 10 ? Rzut kostka  czy żona tak powiedziała- jak to jeden ostatnio napisał "ze CC się łatwo jeździ bo żona tak powiedziala" ? Hehehe
Bardzo prosto, Te same odcinki, wielokrotne ich pokonywanie, w róznych warunkach , w różnym ruchu, różnej porze roku. Nikt nie pisze o profesjonalnych testach. Zreszta poakz mie na YT chociaz jeden który tak napraw enie opiera is ena przejechaniu 50km lub mniej w tym czasie gadaniu i marszczeniu czoła a następnie wydaniu werdyktu :). Prawda jest taka, ze wszystkie w/w są przez użytkowników tłuczone na trasach plus minus ekspresowych lub w warunkach miejskich. Jedynym ekstremów jest wyjazd na działkę z 50 metrowym dojazdem po igliwiu. Ale absolutnie nie zgodzę się że wszystko to co związane z zawieszeniem bez ewzzględu na samachod to jest OK i w miare podobnie. No sorry. Dla mie Toyota to tylko fura służbowa. NIe ma do niej stosunku emocjonalnego, no moze za wyjątkiem wjazdu pod dystrybutor a anstepnie podjazdu pod ten sam prywatna alfą.

Offline pryzma

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1960 dnia: 22 Grudnia 2022, 06:17:24 »
A z ciekawosci - czy udalo sie komus odebrac CC z JBL ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: CorollaCross PE
« Odpowiedź #1961 dnia: 22 Grudnia 2022, 08:33:38 »
"Zdalnego włączania kierunków nie ma w ogóle w opcji, chyba że gdzies w innej funkcjonalności jest a ja do tego nie doszedłem."
EMJOT nie wiem czy o to Ci chodziło ale  na głównym ekranie aplikacji jak klikniesz w położenie samochodu to jest  aktywacja świateł awaryjnych. Nie wiem czy działa nie sprawdzałem. Jest tam też opcja prowadź. Obie rzeczy maja chyba pomóc w znalezieniu samochodu np. na parkingu

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1962 dnia: 22 Grudnia 2022, 09:08:05 »
"Zdalnego włączania kierunków nie ma w ogóle w opcji, chyba że gdzies w innej funkcjonalności jest a ja do tego nie doszedłem."
EMJOT nie wiem czy o to Ci chodziło ale  na głównym ekranie aplikacji jak klikniesz w położenie samochodu to jest  aktywacja świateł awaryjnych. Nie wiem czy działa nie sprawdzałem. Jest tam też opcja prowadź. Obie rzeczy maja chyba pomóc w znalezieniu samochodu np. na parkingu
Taaaak, dzięki. Wczesniej tego nie zauwazyłem. Póki co dostałem skierowanie na wymiane oprogramowania głównego sterownika pojazdu bo to może zrobić tylko serwis. Temat aplikacji zostawiłem więc na poźniej bo nalezy uznać, ze na tą chwilę system działa wadliwie.

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: CorollaCross PE
« Odpowiedź #1963 dnia: 22 Grudnia 2022, 09:40:09 »
Czemu musisz zmieniać oprogramowanie sterownika ? Czy teraz odebranych samochodów też to może dotyczyć? (np. mojego)

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1964 dnia: 22 Grudnia 2022, 11:38:31 »
Czemu musisz zmieniać oprogramowanie sterownika ? Czy teraz odebranych samochodów też to może dotyczyć? (np. mojego)
Nie udało im siee rozwiązac problemu wadliwego działania zdalnego sterowania klimatyzacja braku mozliwości włączenia podgrzewania foteli czy odmrażania szyby ( róniez zdalnego)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl