W kwestii widoczności nawigacji na środku wyświetlacza to jest dobra wiadomość, że się da to zrobić. Zła jest taką, że wartość informacyjna widoku jest nadzwyczaj skromna. Tak naprawdę to jest info w formie graficznej o konieczności wykonania najbliższego manewru w zadanym kierunku. Być może w trasie za miastem będzie coś więcej widać ale to dopiero jutro sprawdzę. Jak ktoś podpowie mi jak podłączyć zdjęcie do wiadomości to chętnie podzielę się tym co widać.
Trudno mi będzie precyzyjnie opisać wam jak to zrobiłem, bo było to robione metoda prób i błędów ale spróbuje.
1. Trzeba aktywować środkowy obszar wyświetlacza czyli ten obszar gdzie jest np. ikonka ustawień, komunikatów, tempomatu i pusty obszar
2. Następnie polecieć kursorem w prawo (na prawy wskaźnik) i kolejny raz w prawo na prawy brzeg wskaźnika. I w tym momencie powinno pokazać się meni, z różnymi pozycjami, które mogą być wyświetlane na prawym wskaźniku oraz na środku wyświetlacza. W rozwiniętym meni należy odszukać pole Nawigacja i zaznaczyć je. Pojawi się wówczas kompas.
3. Kompas zamienia się w widok nawigacji w momencie jak wprowadzicie cel podróży i ruszycie.
I tu pojawia się trochę chaosu. Bo odniosłem wrażenie, że widok z nawigacji sam wskazuje na środek przy poleceniu zrobienia pierwszego manewru, choć pierwotnie jest przypisany do prawego zegara. Drugim wytłumaczeniem jest to, ze go przypisałem do jednej z trzech zakładki ( takie małe prostokąty z cyframi - patrz instrukcja elektroniczna str. 97) a konkretnie do zakładki nr 3, która prawdopodobnie odpowiada za widok środka. A przypisanie odbyło się w ten sposób, że wywołałem zakładkę nr 3 a następnie przeszedłem kursorem na prawy zegar aby wyświetlić zaznaczony wcześniej kompas i wyszedłem z ustawień naciskając symbol "cofania" vel "zawinięta strzałka"
Nie wiem czy moja nieco chaotyczna próba opisu będzie wam pomocna ale życzę powodzenia

. Jedno jest pewne, że da się coś wyświetlić. Jutro odprowadzam auto do częściowego wygłuszenia, tak więc nie będę miał dużo czasu na testy utrwalające moją skromną wiedze w omawianym temacie.