Robi się prywatnie… Po Rav4, kupiłem Priusa plugina ale żona mi zabrała

Między RavIV, a Camry jest przepaść.
W Camry prędkości 160-180 nie czujesz i masz spalanie 8-9l. Układ hamulcowy to też przepaść. W Camry mogę mocno dohamowywać i zawsze nie ma problemu. W Ravce próbowałem nawet z nawiercanymi tarczami EBC i nic pomagało. Dwa, trzy hamowania z 160 do 90 i hamulca brak. Jesteś w błędzie, że Camry nie jest dostosowana do UE, zawieszenie nie ustępuje konkurencji z UE (passat, mondeo, itp.), jest dużo twardsze niż w Rav4. Tarcze hamulcowe w UE są największe z możliwych dostępnych dla modelu. Jak jest w Highlanderze nie wiem, nie jeździłem nim w USA więc nie mam odniesienia.
Widzisz, każdy ma inny punkt widzenia, dla mnie powrót Camry to był strzał w 10. Szkoda, że na UE obcięli wyposażenie ale do płynności jazdy i spalania nie mam żadnych uwag.
Po wycofaniu z oferty Lexusa IS nie ma na co zmienić. Szukam już od 2 lat i nic. Wymyśliłem sobie BMWi4 M50, ale czekałem żeby zamówić razem z nową Xi1. Stanęło na tym, że Xi1 będzie w październiku, a i4 nie da się zamówić bo wyczerpali pulę zamówień na 2023 i pierwszą połowę 2024

. W 2024 ma być lift i4, nie jestem tak naiwny i zdesperowany żeby odbierać auto w momencie jak w salonach pojawi się nowa wersja.
Ps. Jak piszesz o niewypałach to obejrzyj sobie bZ4X