Witajcie, kilka moich spostrzeżen po 4 miesiącach od zakupu auta Corolla e21 sedan 1.5 comfort poleasingowego 1,5 rocznego. Wg mnie spore znaczenie ma z jakiego auta się przesiadamy, ja z ceeda 1.4 100km 4 cylindry wolnossący, więc dynamika nie zrobiła na mnie złego wrażenia a wręcz corolla trochę na plus, natomiast do dźwięku 3 cylindrów faktycznie przez tydzien musiałem się przyzwyczaić i aktualnie dla mnie już dosyć standardowa jazda (dokupione wyciszenie maski ale różnica znikoma). Dźwięk i dynamika to bardzo indywidualne doznania, więc każdy musi zdecydować sam (wcześniejsza jazda testowa, bądź najlepiej wypożyczenie auta). Ja jestem zadowolony z ogólnego komfortu podróżowania. Jazda głównie po mieście i sporadycznie trasy - spalanie pokozuje 6,8 ale to już trzeba by podać dokładnie ile km i gdzie, aby wyniki były miarodajne. W poprzednim aucie miałem ok 8 l/100km, więc narazie jestem zadowolony. Czy ponownie kupiłbym to auto? Tak ale nie dlatego, że to fantastyczne auto, lepsze od hybrydy z pakietami tech i style, tylko dlatego, że stosunek ceny 75 tys.zl do otrzymanej jakości jest na satysfakcjonujacym poziomie. Robiąc ok 10 tys. przebiegu rocznie i niechcąc wydać majątku uważam, że to była dobra decyzja (miał być ceed ale przez budę padło na corolle

Podsumowujac auto i silnik nadaje się do normalnej, spokojnej i komfortowej jazdy, ale to oczywiście subiektywne odczucia. Znam osoby, które nawet nie chca słyszeć o autach 3 cylindrowych i też jestem w stanie je zrozumieć