Autor Wątek: Hak holowniczy  (Przeczytany 3454 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
Odp: Hak holowniczy
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Stycznia 2022, 20:17:56 »
Co do haków to z tyłu jest kwadratowa zaślepka

Rzeczywiście, jest z tyłu u mnie zaślepka /okrągła/, więc mogę kogoś ciągnąć :-), z przodu jednak nic nie ma, więc nici z holowania, zresztą z tego co tu napisaliście, nie wolno tego robić :/
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #16 dnia: 18 Stycznia 2022, 21:07:50 »
To jest Toyota, tej marki się nie holuje :)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Stycznia 2022, 21:28:55 »
Dobre  :grin: :grin: :grin: przy awarii zrzuca się ze skarpy do wody  :cool:
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Stycznia 2022, 22:44:50 »
Jakiej awarii???

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Stycznia 2022, 00:37:31 »
Jakiej awarii???
A co, to norma nie awaria?

bateria z 2020 chyba i poniżej 20 tyś przejechanych zaśpiewali 5 tyś z robocizną i dojazdem pod dom.

u mnie takie temp. to były tylko przy starcie rano po nocce , zrobiłem kilka kursów i po spalaniu już widziałem że muszę odpalić HA i ustawić wentylator na 6 i wtedy temp. oscylowała na poziomie 28-32c, tak z ciekawości skąd układ chłodzenia pobiera powietrze ? tylko z kabiny? ( ze środka ) .
co do baterii od nich to powiedział facet ( właściciel ) że skupują ze skandynawi i jest tam jakiś nr seryjny po który mogę określić datę produkcji czy montażu , ale wiecie jak to jest , powiedział też że jest duży problem z dostępnością bo inne kraje wszystko wykupują i dają większe ceny , szczególnie Rosja podobno im podkupuje sporo tych baterii , 2 lata wstecz podobno chodziły 2 razy taniej niż teraz , może dlatego taka cena , z drugiej strony 2 lata bez limitu dają na nią  i kilkadziesiąt kilosów do mnie muszą dojechać , a mamy niedzielę.
powiedział mi coś ciekawego , że aurisy generalnie to katy dla baterii hv , szczególnie tych z lat 2014-2018 , bo jest tam jakaś wadliwa elektronika czy coś innego .

« Ostatnia zmiana: 19 Stycznia 2022, 00:39:02 wysłana przez Krisman »

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Stycznia 2022, 07:37:19 »
Jakiej awarii???
A co, to norma nie awaria?

bateria z 2020 chyba i poniżej 20 tyś przejechanych zaśpiewali 5 tyś z robocizną i dojazdem pod dom.

u mnie takie temp. to były tylko przy starcie rano po nocce , zrobiłem kilka kursów i po spalaniu już widziałem że muszę odpalić HA i ustawić wentylator na 6 i wtedy temp. oscylowała na poziomie 28-32c, tak z ciekawości skąd układ chłodzenia pobiera powietrze ? tylko z kabiny? ( ze środka ) .
co do baterii od nich to powiedział facet ( właściciel ) że skupują ze skandynawi i jest tam jakiś nr seryjny po który mogę określić datę produkcji czy montażu , ale wiecie jak to jest , powiedział też że jest duży problem z dostępnością bo inne kraje wszystko wykupują i dają większe ceny , szczególnie Rosja podobno im podkupuje sporo tych baterii , 2 lata wstecz podobno chodziły 2 razy taniej niż teraz , może dlatego taka cena , z drugiej strony 2 lata bez limitu dają na nią  i kilkadziesiąt kilosów do mnie muszą dojechać , a mamy niedzielę.
powiedział mi coś ciekawego , że aurisy generalnie to katy dla baterii hv , szczególnie tych z lat 2014-2018 , bo jest tam jakaś wadliwa elektronika czy coś innego .

Na serwisie na pewno pierwszy raz o czymś takim słyszeli więc jest to dla nich nowość

Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Stycznia 2022, 10:38:48 »
Jak o wszytkim na serwisie, "pierwszy raz spotykamy się z tym"
Są dobrze szkoleni.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Stycznia 2022, 11:17:09 »
Przypomnę z lat młodości choć fanem nie byłem nazwę utworu Modern Talking "One in a Milion". Jeśli już jest się tym (nie)szczęśliwcem, że Toyota zdechnie na amen wzywamy lawetę, która może być w pakiecie z AC a nie ciągniemy auto na sznurku.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #23 dnia: 19 Stycznia 2022, 19:15:59 »
To jest Toyota, tej marki się nie holuje

Prawda! przmor wie co pisze ;) jego Toyota jest tego świetnym przykładem ;) aż sam często o tym myślę, marzę i zazdroszczę, tego przebiegu i stanu tej Toyoty ;)

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Stycznia 2022, 19:21:54 »
Jak o wszytkim na serwisie, "pierwszy raz spotykamy się z tym"
Są dobrze szkoleni.

Też trochę zgadza się, ale prawda leży pośrodku. Ja, jak pytałem o jakieś awarie w ASO, to słyszałem, pamiętam, - "mieliśmy takie przypadki", więc bez przesady z tym szkoleniem i kłamstwem. Przecież klienci nie są głupi, prawda i tak wyjdzie na jaw.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl