CZesc,
nie wiem ile zamierzasz pojezdzic, ale Warta oferuje utrzymanie wartosci fakturowej przez 3 lata.
W zeszlym roku za polise Warta na kwote 141700 zaplacilem 3233.
W tym roku otrzymalem oferte kontynuacji (kwota ubezpieczenia taka sama) na 3332. Jak porównałem OC wzrosło ok 80pln i podniesiona jest kwota ubezpieczenia szyb do 5k.
Dostalem jeszcze oferty z Hestii 126k pln wartosc auta, skladka 3692 i z PZU kwota ubezpeczenia 115k PLN, skladka 4023.
Jesli chodzi o GAP to fakturowy - najdrozszy wypłaca Ci róznicę między wartoscia auta z dnia szkody/kwota wyplacona z AC, a kwota jaka masz na fakturze. Wystepuje jedynie limit 80/120k pln wyplaty z GAP.
Czyli jezeli masz GAP fakturowy na 80k PLN (wartosc auta z faktury 150k pln) i w 5 roku ktos Ci buchnie auto, czego nikomu nie zycze, to z AC dostaniesz powiedzmy 80k PLN (wartosc auta w 5 roku) + z GAP 70k PLN jako różnica miedzy kwota z AC i kwota z faktury.
W zeszlym roku za GAP fakturowy z limitem 80k PLN na 5 lat placilem 2800. Ale progi mieli do 150 i powyzej, wiec jak masz wartosc auta >150k pln skladka moze byc wieksza, choc nie wiem czy nie zmienili progów.
Pozdrawiam