Idąc za ciosem do poprzedniego zamówienia dołożyłem "zapasowy" akumulator do Corolli. Lepiej mieć zapas niż nie mieć

Zamówiłem Yuasa YBX5012 o wymiarach zewnętrznych takich jakimi cechuje się oryginał.
Jego parametry to: 54 Ah, 500 A (EN)
Przyszedł dzisiaj rano. Po zmierzeniu urządzeniem Autool w temperaturze ok. 12 stopni C dysponuje on następującymi parametrami:
SOH 100%
SOC 98%
12,72V
550A
Int. R = 4.98.Ohm
Zanim go jednak włożę do auta to chciałbym spróbować naładować go do pełna tą ładowarką (Noco Genius 5), którą zamówiłem razem z nim i innym akumulatorem. Niestety pech chciał, że firma sprzedająca włożyła mi inną wersję ładowarki do przesyłki i będę musiał czekać dodatkowe dwa dni aż przyślą poprawną.
Jak już przyjdzie to zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak już go włożę do auta to sprawdzę również i naładuję oryginał Varty (Toyoty). Ale to niestety dopiero na weekend.
[edit]
Tak się zastanawiam czy jest możliwość użycia boostera (Noco Boost Plus GB40 - 1000A) do podtrzymania pamięci ustawień urządzeń w aucie podczas podmiany akumulatorów? Wyższy model ładowarki (Genius 10) posiadał funkcję "zasilacza" jednak ta, którą kupiłem nie posiada nic takiego. Booster z kolei posiada możliwość włączenia trybu "Override", który to podaje stałe napięcie na kable. Co jednak najważniejsze leży u mnie w garażu więc nie generuje dodatkowego kosztu

Jestem ciekaw, czy to wystarczy do podtrzymania pamięci urządzeń?