Autor Wątek: Przyszłość Camry  (Przeczytany 17646 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Odp: Przyszłość Camry
« Odpowiedź #15 dnia: 17 Marca 2022, 22:19:59 »
nie zamierza rezygnowac z cichej jazdy z predkosciami 200km/h plus
... z jakimi ? gdzie tak jeździsz ?

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Marca 2022, 22:49:36 »
Włochy czy Portugalia tam masz Lexusa ES - bardziej prestiżowy a przy porównywalnym wyposażeniu z Camry różnica w cenie niewielka
W Polsce ta różnica to 100tys zł i dalej mamy zwykle ledy, gołą blachę w bagażniku 8,9s do setki.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Marca 2022, 23:23:14 »
do dostawczaka tez nie muszę się schylać jak wsiadam  , a jakoś nie widzę żeby sąsiedzi rzucali sie na ten typ auta.
Moda zawsze była na coś i to nie jest wymysł naszych czasów.
Dla mnie możesz sobie ciągnik siodłowy kupić, zamiast się schylać, będziesz się wspinać…
Dziadkowóz to suv, a nie sedan. Coś Wam się pomieszało.
Jeszcze trochę dopłat do ekologi i się moda odmieni. Przystankiem cieżko się jeździ…

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Marca 2022, 00:14:14 »
do dostawczaka tez nie muszę się schylać jak wsiadam  , a jakoś nie widzę żeby sąsiedzi rzucali sie na ten typ auta.
Moda zawsze była na coś i to nie jest wymysł naszych czasów.
Dla mnie możesz sobie ciągnik siodłowy kupić, zamiast się schylać, będziesz się wspinać…
Dziadkowóz to suv, a nie sedan. Coś Wam się pomieszało.
Jeszcze trochę dopłat do ekologi i się moda odmieni. Przystankiem cieżko się jeździ…

Sedanami jeżdżą dziadki w kapeluszach , i co najwyżej emeryci ,no może jeszcze siostry zakonne, i biedni studenci.
  Na mojej ulicy sa 4 rodziny , 35-40 lat , i tak po kolei , kombi ,kombi , duży suv ,i ostania rodzina ma  terenowy i mini countrymen.
RAV4 2.5 hybrid

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #19 dnia: 18 Marca 2022, 01:38:33 »
Sedanami jeżdżą dziadki w kapeluszach , i co najwyżej emeryci ,no może jeszcze siostry zakonne, i biedni studenci.

Darku, czy jest może jeszcze jakaś inna grupa społeczna bądź zawodowa, która jeździ sedanami? Bo trochę mi smutno że nie mogę się do żadnej z w/w zaklasyfikować...

Pytałem również moją Dziewczynę, czy przypadkiem nie jest siostrą zakonną, ale kategorycznie zaprzeczyła. Pomóż, bo jestem w kropce...
« Ostatnia zmiana: 18 Marca 2022, 01:40:15 wysłana przez marcin »
3VZ.pl

Offline Yabadabadoo

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Marca 2022, 13:03:01 »
�  Na mojej ulicy sa 4 rodziny , 35-40 lat , i tak po kolei , kombi ,kombi , duży suv ,i ostania rodzina ma�  terenowy i mini countrymen.

dziadkiem jeszcze nie jestem, studentem już nie... kiedyś miałem kapelusz - może to dlatego? :)
A tak poważniej, to od tygodnia jeżdżę RAV4, którą dostałem w zastępstwie i wierzcie lub nie, ale z każdym kilometrem coraz bardziej tęsknię za Camry. Nie wiem co ludzie widzą w tych "kioskach" na kołach. Jedyna rzecz, która jest na plus w stosunku do Camry, to brak konieczności uważania na krawężniki przy parkowaniu.

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Marca 2022, 14:37:14 »
Ja przyznam, że nie rozumiem całej tej klasyfikacji dziadkowóz / nie dziadkowóz.
Osoby w starszym wieku widuję w bardzo różnych autach.
Może jak się jeszcze trochę posunę w latach to pojmę ;) albo odwrotnie - już mi nie będzie dane tego pojąć.

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Marca 2022, 15:58:11 »
Ja przyznam, że nie rozumiem całej tej klasyfikacji dziadkowóz / nie dziadkowóz.
Geneza jest bardzo prosta :grin:. Samochód jak wiadomo jest przedłużeniem wacusia. Takie dezawuowanie ma obniżyć męskość konkurencyjnego kierowcy/samochodu, co ma prowadzić do wywyższenia własnego ego :|.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #23 dnia: 18 Marca 2022, 16:27:58 »
Dziadkowoz to auto ktore slabo skreca slabo przyspiesza nie nadaje sie do przyjemnej szybkiej jazdy. Idealnie pasuja tu hybrydy yarisa czy np slabsza corolla auris prius. Auta wyjace slabo skrecajace. Oczywiscie glownie te starsze modele wioda prym. Nowsze troche uciekaja od tej opini. Auto posiadajace przyspieszenie 8s do setki dziadkowozem z natury nie moze byc. No chyba ze na zakretach pochyla sie jak okret w sztormie czy uklad hamulcowy zatrzymuje auto powyzej 40m na sto.
Objawy dziadowozu:
-przycieranie lusterkami o asfalt na zakrecie
- przyspieszenie powyzej 10s na setke
- niska predkosc maksymalna
- slabe hamulce (ponad 40m ze 100km/h)
- gumowaty uklad kierowniczy
- opoznienie w reakcji na gaz
Jedna cecha nie czyni auta od razu dziafowozem

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Marca 2022, 16:51:24 »
Geneza jest bardzo prosta
A widzisz kolego, tego nie wziąłem pod uwagę. Naiwnie sądząc, że auto służy do przemieszczania się z pkt. A do B ;)

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
« Odpowiedź #25 dnia: 18 Marca 2022, 16:59:18 »
Dziadkowoz to auto ktore slabo skreca slabo przyspiesza nie nadaje sie do przyjemnej szybkiej jazdy. Idealnie pasuja tu hybrydy yarisa czy np slabsza corolla auris prius. Auta wyjace slabo skrecajace. Oczywiscie glownie te starsze modele wioda prym. Nowsze troche uciekaja od tej opini. Auto posiadajace przyspieszenie 8s do setki dziadkowozem z natury nie moze byc. No chyba ze na zakretach pochyla sie jak okret w sztormie czy uklad hamulcowy zatrzymuje auto powyzej 40m na sto.
Objawy dziadowozu:
-przycieranie lusterkami o asfalt na zakrecie
- przyspieszenie powyzej 10s na setke
- niska predkosc maksymalna
- slabe hamulce (ponad 40m ze 100km/h)
- gumowaty uklad kierowniczy
- opoznienie w reakcji na gaz
Jedna cecha nie czyni auta od razu dziafowozem

dziadkowóz jest wtedy gdy kupujesz pod kątem ekonomii użytkowania, młodzi kupują emocjami ;)

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #26 dnia: 18 Marca 2022, 17:04:06 »
To wychodzi na to, że kupując RAV4 jednak nie nabyłem dziadkowozu ;) bo emocji było 2x więcej niż kilka lat wcześniej przy kupnie Mondka, a i o niskie spalanie wcale mi nie chodziło.
Sorki za te offtopy, to chyba nie ma nic wspólnego z przyszłością Camry, której osobiście dobrze życzę, choć pewnie nigdy nie kupię.
« Ostatnia zmiana: 18 Marca 2022, 17:06:16 wysłana przez Markid »

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #27 dnia: 18 Marca 2022, 18:22:49 »
dziadkowóz jest wtedy gdy kupujesz pod kątem ekonomii użytkowania, młodzi kupują emocjami ;)
Dziadowoz to opis wolnego auta zle prowadzacego.
Ty opisujesz typ wolnego kierowcy jezdzacego o kropelce czyli kapelusznika czy taksiarza.

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 18 Marca 2022, 18:38:03 »

No ale i tak camry jest w POLsce i to juz duzo bo wiele krajow nie ma tego auta, corolla to najwiekszy sedan  Wlochy Grecja Portugalia ,  camry brak w ofercie

Hmmm...Grecja już jest bankrutem pod kroplówką UE, Włochy i Portugalia stoją w kolejce do tego stanu - kraje UE o absolutnie najgorszym stanie gospodarki. Tak mi się skojarzyło, bo ostatnio czytałem sporo o stanie UE. Bezpośredniego związku pewnie nie ma. Zbieg okoliczności.

Offline Tyson

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry
« Odpowiedź #29 dnia: 20 Marca 2022, 18:56:48 »
Dlaczego dużo ludzi uważa, że sedan to dziadkowóz? Według mnie to suvy czy pesudo suvy to dziadkowozy. Do sedana trzeba się schylić by wsiąść, a to dziadkom sprawia trudność. Niska pozycja za kierownicą - nieee dziadki wola więcej widzieć. Podjazd pod krawężnik? W sedanie trzeba uważać, a dziadek może go nie zauważyć, dlatego coś wyższego, z większym balonem to idealne auto dla dziadka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl