Autor Wątek: Mandaty  (Przeczytany 4365 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zbyszko61

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Corolla
Odp: Mandaty
« Odpowiedź #30 dnia: 13 Kwietnia 2022, 11:57:20 »
To nie tylko kwestia dziecka wyskakującego na ulicę za piłką czy psa z podwórka
Uwierz mi, jest!. Mnie wyskoczyło dziecko za piłką prosto pod koła. Do tego stopnia że dzieciaka nie widziałem przed samochodem. Byłem pewny że przejechałem to dziecko. Całe szczęście tak się nie stało, dzieciak leżał 20 cm od auta. Uratowała mnie niska prędkość, zdążyłem wyhamować. Oczywiście wezwałem policję, dzieciak przeszedł badania. Było to kilka lat temu, od tej pory nigdy nie przekraczam dozwolonej prędkości. A  niech się wkur#iaja ci za mną. Jakoś słabo mnie to interesuje.
Bo na uśmiech zawsze mnie stać :)

Offline Maciej Loret

• Toyot Chodzacy
    • Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret Przyłęki k/Bydgoszczy
« Odpowiedź #31 dnia: 13 Kwietnia 2022, 12:21:03 »
[...]Poza tym uważam, że wystarczy jeździć przepisowo a mandaty wreszcie są adekwatne do tego, co niektóre bezmózgi prezentują na drodze. Nie chce się płacić to trzeba trzymać się zasad. Howgh.

Nie jeżdżę dużo, może nawet nie przekroczyłem 200kkm w życiu. Kilka mandatów zapłaciłem (głównie za granicą, na wakacjach - ostatnio Słowenia, bodaj 65/50 i 60EUR - co ciekawe bardzo ładne i poprawnie napisane pisemko dostałem do domu w języku polskim!) ale od blisko 10 lat włączam tempomat i jeżdżę głównie wolniej niż dozwolone (tak, wie, doprowadzam do pasji niektórych kierowców!). Oczywiście wciąć czasem przekraczam prędkość, np. gdy dojeżdżam do ograniczenia prędkości i auto nie zdążyło zwolnić (jeżdżę prawie nie używając hamulców). Dlatego może po 20 latach poszedłbym na wybory zagłosować na kogoś, kto doprowadziłby do mandatów uzależnionych od PITa za poprzedni rok acz nie mniejszych niż obecne (które również jeszcze można podwyższyć), płatność tylko kartą/telefonem/blikiem na miejscu albo odholowanie na parking. To sytuacja win-win, bo albo wzbogacimy budżet (i obyśmy spożytkowali na sensowne cele) albo będziemy jeździli wolniej - tzn. mniej poszkodowanych na drogach, mniejsze koszty leczenia, tańsze ubezpieczenia, mniej zanieczyszczone środowisko (niepotrzebne skreślić).
Corolla CVT 2016
Yaris HSD 2016

Offline dudi__

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Exe
« Odpowiedź #32 dnia: 13 Kwietnia 2022, 16:58:49 »
To nie tylko kwestia dziecka wyskakującego na ulicę za piłką czy psa z podwórka
Uwierz mi, jest!. Mnie wyskoczyło dziecko za piłką prosto pod koła. Do tego stopnia że dzieciaka nie widziałem przed samochodem. Byłem pewny że przejechałem to dziecko. Całe szczęście tak się nie stało, dzieciak leżał 20 cm od auta. Uratowała mnie niska prędkość, zdążyłem wyhamować. Oczywiście wezwałem policję, dzieciak przeszedł badania. Było to kilka lat temu, od tej pory nigdy nie przekraczam dozwolonej prędkości. A  niech się wkur#iaja ci za mną. Jakoś słabo mnie to interesuje.
Dlatego napisałem, że nie tylko :) Bo chodzi i o bezpieczeństwo i o komfort mieszkania. Kto mieszkał kiedykolwiek w długotrwałym hałasie, doskonale zrozumie.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #33 dnia: 13 Kwietnia 2022, 22:56:18 »
jak czułbyś się, gdyby o Tobie ktoś użył takie "przenośnie" niekoniecznie będąc policjantem.

No, tak, w sumie masz rację, kajam się. Lepiej pisać i mówić wiarygodnie niż w przenośni  :cheesy:

No wypraszam sobie piździdło w odniesieniu do Smart

Więc wycofuję się z tego określenia w odniesieniu do Smarta. Jakoś tak mi się powiedziało, bo to naprawdę malutki samochodzik  :cheesy:

Wy tu piszecie tacy, co mieli szczęście nie dostać mandatu przez wiele ostatnich lat, a tacy, co dostają mandatów więcej, jakoś tu nie odzywają się - pewnie wstydzą się przyznać. Ja się nie wstydzę, bo teraz trafiły mi się w krótkim czasie dwa małe mandaty, a poprzedni mandat, też za niewielkie przekroczenie prędkości w zabudowanym, dostałem kilkanaście lat temu, tak że nie jestem łowcą mandatów i piratem drogowym. Ot, czasem trafi się zamyślenie, gapiostwo. No, trudno, temat nie wypalił, nikt nie przyznał się do żadnego mandatu w nowej rzeczywistości i teraz wygląda to tak, że ja jestem pirat drogowy, a wszyscy inni to wzorowi kierowcy  :-(
« Ostatnia zmiana: 13 Kwietnia 2022, 23:07:02 wysłana przez fynooh »
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
« Odpowiedź #34 dnia: 06 Sierpnia 2022, 02:43:25 »
Pokarzesz = tam naknocisz zbędnie.

Kolego widać jakie masz intencje, jak opozycja nasza pikna. Chlapnąć coś, a potem do argumentów nie odnosić się (moje punkty to za mało ?), przekaz poszedł, a komu potrzebne wyjaśnienia. Ważny jest przekaz fejka, a nie jego merytoryka.

To kolejny wątek, który Ty zaśmiecasz mi dosłownie. Ja nie jestem ideałem i nie wytykałem do czasu mi wytykania. Pan orto widzi jedno, a umyka mu drugie. Dalej postanowiłeś podnieść poziom zaśmiecania w moich wątkach, ok dobra zmieniamy poziom.

Widzisz ą ę, to pewnie widzisz też odstępy czasu, dni pomiędzy postami. Inna sprawa to odpisywanie w dwóch postach, po minutach. Oczywiście zrozumiałe jest skręcanie tego znaczenia w sobie słusznej sprawie teraz. Ale jednak pomijasz te zasadnicze fakty, co dowodzi złym intencjom, zblokowanym na moje mojsze lepsze.

Sprawdź.
Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
+ 6 minut i znowu.

Kolejne.

+ 2 minuty.

I tu najlepsze, zwracasz komuś uwagę na ą ę, a sam walisz post pod postem po 4 minutach.

Moderacja zastrajkowała ?

Daj mi moje takie przykłady, gdzie moderacja była nadal dostępna.

Co do kuchni, nie śmiał bym takiego poza tematu tu pisać, dlatego tak mi ta bzdura utkwiła w pamięci. Ale przydaje się zawsze jak usiłujesz stawiać się w oknie ideału. Bo taki fakt to już przesada była ostra. Kolejny jak chcesz, to pamiętasz pytanie w tym samym wątku o wojnę, putlera u nas. Wolę walnąć ą czy byka w treści autowej, niż może przepisu na makowca tu szukać w szybkim pytaniu. Błędy są zawsze błędami, ale pisanie bzdur to już waga ciężka. Ja wiem, najlepiej raz przypomnieć i dalej pan idealny będzie, ale dalej korciło Cię zapytać putler walnie atoma czy nie.

"•   Pisz posty w odpowiednich działach..."

Takie bzdury tam sobie pisz.
https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/board,24.0.html
Koło gazownika i putlera.
https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/board,29.0.html

Powiem tyle, nie dyskutował byś teraz tak ochoczo, gdyby za te dwa przykłady władza Cię wcześniej upomniała. A skoro jest jak jest, to się nakręcasz i tyle. Nie zwracaj uwagi innym, skoro sam gorszej wagi buble walisz. Przyganiał kocioł garnkowi.

Panowie, proszę o info z całkiem innej beczki. Kupiłem nową kuchnię gazową i podłączyłem ją samodzielnie do butli z gazem wężem do gazu o długości 5 m /zalecane jest nie przekraczać 3 m/. Jest tu jakiś znawca od gazu i może mi napisać, czy można na to przymknąć oko, czy jest jakieś zagrożenie? Chodzi o długość węża, nie o samodzielny montaż. Bo ja nie widzę tu problemu. Nowy wąż starannie zaciśnięty na obu końcach opaskami i dokładnie przykręcony do kuchni, kuchnia śmiga bez problemu.

Mamy dramat w Europie, więc pytanie z tym związane. Mam nadzieję, że wybaczycie mi, że nie na temat. Użyje Putin broni jądrowej?

Jawnie to piszesz, a i tak ą ę ważniejsze. Powiedział bym co komu pasuje, ale po co aż tak oczywiście to widać. Widać też zbieżność czasu, co rok to prorok i nowy poza temat.

No, trudno, temat nie wypalił, nikt nie przyznał się do żadnego mandatu w nowej rzeczywistości

Fajny temat :police: tylko mało kto teraz lansuje się w necie przez swoje wtopy raczej.  :-) Takie czasy panie, że lans to pozytyw jeszcze podpicowany. Załóż kolejny, Stłuczka, Dzwon.  :grin:
« Ostatnia zmiana: 06 Sierpnia 2022, 03:07:25 wysłana przez Rademenes »
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #35 dnia: 07 Sierpnia 2022, 12:37:04 »
nie śmiał bym
- powinno być nie śmiałbym

nie dyskutował byś
- nie dyskutowałbyś

Powiedział bym
- Powiedziałbym

Nie zwracaj mi uwagi, skoro nie umiesz pisać poprawnie. Bo skoro twoja pisownia jest na niskim poziomie, to i twoje uwagi też są na takim samym poziomie. No, chyba że jesteś wykształcony, ale dręczy cię dysortografia, no, to "zrozumiał bym". Myślałem, że odezwał się ktoś konkretny do tematu. Patrzę, a to słynny Rademenes ze swoim, jak zwykle, potokiem słów.
« Ostatnia zmiana: 07 Sierpnia 2022, 12:48:57 wysłana przez fynooh »
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline Rademenes

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Pierdziawka :)
« Odpowiedź #36 dnia: 07 Sierpnia 2022, 17:09:57 »
1. Nie odnosisz się do tamtych punktów wcale, a to wyjaśnienie. Po co pytać, skoro odpowiedź jest olana ?
2. Jak opozycja zamiast argumentu hejt i agresja, tak ty zamiast merytoryki w temacie doszukujesz się ą ę. Czy to komuś jest tu potrzebne ?
3. Nikt nie jest idealny, wiem jak piszę, czy ty wiesz jakie masz tu grzechy ? Bo wygląda jakby pisać można było cokolwiek, nawet nie w temacie, ale z ą ę.
4. Ta dyskusja do niczego nie prowadzi, co i komu chcesz udowodnić, skoro święty nie jesteś ?

Nie zwracaj mi uwagi skoro mieszasz bzdury jak z FB z tym forum. Też myślałem, że u mnie ktoś coś konkret pisze, a tu pan fynnoh doszukał się czegoś nienowego, zapominając o swoich zwyczajach. Jedź do ASO, pewnie Ci pomogą w tym problemie, a przy okazji zredagujesz im kolejne instrukcje.   :grin:
Toyota Auris II 2013 wer. Start+Edition.
1.6, 132KM, 1ZR-FAE + ORLEN PLATINUM 5W30 MAX EXPERT DEX 1.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl