Autor Wątek: Rysy na lakierze  (Przeczytany 5091 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
Odp: Rysy na lakierze
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Maja 2022, 18:48:37 »
Myjnia bezdotykowa. Jeśli chodzi o tego swirla bo nie wiem czy to kwestia polerowania bo grubość lakieru jest w tym miejscu (w jego obrębie i poza nim) równomierna. Wydaje mi się, że przy odbiorze tego nie było ale mogłem nie zauważyć bo widać go tylko jak słońce pada na ten punkt na masce.
Jeżeli plama przeszkadza, to można podjechać do lakiernika. Oceni i pewnie coś pomoże, bo bez doświadczenia to co najwyżej pogorszysz sprawę.
A lakier jak lakier. Bezdotykowa myjnia i mikrofibra o grubym splocie.

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Maja 2022, 21:49:20 »
No to pozostaje detailer. Ja nim odebrałem samochód, to sobie sprawdziłem czujnikiem lakieru oraz świeciłem pod różnymi kątami mocną latarką... nie mam przynajmniej niespodzianek... a to, czy ktoś dziwnie patrzył... w du... to mam :)
SAP ABAP Certified Developer

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 20 Maja 2022, 00:51:46 »
Udało mi się w nocy zrobić zdjęcie i wygląda to dokładnie tak:

https://www.szybkiplik.pl/AD4P4xcFQ2

Chodzi o tą poświatę po lewej stronie okalającą miejsce, w którym skupia się światło.

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Maja 2022, 08:34:52 »
Teleporada niczego nie rozwiąże. Może to wizerunek Matki Boskiej :shock:(niczym na szybie), ale bardziej jakaś wada lakiernicza. Jeżeli defekt jest w warstwie metallic, to lakiernik na pewno pomoże.
Na zdjęciu nie wygląda to na niewłaściwe obchodzenie się z samochodem i ja spróbowałbym zareklamować. Ponieważ w grę może wchodzić nawet malowanie maski.
« Ostatnia zmiana: 20 Maja 2022, 08:44:43 wysłana przez surrender »

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 20 Maja 2022, 10:16:40 »
Teleporada niczego nie rozwiąże. Może to wizerunek Matki Boskiej :shock:(niczym na szybie), ale bardziej jakaś wada lakiernicza. Jeżeli defekt jest w warstwie metallic, to lakiernik na pewno pomoże.
Na zdjęciu nie wygląda to na niewłaściwe obchodzenie się z samochodem i ja spróbowałbym zareklamować. Ponieważ w grę może wchodzić nawet malowanie maski.

To wiadomo ale upewniłem się, że to na pewno wada lakiernicza i raczej nie wynikająca z mojej winy. Myślę, że spróbuje zareklamować.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #20 dnia: 20 Maja 2022, 11:12:31 »
Zapomnij, w myśl zasady "widziały gały co brały" podpisałeś protokół odbioru, kulturalnie Cię spławią. Oczywiście możesz próbować.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 20 Maja 2022, 14:46:16 »
Zapomnij, w myśl zasady "widziały gały co brały" podpisałeś protokół odbioru, kulturalnie Cię spławią. Oczywiście możesz próbować.

Wiem, sprawdzałem miernikiem lakieru i wydawało się, że z lakierem jest wszystko ok. Myślę, że warto spróbować a co z tego wyjdzie to zobaczymy.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #22 dnia: 20 Maja 2022, 16:19:43 »
Powodzenia

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Meriva

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 20 Maja 2022, 16:58:28 »

Wiem, sprawdzałem miernikiem lakieru i wydawało się, że z lakierem jest wszystko ok. Myślę, że warto spróbować a co z tego wyjdzie to zobaczymy.

W  telefonie slabo widac . Odciete na ostro polerką ? Kiedys pracowalem w STS to samo co Mostwa w Mszczonowie . Stosowalo sie rozne techniki aby samochod trafil z lory do dilera i bylo ok . Jesli juz odebrales najlepiej podjechac do studia detalingowego, sadze ze za 100-200 zl - powinni zebrac rysy aby calosc wygladala ok .

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 20 Maja 2022, 18:12:32 »
wydawało się, że z lakierem jest wszystko ok
Być może posmarowali jakimś detailingiem i właśnie się spłukało :cry:. Tu trzeba brać pod uwagę nową powłokę bezbarwną.

Offline peterchen

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 20 Maja 2022, 19:27:36 »
Przy odbiorze oglądałem dość dokładnie i wydaje mi się że tego nie było tylko pojawiło się dopiero później ale też nie jestem specjalistą w tym zakresie więc mogłem nie zauważyć.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl