Kilka dni temu AA się rozłączyło, dwukrotnie (co jakiś czas), z informacją na ekranie typu "AA zostało odłączone. Odłącz kabel i połącz powtórnie". Niestety, odłączanie i podłączanie kabla nic nie dawało. Trzeba było się zatrzymać, wyłączyć i włączyć zapłon.
To by sugerowało, że problem jest nie w AAWireless, tylko w samochodzie. Okolica gniazda USB była ciepła, ale to były za krótkie trasy, aby doszło do dużego rozgrzania (kilkanaście minut). To był jeden z tych bardzo gorących dni, ale w końcu wewnątrz działała klimatyzacja.
Załączam zrzuty ekranu ze wszystkimi opcjami. W opcjach WiFi w czasie tych problemów był ustawiony kraj domyślnie - USA. Dopiero robiąc zrzuty ekranu przestawiłem na Polskę. Podczas tego przestawiania znowu wystąpił ten sam problem, tak że musiałem wyłączać zapłon kilka razy, zanim załapało.
W opcjach grzebnąłem przedtem tylko w ustawieniu trybu USB, bo czasem miały miejsce rozłączenia, a po przestawieniu USB na "MTP z powtórzeniem" po większości rozłączeń urządzonko znowu się samo podłączało. To takie moje działanie "na czuja", nie znam się na protokołach.
Może ktoś ma jakieś sugestie?
Samochód to Camry, ale to mam nadzieję bez znaczenia. Telefon Samsung Galaxy S10+.
Opcje:
Obraz opcji