Autor Wątek: AAW Indiegogo - działanie, porady  (Przeczytany 78765 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Odp: AAW Indiegogo - działanie, porady
« Odpowiedź #270 dnia: 30 Marca 2023, 12:28:31 »
Można by podczas połączenia telefonu z autem kabelkiem USB (AA aktywne) wyłączyć w telefonie BT (do pracy AA po kablu BT nie jest potrzebne) i wtedy przetestować telefonowanie w obu kierunkach.
Po czym połączyć po BT inny telefon z autem. Raczej to nie da efektu ale przetestować można.
Pewnie będzie tak jak pisze Pireus.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #271 dnia: 30 Marca 2023, 12:36:29 »
Miałem taką sytuację, że po odłączeniu kabla ktoś do mnie zadzwonił, a telefon nie zdążył jeszcze połączyć się przez BT i rozmowę musiałem zacząć przez telefon i po chwili dopiero mogłem kontynuować przez BT. To samo było ze słuchaniem muzyki ze Spotife po odłączeniu kabla.

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #272 dnia: 30 Marca 2023, 12:48:36 »
No nic, będę to jeszcze rozkminiał. Jak wspominałem w Qashqaiu BT i AA działa równolegle - kumpel to używa i kupując RAV4 byłem pewny, że będzie podobnie, a tu niespodzianka. Widać że zalezy to od programistów w danej firmie. Za to u niego po podpięciu AA nie da się nic wyklikać na tablecie - tylko głosowo można - to w trosce o bezpieczeństwo ;)  Tu mnie ravka pozytywnie zaskoczyła :)

A to przełączanie telefonów w AAW to jak się odbywa? Jakaś apka jest do tego. Czasami myślę czy by sobie jednak AAW nie kupić ale własnie ze względu na uzywanie raz jednego, raz drugiego telefonu mam wątpliwości. Jak trzeba coś klikać w jakiejś apce to już wolę kabelek wpiąć ;)

Pozdrawiam
Marek

RAV4:

pireus

• Gość
« Odpowiedź #273 dnia: 30 Marca 2023, 12:57:28 »
. Czasami myślę czy by sobie jednak AAW nie kupić ale własnie ze względu na uzywanie raz jednego, raz drugiego telefonu mam wątpliwości.
AAW nic nie da jeżeli chodzi o używanie 2 telefonów jednocześnie.. U mnie można podłączyć pod multimedia 2 telefony równocześnie, ale czy to działa i jak działa nie mam pojęcia. Ktoś musiałby zadzwonić jednocześnie na oba, żeby się o tym przekonać.
« Ostatnia zmiana: 30 Marca 2023, 13:16:43 wysłana przez pireus »

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #274 dnia: 30 Marca 2023, 13:08:02 »
A to przełączanie telefonów w AAW to jak się odbywa? Jakaś apka jest do tego.
Jest APKa do AAW, a w niej jest opcja wyboru telefonu z listy powiązanych.
« Ostatnia zmiana: 30 Marca 2023, 13:16:23 wysłana przez Markid »

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #275 dnia: 30 Marca 2023, 14:15:26 »
W/g mnie podłączenie kabla blokuje system BT. Oba systemy nie działają równolegle i równocześnie.
I tak i nie.
W Toyocie i VAG podłączenie android auto blokuje BT.
Ogólnie przesyłanie dźwięku pomiędzy telefonem a radiem odbywa się poprzez kabel/WiFi.
Ale są wyjątki, np. Renault w poprzednim systemie r-link 2 dźwięk przesyłało za pomocą BT (z urządzenia podłączonego kablem)
Ogólnie z tym dźwiękiem jest taki sam problem, że auta, które nie korzystają z BT przy android auto mają bardzo kiepską jakość dźwięku, bo takie połączenie nie wspiera kodeków wysokiej jakości BT.
Dlatego np. W VAGach carplay i android podlacozny przez BT grają dużo lepiej niż przez android auto.

Offline lchmiel

• Toyot Leżący
  • *
    • Strona prywatna
  • Samochód:: Camry 2021 Exec
« Odpowiedź #276 dnia: 21 Lipca 2023, 18:45:26 »
Wróćmy na chwilę do AAWireless.

Jeżdżę teraz po okolicach Wrocławia. Gdy tylko wyjadę bardziej na południowy zachód, niż powiedzmy Bielany Wrocławskie, co kilka minut rozłącza się WiFi z AAWireless. Najgorzej jest w okolicach Sobótki. Jedziemy drogą przez pola i rozłącza się co chwila, później sam się łączy, rozłącza itd.

Dotąd używałem wysokich numerów kanałów WiFi i zawsze było dobrze. No, może prawie zawsze; na bardzo dalekich trasach dwa czy trzy razy gdzieś tam się rozłączyło. Teraz nie wiem, o co chodzi. Skąd zakłócenia w polu?
« Ostatnia zmiana: 21 Lipca 2023, 18:47:07 wysłana przez lchmiel »
LChmiel

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #277 dnia: 21 Lipca 2023, 23:06:25 »
Podsunę Ci wskazówkę, że problem może być zupełnie inny niż myślisz. Mi też ostatnio zdarzyło się mieć dwukrotnie problemy z rozłączaniem (zresztą pierwszy raz właśnie pod Wrocławiem). Przyczynę znalazłem zupełnie gdzie indziej - wysokie temperatury + ładowanie indukcyjne powodowały, że telefon po kilkudziesieciu minutach był aż gorący w dotyku . Na dłuższe trasy zacząłem podpinać go po kablu (do konsoli środkowej, tylko w celu ładowania, transmisja wciąż po AAW) i zwiechy ustały
« Ostatnia zmiana: 21 Lipca 2023, 23:08:37 wysłana przez firek »

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Adventure
« Odpowiedź #278 dnia: 22 Lipca 2023, 10:05:35 »
Wróćmy na chwilę do AAWireless.

Jeżdżę teraz po okolicach Wrocławia. Gdy tylko wyjadę bardziej na południowy zachód, niż powiedzmy Bielany Wrocławskie, co kilka minut rozłącza się WiFi z AAWireless. Najgorzej jest w okolicach Sobótki. Jedziemy drogą przez pola i rozłącza się co chwila, później sam się łączy, rozłącza itd.

Dotąd używałem wysokich numerów kanałów WiFi i zawsze było dobrze. No, może prawie zawsze; na bardzo dalekich trasach dwa czy trzy razy gdzieś tam się rozłączyło. Teraz nie wiem, o co chodzi. Skąd zakłócenia w polu?

masz Xiaomi?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #279 dnia: 22 Lipca 2023, 10:16:12 »
Jeżdżę teraz po okolicach Wrocławia. Gdy tylko wyjadę bardziej na południowy zachód, niż powiedzmy Bielany Wrocławskie, co kilka minut rozłącza się WiFi z AAWireless
W Warszawie też jest kilka miejsc gdzie zawsze rozłącza mi się bezprzwododowy CarPlay. Myślę, że to kwestia zamontowanych jakiś nadajników.

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #280 dnia: 22 Lipca 2023, 11:15:47 »
U mnie, odpukać w niemalowane, od dawna nie rozłącza. Ostatnio miałem przejścia w długi weekend majowy w Austrii ale tylko w jedną stronę. Z powrotem działał bez zająknięcia. Teraz jestem w Chorwacji, po drodze żadnych rozłączeń.  Waze też przyzwoicie się zachowywał. Telefon bez ładowania indukcyjnego Samsung A52s. Nawet nie jest gorący po długiej trasie.

Ps. Pozdrowionka ze słonecznego Bol na Braču

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #281 dnia: 22 Lipca 2023, 17:52:07 »
Bez indukcji jest ok. Również przejechałem całą trasę do Chorwacji bez żadnych problemów.

PS: w linii prostej to jesteśmy z 50km od siebie:) Kastel Luksic. Też zauważyłeś jak mało jest tu rav4? W sumie widziałem z 5, z czego tylko jedna chorwacka. Wcześniej byłem parę dni na Słowenii i tam to samo...

pireus

• Gość
« Odpowiedź #282 dnia: 22 Lipca 2023, 19:14:56 »
Też zauważyłeś jak mało jest tu rav4?
Bo nie czytają tego forum i nie wiedzą jaki jest najlepszy samochód  :grin:

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #283 dnia: 22 Lipca 2023, 21:31:13 »
Nie no dziś 3 widziałem. 

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Ps. @Firek polecam pizzerię Bocamora w Splicie. Pyszna pizza. Warto wejść na wzgorze Marian ładny widok na okolicę.
« Ostatnia zmiana: 22 Lipca 2023, 21:34:54 wysłana przez Markid »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #284 dnia: 27 Lipca 2023, 10:00:49 »
Nie no dziś 3 widziałem
Nie wiem jakim cudem. Ja od czasu tego postu widziałem 4, z czego tylko 1 chorwacka, za to 2 z Polski

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl