Autor Wątek: Odebrałem samochód 2022  (Przeczytany 10539 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Odp: Odebrałem samochód 2022
« Odpowiedź #30 dnia: 13 Maja 2022, 09:37:13 »
Ale że te 170 u Tech'a to odpowiednik 90 u D60 i że to jest wolno - no nie powiem, grubo ;)
Gdzie Wy tak jeździcie ?

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #31 dnia: 13 Maja 2022, 09:41:41 »
Gdzie Wy tak jeździcie ?
No własnie. Sezon wakacyjny nadchodzi i człowiek zaczyna się bać jak se uświadomi, że niektórzy z tych jadących istotnie więcej niż dozwolono dodatkowo troszkę przysypiają.
« Ostatnia zmiana: 13 Maja 2022, 10:42:51 wysłana przez marekj »
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline RPW

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 V hybrid
« Odpowiedź #32 dnia: 13 Maja 2022, 10:15:16 »
w moim 911 od tej prędkości zaczyna się adrenalina

Jak rano się budzisz to jesteś spocony?

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #33 dnia: 13 Maja 2022, 10:36:52 »
Gdzie Wy tak jeździcie ?
No własnie. Sezon wakacyjny nadchodzi i człowiek zaczyna się bać jak se uświadomi, że niektórzy z tych jadących istotnie więcej niż dozwolono dodatkowo troszkę przysypia.

Przecięż Toyota sama jedzie, przy 170kmh, butelka w kierownice i pudelka można czytać bez trzymanki;)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #34 dnia: 13 Maja 2022, 13:28:45 »
Przecież Toyota sama jedzie, przy 170kmh, butelka w kierownice i pudelka można czytać bez trzymanki
Ale tylko na prostych odcinkach na Sce lub autostradzie i pod warunkiem, że czujne oko małżonki kontroluje sytuację. ;)
Ostatnio jeżdżę (mniej więcej) tak (ale bez butelki) do siebie na wiochę (tempomat + LTA) i powiem, że nie bardzo można zająć się czymś innym ;) inaczej lądowanie w rowie zapewnione.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #35 dnia: 13 Maja 2022, 14:59:40 »
Żart przyjąłeś, ale by reszta nie wzięła mnie za LTA-butelkowca - nie jestem z takich ;-).

LTA tylko włączam na dalekich trasach i w korkach. U mnie na obwodnicy trójmiasta nie ma szans, za dużo wariatów.

Dobre jest jeszcze w LTA to, że nie trzeba się siłować z wiatrem bocznym. Sam wybiera i nie trzeba kątrować.

Offline Techniczny

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 2.0 2022
« Odpowiedź #36 dnia: 14 Maja 2022, 19:24:43 »
Gdzie Wy tak jeździcie ?

Bundesrepublik Deutschland
RAV 4 2.0 AWD CVT Comfort  2022

Offline fastw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 14 Maja 2022, 19:39:34 »
Żart przyjąłeś, ale by reszta nie wzięła mnie za LTA-butelkowca - nie jestem z takich ;-).

LTA tylko włączam na dalekich trasach i w korkach. U mnie na obwodnicy trójmiasta nie ma szans, za dużo wariatów.

Dobre jest jeszcze w LTA to, że nie trzeba się siłować z wiatrem bocznym. Sam wybiera i nie trzeba kątrować.
Nie wiem jak u ciebie ale u mnie to LTA działa  prawie niezauważalnie. Można zapomnieć o zdjęciu rąk z kierownicy. Tez tak macie?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #38 dnia: 14 Maja 2022, 22:52:07 »
U mnie działa zauważalnie, włączam, łapię 2 palcami i czekam aż mój parkinson się odezwie, by nie wyłączyło systemu ;-).

A tak serio. Co masz na myśli, że działa niezauważalnie? Włączasz i nic się nie dzieje?

Offline fastw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 15 Maja 2022, 11:46:32 »
U mnie działa zauważalnie, włączam, łapię 2 palcami i czekam aż mój parkinson się odezwie, by nie wyłączyło systemu ;-).

A tak serio. Co masz na myśli, że działa niezauważalnie? Włączasz i nic się nie dzieje?
Tzn. Myślałem ze auto będzie utrzymywało się na środku pasa i pozostawało tam nawet gdy wchodzę w zakręt. U mnie jest tak, że zakładając ze jestem przed zakrętem i zdejmę ręce z kierownicy, samochód dalej jedzie prosto i odbija się od lini. Następnie muszę już trzymać kierownice w zakręcie bo nadal będzie podjeżdżał do linii. Oczywiście mówię o drodze typu S z wyraźnymi liniami. Wydaje mi się, ze w corolli 2021, która testowałem działało to lepiej.

Offline krzysp3

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #40 dnia: 15 Maja 2022, 12:43:08 »
W środę odebrałem swoją RAV4 Adventure. Okazało się, że wybierając wcześniej w ramach 1000 zł bonusu matę do bagażnika, dywaniki gumowe i chlapacze mogę dostać jedynie matę. Bo jak mi zakomunikowano dywaniki i chlapacze są inne do modelu Adventure. Z tego powodu nie wiadomo kiedy je otrzymam bo ich jeszcze nie wyprodukowano. Czy to możliwe, że chlapacze i dywaniki gumowe były inne w pozostałych wersjach ? Czy jest sens na nie czekać (nie wiadomo ile czasu) czy też kupić zamienniki w necie. A może po prostu dealer nie zamówił ich na czas i mydli mi oczy niekompatybilnością.
« Ostatnia zmiana: 15 Maja 2022, 13:14:14 wysłana przez krzysp3 »

Offline fastw

• Toyot Leżący
  • *
Odebrałem samochód 2022
« Odpowiedź #41 dnia: 15 Maja 2022, 13:51:06 »
W środę odebrałem swoją RAV4 Adventure. Okazało się, że wybierając wcześniej w ramach 1000 zł bonusu matę do bagażnika, dywaniki gumowe i chlapacze mogę dostać jedynie matę. Bo jak mi zakomunikowano dywaniki i chlapacze są inne do modelu Adventure. Z tego powodu nie wiadomo kiedy je otrzymam bo ich jeszcze nie wyprodukowano. Czy to możliwe, że chlapacze i dywaniki gumowe były inne w pozostałych wersjach ? Czy jest sens na nie czekać (nie wiadomo ile czasu) czy też kupić zamienniki w necie. A może po prostu dealer nie zamówił ich na czas i mydli mi oczy niekompatybilnością.
Hej, nie wiem czy do adventure dywaniki gumowe są inne, ale gdy ja zamawiałem do exe 2 tygodnie temu to zostałem poinformowany, że długo się na nie teraz czeka i nie dostałem daty przewidywanej realizacji.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #42 dnia: 16 Maja 2022, 09:00:02 »

Tzn. Myślałem ze auto będzie utrzymywało się na środku pasa i pozostawało tam nawet gdy wchodzę w zakręt. U mnie jest tak, że zakładając ze jestem przed zakrętem i zdejmę ręce z kierownicy, samochód dalej jedzie prosto i odbija się od lini. Następnie muszę już trzymać kierownice w zakręcie bo nadal będzie podjeżdżał do linii. Oczywiście mówię o drodze typu S z wyraźnymi liniami. Wydaje mi się, ze w corolli 2021, która testowałem działało to lepiej.

System najlepiej działa jak jedzie prosto lub po lekkim łuku. Trudniejsze zakręty trochę popuszcza - trzeba się pilnować :). Mnie to i tak odciąża i lubię ten system.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #43 dnia: 16 Maja 2022, 09:04:30 »
U mnie działa super pod warunkiem,  że włączę też aktywny tempomat. Bez tego tylko odpycha się od linii.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #44 dnia: 16 Maja 2022, 09:47:05 »
Hmm, myślałem, że bez tempomatu to w ogóle nie działa. Tylko pika przy najechaniu...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl