Sorry, dywaniki jednak nie dotarły. Dotarły inne akcesoria, ale dywaniki nie. I nie wiadomo kiedy dotrą. Ponoć dealerzy nie mogą ich nawet zamówić :/
Dostałem odpowiedź od TCE sp z o.o. Chlapacze do RAV4 Adventure będą dostępne od połowy lipca. Tylko, że nie napisali którego roku. Jednocześnie wskazali, że mogę skontaktować się z dowolnym dealerem w celu zaproponowania alternatywnych metod zabezpieczenia błotników i drzwi, które bez chlapaczy mogą zostać uszkodzone przez błoto i kamienie. Czyli za kolejne kilkaset zł zapewne nakleją mi folię. Potem już tylko dopłacić 200 zł do chlapaczy (te do Adventure będą 200 zł droższe od standardowych), zerwać folię za kilka stów, zamontować chlapacze i gotowe.
Najlepszy fragment odpowiedzi TCE pozwolę sobie zacytować:"...Mamy świadomość dużych oczekiwań pokładanych w naszej marce przez naszych Klientów. Proszę nam wierzyć, że dokładamy wszelkich starań, aby na każdym etapie procesu sprzedaży i obsługi posprzedażnej dostarczać klientom jak najwyższej jakości usług, niemniej jednak w konsekwencji ogłoszenia stanu zagrożenia epidemicznego w wielu krajach, regularna praca wielu zakładów produkcyjnych i przedsiębiorstw została poważnie zakłócona. Zdajemy sobie sprawę ze wszystkich niekorzystnych okoliczności w jakich znaleźli się nasi klienci, ale niestety nie mamy wpływu na opóźnienia pojawiające się w związku z tą globalną sytuacją..."