Autor Wątek: Odebrałem samochód 2022  (Przeczytany 10532 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
Odp: Odebrałem samochód 2022
« Odpowiedź #45 dnia: 16 Maja 2022, 11:55:46 »
nie, no odpycha od linii, ale to tylko jest dla tych co zasypiają, albo grzebią w telefonie ;). Pełny LTA trzyma środek, albo u mnie bliżej prawej linii (lekko) i cały czas to koryguje, a nie robi zygzak.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #46 dnia: 16 Maja 2022, 23:04:08 »
Tak z ciekawości spojrzałem teraz na cennik plug-in'ow i... wersja dynamic nie ma "ostrzeżenia o niskim poziomie płynu do spryskiwaczy" :-D to jakiś żart?:-P

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #47 dnia: 16 Maja 2022, 23:46:03 »
Tak z ciekawości spojrzałem teraz na cennik plug-in'ow i... wersja dynamic nie ma "ostrzeżenia o niskim poziomie płynu do spryskiwaczy" :-D to jakiś żart?:-P
toyota to niestety ...................nie mercedes, ale i tak można ja lubić za inne zalety
RAV4 2.5 hybrid

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #48 dnia: 17 Maja 2022, 08:30:27 »
Takie rzeczy to nawet w autach z biedronki są,  ale nie w Toyocie.
Na pewno jest komunikat w najwyższej wersji, w C+S też nie mam.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 17 Maja 2022, 08:32:00 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #49 dnia: 17 Maja 2022, 10:19:19 »
Takie rzeczy to nawet w autach z biedronki są,  ale nie w Toyocie.
Na pewno jest komunikat w najwyższej wersji, w C+S też nie mam.

Krisman

Japończycy w ogóle specyficznie podchodzą do produkcji samochodów. Mam kolegę w sieci Subaru. Opowiadał, że na szkoleniu w Japonii przy okazji nowego Forestera Japoński inżynier pytał go, o co chodzi Europejczykom ze stukaniem i naciskaniem wszystkich materiałów? Dlaczego muszą być miękkie nawet te, które nie mają styczności z ciałem kierowcy? Wg nich materiały mają być mocne, nie blaknąć od słońca, nie pękać, nie trzeszczeć na wybojach i łatwo się zmywać. A po co ktoś w nie stuka palcem i słucha jak dźwięczy?- niezrozumiałe:))
I chociaż wymiękają i dają coraz więcej miękkich materiałów, trzeba przyznać im trochę racji. Samochód ma być niezawodny, a nie miękki:))
« Ostatnia zmiana: 17 Maja 2022, 10:20:58 wysłana przez Hillbilly »

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Adventure
« Odpowiedź #50 dnia: 20 Maja 2022, 07:14:31 »
W środę odebrałem swoją RAV4 Adventure. Okazało się, że wybierając wcześniej w ramach 1000 zł bonusu matę do bagażnika, dywaniki gumowe i chlapacze mogę dostać jedynie matę. Bo jak mi zakomunikowano dywaniki i chlapacze są inne do modelu Adventure. Z tego powodu nie wiadomo kiedy je otrzymam bo ich jeszcze nie wyprodukowano. Czy to możliwe, że chlapacze i dywaniki gumowe były inne w pozostałych wersjach ? Czy jest sens na nie czekać (nie wiadomo ile czasu) czy też kupić zamienniki w necie. A może po prostu dealer nie zamówił ich na czas i mydli mi oczy niekompatybilnością.

Potwierdzam chlapacze, ale dywanikoi gumowe dostalem i pasuja.

Pytanko - gdzie w MyT macie kafel ze srednim spalaniem? Ja w tym miejscu mam rating dziadkodrivingu.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #51 dnia: 20 Maja 2022, 11:41:09 »
O ten ekran ci chodzi ?
Trzeba zjechać na dół planszy i przesunąć ekran z prawej na lewo aż do właściwego wykresu.

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #52 dnia: 20 Maja 2022, 11:43:53 »
Z miesiąca nawet lepszy

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

Offline JanuszTracz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Adventure
« Odpowiedź #53 dnia: 20 Maja 2022, 15:20:29 »
Faktycznie, bylo przeskrolowac pare razy, dzieki!

Offline fastw

• Toyot Leżący
  • *
Odebrałem samochód 2022
« Odpowiedź #54 dnia: 20 Maja 2022, 20:27:50 »
Uparte z mojej strony. Dywaniki gumowe dotarły po 3 tygodniach. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 20 Maja 2022, 20:30:15 wysłana przez fastw »

Offline fastw

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 22 Maja 2022, 16:33:59 »
Uparte z mojej strony. Dywaniki gumowe dotarły po 3 tygodniach. :)

Sorry, dywaniki jednak nie dotarły. Dotarły inne akcesoria, ale dywaniki nie. I nie wiadomo kiedy dotrą. Ponoć dealerzy nie mogą ich nawet zamówić :/

Offline krzysp3

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #56 dnia: 24 Maja 2022, 16:56:11 »
Sorry, dywaniki jednak nie dotarły. Dotarły inne akcesoria, ale dywaniki nie. I nie wiadomo kiedy dotrą. Ponoć dealerzy nie mogą ich nawet zamówić :/
Dostałem odpowiedź od TCE sp z o.o. Chlapacze do RAV4 Adventure będą dostępne od połowy lipca. Tylko, że nie napisali którego roku. Jednocześnie wskazali, że mogę skontaktować się z dowolnym dealerem w celu zaproponowania alternatywnych metod zabezpieczenia błotników i drzwi, które bez chlapaczy mogą zostać uszkodzone przez błoto i kamienie. Czyli za kolejne kilkaset zł zapewne nakleją mi folię. Potem już tylko dopłacić 200 zł do chlapaczy (te do Adventure będą 200 zł droższe od standardowych), zerwać folię za kilka stów, zamontować chlapacze i gotowe.

Najlepszy fragment odpowiedzi TCE pozwolę sobie zacytować:"...Mamy świadomość dużych oczekiwań pokładanych w naszej marce przez naszych Klientów. Proszę nam wierzyć, że dokładamy wszelkich starań, aby na każdym etapie procesu sprzedaży i obsługi posprzedażnej dostarczać klientom jak najwyższej jakości usług, niemniej jednak w konsekwencji ogłoszenia stanu zagrożenia epidemicznego w wielu krajach, regularna praca wielu zakładów produkcyjnych i przedsiębiorstw została poważnie zakłócona. Zdajemy sobie sprawę ze wszystkich niekorzystnych okoliczności w jakich znaleźli się nasi klienci, ale niestety nie mamy wpływu na opóźnienia pojawiające się w związku z tą globalną sytuacją..."
« Ostatnia zmiana: 24 Maja 2022, 16:58:01 wysłana przez krzysp3 »

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #57 dnia: 24 Maja 2022, 17:55:58 »
krzysp3, miałeś możliwość zakupić tylko chlapacze?
Ja mogłem je dokupić ale tylko w pakiecie z gumą do bagażnika i jakąś siatką.
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #58 dnia: 25 Maja 2022, 08:08:38 »
Kiedyś (2020) było tak, że komplet 1000 zł, a pojedynczo siatka, chlapacze, wycieraczki, kuweta do bagażnika - wszystko po jakieś 200-400 zł i wychodziło osobno > 1000 :).

Offline krzysp3

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #59 dnia: 25 Maja 2022, 11:47:43 »
krzysp3, miałeś możliwość zakupić tylko chlapacze?
Mogłem zamówić pojedynczo. W mojej ocenie dealer Cię naciągnął. 1000zł jest dla klienta a nie dla dealera. Mój dealer wskazał mi cennik ze sklepu toyota jako wykaz akcesoriów do wyboru. Proponuję napisać w tej sprawie to TCE sp. z o.o. na adres klient@toyota.pl prośbę o wyjaśnienie co było podstawą do ograniczenia klientowi swobody wyboru akcesoriów Toyoty w ramach bonusu 1000zł.
« Ostatnia zmiana: 25 Maja 2022, 12:07:14 wysłana przez krzysp3 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl