Autor Wątek: Stuki w kole przy skrecie w prawo.  (Przeczytany 17030 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
Stuki w kole przy skrecie w prawo.
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Lipca 2005, 16:34:29 »
okej a jak to sprawdzic domowa metoda co sie psuje ??/  :asmiliecry
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Lipca 2005, 16:39:11 »
Cytat: GLADIATOR
okej a jak to sprawdzic domowa metoda co sie psuje ??/
cieżko to tak sprawdzic gdyż zawsze mogą być dwie rózne rzeczy wydajace podobny dzwiek. Ja jak mam problem to jade do znajomego na podnosnik a nastepnie szarpięruszam wszystkie elementy ruchomo gumowe nadwozia i zawsze cos tam da sie wyeliminować  :roll:

tomasz

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Lipca 2005, 17:24:13 »

Ja podniosłem przód,skręciłem koła i powoli obracałem kołem jednocześnie ręką przytrzymując półoś.
Powinno być wyczówalne chrobotanie w przegubie.
A co do czasu z jakim jeździłem to dość długo tylko odgłosy jakie wydawał powodowały że nie było osoby która sięnie odwróciła-pełny dyskonfort.

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #18 dnia: 14 Lipca 2005, 19:26:54 »
Cytat: tomasz

Ja podniosłem przód,skręciłem koła i powoli obracałem kołem jednocześnie ręką przytrzymując półoś.
Powinno być wyczówalne chrobotanie w przegubie.
A co do czasu z jakim jeździłem to dość długo tylko odgłosy jakie wydawał powodowały że nie było osoby która sięnie odwróciła-pełny dyskonfort.

Dzieki Chopaki obacze co sie da zrobic i jutro postawie moja na lewarek.  :asmiliecry
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl

vito

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 14 Lipca 2005, 21:53:06 »
obstawiam na 99% przegub

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #20 dnia: 15 Lipca 2005, 15:21:55 »
Teraz  to juz mi stuka i przy skrecie w lewo i w prawo....jak przyspieszam majn gotttt was is das szajse love....... 76253651$#@!$%%&*((*&^  :asmiliecry    :asmiliecry    :asmiliecry    :asmiliecry    :asmiliecry    :asmiliecry    :asmiliecry    :aduh    :aduh    :csmoker
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #21 dnia: 15 Lipca 2005, 18:57:43 »
was is das szajse

Przegub(y)  ;)
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

tomasz

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 16 Lipca 2005, 06:51:50 »
Teraz  to juz mi stuka i przy skrecie w lewo i w prawo....jak przyspieszam majn gotttt was is das szajse love....... 76253651$#@!$%%&*((*&^  :asmiliecry    :asmiliecry    :asmiliecry    :asmiliecry    :asmiliecry    :asmiliecry    :asmiliecry    :aduh    :aduh    :csmoker

Znam ten ból-sam rodziłem.
Jeśli będziesz sam wymieniał to jedź do wulkanizatora niech Ci poluzuje nakrętkępiasty,to jest połowa sukcesu.
Przyjemnej pracy.

Toyo69

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 16 Lipca 2005, 09:06:12 »
Jeśli będziesz sam wymieniał to jedź do wulkanizatora niech Ci poluzuje nakrętkępiasty,to jest połowa sukcesu.

Albo żonke do auta i niech ciśnie ile3 sił na hamulec a Ty odkręcaj, ja tak zrobiłem  :wink: aha wcześniej należy przywalić paręrazy w środek ośki i to zdrowo,ale przez jakiś miedziany pręt albo cosik podobnego  :wink:  :wink:

Ps. tomasz, chyba wiem gdzie stoi twoja rollcia, kolo bramy wiazdowej do huty Pokoj  :P  :P

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #24 dnia: 16 Lipca 2005, 11:23:44 »
Dzieki za rady  :athunbsup
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl

tomasz

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 16 Lipca 2005, 14:13:23 »
Cytat: Toyo69

Albo żonke do auta i niech ciśnie ile3 sił na hamulec a Ty odkręcaj, ja tak zrobiłem  :wink: aha wcześniej należy przywalić paręrazy w środek ośki i to zdrowo,ale przez jakiś miedziany pręt albo cosik podobnego  :wink:  :wink:

Ps. tomasz, chyba wiem gdzie stoi twoja rollcia, kolo bramy wiazdowej do huty Pokoj  :P  :P

:D Aha,ostatnio chyba za często-tyle pracy  :D
A co do  przegubu
U mnie było tak:
Żonka obie nogi na napompowanym hamulcu
Kumpel dociskał klucz do piasty
A ja 1,5m rurką odkręcałem...i pękła fajka-fajnie nie.
Dodam że od około tygodnia nakrętka regularnie była sikana WD 40
Skończyło sięna rozcięciu nakrętki szlifierką,tylko że ja miałem cały zestaw naprawczy więc mogłem sobie na to pozwolić bo i tak wszystko było wymieniane.

Spro-ket

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 17 Lipca 2005, 01:39:25 »
Żonka obie nogi na napompowanym hamulcu
Kumpel dociskał klucz do piasty
A ja 1,5m rurką odkręcałem...i pękła fajka-fajnie nie.
Dodam że od około tygodnia nakrętka regularnie była sikana WD 40
Skończyło sięna rozcięciu nakrętki szlifierką,tylko że ja miałem cały zestaw naprawczy

a gdzie foty ?
- to dopiero byłby materiał szkoleniowy  :D

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #27 dnia: 17 Lipca 2005, 08:43:51 »
Ja raczej zrobie to w serwisie t/z autoryzowanym warsztacie w Szczecinie byłem i sprawdzili jak sie okazało 1 przegub LEWY koszt japońskiego 212 złotych a za robocizne 70 złotych. Więc chyba rozssądnie tym bardziej że jest to serwis autoryzowany made in japan AUTOARS z częściami JC .
A tak na przyszłość sprawdzajcie osłony gumowe na przegubach i nie tylko bo potem moga byc właśnie takie koszty ja gdybym odrazu zareagował i wymienił gume za 20 złotych napewno bym jeszcze dużo i długo pojezdził. Pozdrawiam HEJ
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Auris I 1,4 d4d
« Odpowiedź #28 dnia: 17 Lipca 2005, 15:04:10 »
Rok temu wymienialem przegub w carinie na jakis wyrob chyba JC.Piszę"chyba" bo dostalem go w woreczku foliowym w sklepie i nie wiedzialem co to jest.Pare miechow temu zaczal mi klekotac podczas skretu niezaleznie czy to na luzie czy pod obciazeniem.Zalamany jestem trwaloscia tych podrobek.Sprawdze jeszcze jakiej firmy jest ten przegubik.

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
« Odpowiedź #29 dnia: 18 Lipca 2005, 10:42:49 »
Cytat: carinus
Rok temu wymienialem przegub w carinie na jakis wyrob chyba JC.Piszę"chyba" bo dostalem go w woreczku foliowym w sklepie i nie wiedzialem co to jest.Pare miechow temu zaczal mi klekotac podczas skretu niezaleznie czy to na luzie czy pod obciazeniem.Zalamany jestem trwaloscia tych podrobek.Sprawdze jeszcze jakiej firmy jest ten przegubik.

Moze i tak ale bede wdzieczny za info tej marki, lecz z tego co wiem na internecie takie to mozna kupic za 149 złotych a ten co ja chcem kupic jest JAPOÑSKI i kosztuje o około 70 złotych wiecej, kupowałem juz w tej firmie czesci i tylko japonskie i jak do tej pory nie narzekam. Pozdrawiam.
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl