Autor Wątek: Tempomat Camry  (Przeczytany 13538 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rkowalczyk

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Tempomat Camry
« Odpowiedź #30 dnia: 20 Lutego 2011, 02:04:14 »
Ja mam podobny z tym problem, jedyna różnica to to że tempomat działał i od pewnego momentu przestał działać. Włączenie miałem opanowane"" więc na pewno dobrze z tym postępuje. Gdzie jest ten silniczek? pod maską gdzieś, czy od tego jest bezpiecznik jak myślicie? Kontrolka się świeci ale temp. nie działa. Pzdr Rafał

Offline tjedral

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #31 dnia: 20 Lutego 2011, 08:05:33 »
w III gen silniczek jest przy akumulatorze pod czarną plastikowa przykrywką. Jak nie wyswietla kodów i nie działa to u mnie była wina aktuatora (na szczęscie nie musiałem wiedzieć gdzie to jest ;)
pomocna dłoń z forum pomogła w usunięciu usterki
« Ostatnia zmiana: 20 Lutego 2011, 08:08:10 wysłana przez tjedral »
Toyota Camry Wagon Custom V6, 3.0, MT
Toyota Camry Sedan V6 GX , 3.0, AT

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #32 dnia: 20 Lutego 2011, 08:41:05 »
(na szczęscie nie musiałem wiedzieć gdzie to jest ;)

silniczek jest przy akumulatorze pod czarną plastikowa przykrywką

Czyli nie wiesz, ale jednak wiesz <diabel>
Głupiego słownictwa używam, mogłem powiedzieś silniczek, czy siłownik. Ehh, głupieje człowiek na starość...

Rkowalczyk, PW poszła.

3VZ.pl

camry0,5miliona

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 21 Stycznia 2017, 21:07:31 »
Witam. Mam pytanko. Czy druga linka, ta górna przy przepustnicy jest od tempomatu? Czyściłem ostatnio przepustnicę i miałem ją wyjętą. Może coś źle podpiąłem, bo tempomat dziwnie działa - szarpie samochodem i wachlują obroty. Poza tym czuć w trakcie jazdy takie jakby chwilowe przytłumienie silnika. Tak jakby go przyduszało. Chyba, że coś z linką od skrzyni coś nie tak. A ustawiłem jak w manualu (na 0-1 mm). Przed czyszczeniem przepustnicy tempo działał idealnie i nie przyduszało. Ale za to kiepsko palił i czasem gasł na wolnych. A teraz wolne w porządku i pali, ale poszarpuje i tempo wariuje.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl