Witam.
Ja swoją Yariskę zamówiłem na początku lipca 2022 r. z terminem dostawy - koniec listopada 2022. Od grudnia co miesiąc kontaktowałem się z dilerem i pytałem - to kiedy?. Każdorazowo otrzymywałem odpowiedź - wg systemu w następnym miesiącu

W lutym zakład w Kolin miał przerwę produkcyjną - brak komponentów.
Zwróciłem się do Toyota Central Europe o informację kiedy zamierzają zrealizować moje zamówienie. Otrzymałem następującą odpowiedź:
"Bardzo nam przykro z powodu przesunięcia terminu dostawy. Jest to spowodowane bezpośrednio z minionym czasem pandemii Covid19, i obecną sytuacją za wschodnią granicą. Niestety doprowadziło to do zakłóceń produkcyjnych i logistycznych w regularnej działalności wielu organizacji i w różnych branżach, także motoryzacyjnej. Zdajemy sobie sprawę z niedogodności wywołanych zaistniałą sytuacją, prosimy jednak o wyrozumiałość, wynikają one z czynników całkowicie od nas niezależnych.
Zweryfikowałam Pana zamówienie i zgodnie z zawartymi informacjami w naszym wewnętrznym systemie wynika, iż Pana zamówienie nadal oczekuje na potwierdzenie, czyli wyznaczenie terminu produkcji. Na chwilę obecną planowana data rozpoczęcia Pana zamówienia przypada na marzec bieżącego roku, natomiast planowana data dostarczenia Pana samochodu to przełom kwietnia/maja 2023.01.03.2023 w aplikacji MyT została wskazana fabryka, która zmontuje samochód, ale zamówienie jest nadal w trakcie przetwarzania.
Czekamy...