Autor Wątek: Nowy Yaris - Czas oczekiwania  (Przeczytany 73478 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Y IV & YC
Odp: Nowy Yaris - Czas oczekiwania
« Odpowiedź #210 dnia: 06 Grudnia 2023, 17:12:02 »
No to fajnie, zrozumiałem. Po prostu ja  lubię jeździć, a nie wyłącznie się przemieszczać.
Zapraszam do pierwszego lepszego centrum, poszalejesz sobie ;-).
Ach zapomniałem większość z nas którzy kupują takie auto zwykle porusza się po torze ;-) tylko jesteśmy tacy nieświadomi że można inaczej.
BTW Za chwile będę na parkingu i jak w każdy dzień kiedy tu przyjeżdżam będę podziwiał "miłośników jeżdżenia" co muszą nawracać na dwa razy po kilka razy parkują próbując się zmieścić itp.
No ale nic, czasem się do tego nie dorośnie że to nie podnosi jakości życia tylko ja pogarsza.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #211 dnia: 06 Grudnia 2023, 17:30:21 »
Zapraszam do pierwszego lepszego centrum, poszalejesz sobie ;-).
Ach zapomniałem większość z nas którzy kupują takie auto zwykle porusza się po torze ;-) tylko jesteśmy tacy nieświadomi że można inaczej.
BTW Za chwile będę na parkingu i jak w każdy dzień kiedy tu przyjeżdżam będę podziwiał "miłośników jeżdżenia" co muszą nawracać na dwa razy po kilka razy parkują próbując się zmieścić itp.
No ale nic, czasem się do tego nie dorośnie że to nie podnosi jakości życia tylko ja pogarsza.
Jednak nie rozumiesz różnicy miedzy przemieszczaniem się, a jeżdżeniem. Jest ona taka sama jak między odziewaniem się a ubieraniem. Tu rozmiar ani szybkość też nie mają znaczenia.

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Yaris IV
« Odpowiedź #212 dnia: 06 Grudnia 2023, 18:42:01 »
W sensie że trzeba mieć prestiżowe, drogie auto żeby jeździć a nie się przemieszczać? Albo nie wiem, trzeba wydać minimum ileś tam tysięcy? Jestem ciekaw Twojej argumentacji, bo to dla mnie egzotyka w punkcie widzenia świata :)

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #213 dnia: 06 Grudnia 2023, 18:43:18 »
W sensie że trzeba mieć prestiżowe, drogie auto żeby jeździć a nie się przemieszczać? Albo nie wiem, trzeba wydać minimum ileś tam tysięcy? Jestem ciekaw Twojej argumentacji, bo to dla mnie egzotyka w punkcie widzenia świata :)
Generalnie auto powinno mieć duszę. Niezależnie od tego ile kosztuje.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #214 dnia: 06 Grudnia 2023, 18:46:55 »
Czyli w grę wchodzą stare Porsche, Alfy Romeo, Ferrari do lat 90? :) czasy gaźników, nie uturbionych wolnossaków, Giugiaro?

Offline topoll

• Toyot Spamer
Nowy Yaris - Czas oczekiwania
« Odpowiedź #215 dnia: 06 Grudnia 2023, 18:51:26 »
Nie tylko, wiele MB, czy Lancii a nawet Fiatów się łapie. Po 1990 roku (nieco umownie) już dużo mniej jest takich. Ale SLS bezdyskusyjnie się łapie :)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #216 dnia: 06 Grudnia 2023, 19:12:53 »
W sensie że trzeba mieć prestiżowe, drogie auto żeby jeździć a nie się przemieszczać?
Odpowiedź podał Ci kolega
Generalnie auto powinno mieć duszę. Niezależnie od tego ile kosztuje.

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #217 dnia: 06 Grudnia 2023, 19:22:01 »
Wow, no to zazdro, pochwal się co to za cacko z duszą stoi u Ciebie w garażu. Sądząc po miniaturce to pewnie będzie jakiś klasyczny Mercedes, może SLC? :)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #218 dnia: 06 Grudnia 2023, 19:37:36 »
Rozszerzę Ci tą definicję, po pierwsze, to nie może być auto przedstawicieli handlowych i taksówkarzy i powinno w jakiś sposób wyróżniać się na ulicy. Dlatego np. wymieniłem nudną Yariskę na Opla Adam, indywidualnie skonfigurowanego,a pod koniec lat 80 Opla Astrę ma Mitsubishi Lancer. A to co stoi w moim garażu też nie jest popularne na drogach.
« Ostatnia zmiana: 06 Grudnia 2023, 19:39:57 wysłana przez pireus »

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #219 dnia: 06 Grudnia 2023, 19:41:08 »
Chyba już pisałem. C126 - 420 SEC. 1987 rok. Jeep też się łapie, czasem zarzuca focha ;) czasami mam go dość… a potem mi przechodzi - 12 lat jako daily jeździł. Aktualnie jestem w fazie „odbieram z warsztatu i wystawiam na sprzedaż” ;)
« Ostatnia zmiana: 06 Grudnia 2023, 19:43:38 wysłana przez topoll »

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #220 dnia: 06 Grudnia 2023, 19:54:00 »
To pewnie dlatego Toyota robi Yarisa 4 w ubogiej wersji Active i jednolitym kolorze dla przedstawicieli i taksówkarzy i w bogatszych wersjach które jednak przyciągają wzrok, zwłaszcza te w jaskrawych kolorach jak Spicy Orange :)
Natomiast co do duszy, o ile Lancer (evo) kwalifikuje się na auto z duszą, to zwykły Lancer czy tym bardziej Opel Adam to żadne auta z duszą :) to co topoll ma w garażu to jest faktycznie auto z duszą. Jeep chyba zależy od tego jaki. Mój znajomy ma Grand Cherookiego no to w sumie zwykle amerykańskie auto. Duży silnik i przestronna kabina, do tego napęd na cztery żeby w lesie wszędzie wjechać ale nic poza tym

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #221 dnia: 06 Grudnia 2023, 20:03:18 »
Kwestia duszy w Jeepie to tak z przymrużeniem oka. ;)
Po prostu mimo wszystko lubię ten samochód. Czasem wkurza ale potem zawsze mi przechodzi :D przejażdżka i banan na twarzy od ucha do ucha. Poza tym - nigdy nie zawiódł w trasie, zawsze wracaliśmy do domu na kołach.
« Ostatnia zmiana: 06 Grudnia 2023, 20:04:50 wysłana przez topoll »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #222 dnia: 06 Grudnia 2023, 20:19:26 »
No to fajnie, zrozumiałem. Po prostu ja  lubię jeździć, a nie wyłącznie się przemieszczać.
Dlatego kupiłeś aygo?
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Y IV & YC
« Odpowiedź #223 dnia: 06 Grudnia 2023, 20:21:55 »
Pireus z tym przyodziewaniem sie już pisałeś, wtedy też powiało takim samym "prestiżem" w stylu "bez metki nie ma podnietki". Jak dwie dekady temu mialem CXa to tacy jak ty gadali ze francuzy są be. Jak mialem pieknie brzmiaca  145-tke to gadali ze tylko golfik w dieselku bo alfa to tylko z lawetą, jak sporo ponad dekadę temu jezdzilem 156 z v6 pod maską to tacy jak ty pisali że bez gwiazdy nie ma jazdy, (a jezdzili starymi corsami czy innymi yariskami I gen i może stąd ta trauma na wieki), jak jezdzilem mito i po malutkim chipie i robiłem większość tych biemdabliu po niemcu na szaro to gadali że  babskie. Jak teraz kupuję auto za mniej niz 8 miesięczną pensję bo potrzebuje sprytnego narzedzia ulatwiajacego mi zycie to nagle lekcje filozofii ze samochod ma miec dusze.  Czlowieku ja juz sie pobawiłem mam prawie 50 lat, potrzebuje AGD ktore mi bedzie sluzyc bezproblemowo na co dzien a nie kapliczki do onanizowania sie w garażu ze sreberkami jak z korka po szamponie z napisem olufsen w wynajmie czy leasingu. Wyrosłem z kolorowych paciorków i w moim wieku symbolem statusu nie jest auto czy ubranie tylko bycie fit, mieszkanie w miejscu ktore się lubi, zajęcie które się lubi i parę innych rzeczy nie na to forum. Poza toba samym kazdy tutaj ma gdzies w co sie przyodziewasz i czym jezdzisz na grzyby.  To wgl wątek nie o tym.
« Ostatnia zmiana: 06 Grudnia 2023, 20:40:07 wysłana przez marx50 »

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #224 dnia: 06 Grudnia 2023, 21:13:28 »
Masz bardzo dużo racji, ale nie do końca.
Są samochody do tyrania i są do spełniania marzenia. Co niekoniecznie musi oznaczać szpanowanie.
Mam kumpla, spełnił swoje motoryzacyjne marzenie - kupił Isuzu VehiCross w rewelacyjnym stanie... zdecydowanie ciężko tym szpanować na ulicy...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl