Autor Wątek: Nowy Yaris - Czas oczekiwania  (Przeczytany 73314 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline boywrc

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris Hybrid
Odp: Nowy Yaris - Czas oczekiwania
« Odpowiedź #375 dnia: 01 Marca 2024, 12:20:44 »
Albo po prostu czeka na transport, jaka miałeś datę wpisaną do umowy?
No i jest, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

Offline Bercikmn

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C3 Aircross
« Odpowiedź #376 dnia: 02 Marca 2024, 20:29:29 »
Na umowie miałem "marzec 2024".
Nie wiem, jak jest z "czekaniem na transport". Mój wjechał do polski 30 stycznia. Faktura była wystawiona 31 stycznia z okresem płatności 30 dni i dealer cisnął ostro, żeby jak najszybciej dostać za niego pieniądze.
Zamawiając w październiku celowałem mniej więcej w środek marca, żeby na początku nie inwestować dodatkowo w felgi i zimowe opony (bo auto jest zawsze na letnich). Miałem niezłe szczęście, że w lutym tego roku wypadło lato i zimówki nie były potrzebne. Nikogo nie interesował termin z umowy. Jest auto, to trzeba je jak najszybciej zamienić na gotówkę.
« Ostatnia zmiana: 02 Marca 2024, 20:44:45 wysłana przez Bercikmn »

Offline Pawel S.

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris IV FL
« Odpowiedź #377 dnia: 02 Marca 2024, 22:58:30 »
Udało mi się wczoraj(01.03.2024) odebrać nowego Yaria zamówiony 8 styczna tego roku, tym razem poszło dość prędko a nie jak rok temu, że czekałem 9 miesięcy na auto

Offline boywrc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #378 dnia: 03 Marca 2024, 09:26:28 »
Na umowie miałem "marzec 2024".
Nie wiem, jak jest z "czekaniem na transport". Mój wjechał do polski 30 stycznia. Faktura była wystawiona 31 stycznia z okresem płatności 30 dni i dealer cisnął ostro, żeby jak najszybciej dostać za niego pieniądze.
Zamawiając w październiku celowałem mniej więcej w środek marca, żeby na początku nie inwestować dodatkowo w felgi i zimowe opony (bo auto jest zawsze na letnich). Miałem niezłe szczęście, że w lutym tego roku wypadło lato i zimówki nie były potrzebne. Nikogo nie interesował termin z umowy. Jest auto, to trzeba je jak najszybciej zamienić na gotówkę.
Dzięki, mam nadzieje ze uda się ogarnąć temat odbioru w przyszłym tygodniu. Ja zamówiłem całoroczne żeby był spokój z wymiana. W razie czego mam fabryczny komplet letnich 205/45/17 do sprzedania gdyby ktoś potrzebował.

Offline boywrc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #379 dnia: 03 Marca 2024, 09:33:15 »
Udało mi się wczoraj(01.03.2024) odebrać nowego Yaria zamówiony 8 styczna tego roku, tym razem poszło dość prędko a nie jak rok temu, że czekałem 9 miesięcy na auto
Gratulacje, jak wrażenia? Jestem ciekaw twojego porównania co się zmieniło. Z Premiere Edition sytuacja jest ciekawa o tyle, ze są dostępne na otomoto od ręki z rabatem 2-3k, na przykład ten:
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/toyota-yaris-130-km-hybryda-wersja-limitowana-rok-2024-ID6GcXEg.html

Offline Pawel S.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #380 dnia: 03 Marca 2024, 12:20:28 »
Mi najlepszą cenę jaką udało się osiągnąć w salonie(premiere edytion+JBL) to równo 127tys, jeszcze nie testowałem specjalnie silnika bo dopiero 100km zrobiłem ale wydaje się odrobinę bardziej elastyczny i żwawszy przy ruszaniu z samego elektryka. Ekrany za kierownicą też są bardzo fajne, mnóstwo możliwości personalizacji, niestety żeby wyłączyć system RSA czyli odpowiadający za pikanie po przekroczeniu prędkości na znakach trzeba zrobić kilka kliknięć, kamera cofania nadal słabiej rozdzielczości, ale jak dla mnie wystarczająca i w nocy dość dobrze widać, a sam ekran główny bardziej responsywny i chyba odrobinę szybciej działa, brak mi tylko przycisków wracania do głównego menu, co miałem poprzednio w 9 calowym ekranie. Ogólnie wrażenia jak najbardziej pozytywne :)

Offline boywrc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #381 dnia: 03 Marca 2024, 15:14:47 »
Mi najlepszą cenę jaką udało się osiągnąć w salonie(premiere edytion+JBL) to równo 127tys, jeszcze nie testowałem specjalnie silnika bo dopiero 100km zrobiłem ale wydaje się odrobinę bardziej elastyczny i żwawszy przy ruszaniu z samego elektryka. Ekrany za kierownicą też są bardzo fajne, mnóstwo możliwości personalizacji, niestety żeby wyłączyć system RSA czyli odpowiadający za pikanie po przekroczeniu prędkości na znakach trzeba zrobić kilka kliknięć, kamera cofania nadal słabiej rozdzielczości, ale jak dla mnie wystarczająca i w nocy dość dobrze widać, a sam ekran główny bardziej responsywny i chyba odrobinę szybciej działa, brak mi tylko przycisków wracania do głównego menu, co miałem poprzednio w 9 calowym ekranie. Ogólnie wrażenia jak najbardziej pozytywne :)
Jak brzmi ten JBL tak z ciekawości? Słychać różnicę? My wybraliśmy słabszy silnik bo odrobinę lepsze osiągi nie są w mieście kluczowe. Ciekaw jestem też czy czuć różnice w jeździe między 16" a 17". No i alarm, co dali?

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Yaris IV
« Odpowiedź #382 dnia: 03 Marca 2024, 18:17:13 »
Ciekaw jestem też czy czuć różnice w jeździe między 16" a 17".
Ja u siebie nie czuje różnicy. Bezpieczniejsze 16" bo jednak krawężniki czy dziury po zimie trochę mniej groźne dla felgi

Offline Pawel S.

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #383 dnia: 03 Marca 2024, 18:48:25 »
Jak brzmi ten JBL tak z ciekawości? Słychać różnicę? My wybraliśmy słabszy silnik bo odrobinę lepsze osiągi nie są w mieście kluczowe. Ciekaw jestem też czy czuć różnice w jeździe między 16" a 17". No i alarm, co dali?
miałem poprzednio 6 głośników, a teraz 8 głośników JBL i ja melomanem nie jestem a czuje ogromną różnicę, jest dużo głośniej i dźwięk jest czystszy z większą głębią jednocześnie, wcześniej też miałem 17 cali więc nie jestem w stanie powiedzieć różnicy, a jeżeli chodzi o alarm to tym razem mam BLE, Ma ktoś jakieś spostrzeżenia albo rady? bo nie miałem jeszcze z nim styczności, wiem tylko tyle, że mam zieloną diodę

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #384 dnia: 03 Marca 2024, 18:57:35 »
Ble nie jest alarmem tylko samym odcieciem
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline boywrc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #385 dnia: 04 Marca 2024, 13:07:27 »
Ble nie jest alarmem tylko samym odcieciem
Colin, a Ty jakie zabezpieczenie polecasz?

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #386 dnia: 04 Marca 2024, 13:17:06 »
Takie, którego nikt się nie spodziewa i nie jest montowane zgodne z instrukcją. Zyskasz dodatkowe kilka minut albo gość odstąpi zupełnie bo nie będzie przygotowany. Zwie się "Indywidulane" :)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline boywrc

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #387 dnia: 04 Marca 2024, 13:28:24 »
Takie, którego nikt się nie spodziewa i nie jest montowane zgodne z instrukcją. Zyskasz dodatkowe kilka minut albo gość odstąpi zupełnie bo nie będzie przygotowany. Zwie się "Indywidulane" :)
Rozumiem. I tak trzeba będzie zrobić. Dziękuję.

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Y IV & YC
« Odpowiedź #388 dnia: 04 Marca 2024, 14:17:52 »
Trochę pytanie nie na temat ale wie ktoś gdzie znajdę wyjaśnienie co znaczą "piknięcia" syreny alarmu cobra pro? czasem wydaje on jakieś nic mi nie mówiące pojedyncze dźwięki

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #389 dnia: 04 Marca 2024, 14:48:08 »
U mnie jak za gwałtownie  odchodzę po zamknięciu auta, to cobra raz daje sygnał.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl