Autor Wątek: Mody, zmiany, update  (Przeczytany 88210 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
Odp: Mody, zmiany, update
« Odpowiedź #75 dnia: 24 Stycznia 2023, 17:30:52 »
Mainfriendy oferują grzaną kierownicę gdyby ktoś chciał

https://a.aliexpress.com/_EvM4gJj
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline krzych55

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla1,8 HB
« Odpowiedź #76 dnia: 26 Stycznia 2023, 14:14:15 »
jak dla mnie cena nie do akceptacji, tym bardziej że to chińczyk, więc działa dopóki się nie zepsuje - o ile dotrze sprawny
Hi , Cena jest wysoka ale że to Chińczyk to nie problem bo cała elektronika przychodzi z Chin,, nawet ''Taki Amerykański''
iPhone jest tam produkowany więc nie ma co narzekać że to Chińczyk

Pozdro Krzycho

pireus

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: 26 Stycznia 2023, 16:22:09 »
Cena jest wysoka ale że to Chińczyk to nie problem bo cała elektronika przychodzi z Chin,, nawet ''Taki Amerykański''
Zapewniam Cie że inaczej wygląda produkcja , i jej jakość dla renomowanych firm a inaczej dla no name.

Offline KeriM36

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #78 dnia: 26 Stycznia 2023, 18:19:33 »
Cena jest wysoka ale że to Chińczyk to nie problem bo cała elektronika przychodzi z Chin,, nawet ''Taki Amerykański''

Różnice pomiędzy chińczykiem, a chińczykiem są - wszystko zależy od marki i powiązanej z tym pożądanej jakości produktu.
Ten licznik traktuję jako chińczyk marki chińczyk, dlatego będzie fajny dopóki się nie zepsuje, a o naprawie gwarancyjnej można pomarzyć - chyba że ktoś ma sprzedającego po drodze z/do domu/pracy
Toyota Corolla 2019 1.8 Hybrid Sedan Comfort
Fiat Punto Classic 2009 1,2 benzyna
Ford Ka II Titanium+ 2009 1,2 benzyna ->> DO SPRZEDANIA

Offline izam

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla HSD
« Odpowiedź #79 dnia: 10 Lutego 2023, 21:15:51 »
Co prawda update natywny a nie mod od chińczyka ;) ale po aktualizacji systemu mój ekran multimedialny (Toyota Smart Connect, rocznik 22') zaczął sygnalizować nadjeżdżający poprzecznie pojazd. Zarąbiście, już nie trzeba wgapiać się w lusterka podczas wyjeżdżania tyłem z parkingu. Mała rzecz a cieszy :)
Corolla TS 2.0 Executive, VIP, SkyView, JBL, Oxide Bronze

Offline DeLGS

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #80 dnia: 11 Lutego 2023, 00:34:41 »
Co prawda update natywny a nie mod od chińczyka ;) ale po aktualizacji systemu mój ekran multimedialny (Toyota Smart Connect, rocznik 22') zaczął sygnalizować nadjeżdżający poprzecznie pojazd. Zarąbiście, już nie trzeba wgapiać się w lusterka podczas wyjeżdżania tyłem z parkingu. Mała rzecz a cieszy :)

Piszesz o jakimś usprawnieniu funkcji (RCTA)? Czy nie masz tego u siebie i nagle przez czujniki parkowania coś takiego zaczęło działać?
Toyota Corolla MY23 TS 2.0 196km Style Oxide Bronze

Offline izam

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #81 dnia: 11 Lutego 2023, 02:44:33 »
Dokładnie tak jak napisałem. Ale mogę rozwinąć. Działanie funkcji ostrzegania o pojazdach nadjeżdżących z boku (tak - RCTA) do tej pory sygnalizowanego było wizualnie w lusterkach + brzęczyk. Teraz, oprócz tego, wyświetla się dodatkowo ostrzeżenie na wyświetlaczu inforozrywki (z której strony nadjeżdża pojazd).

Offline lukikow

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla e21 1.8
« Odpowiedź #82 dnia: 16 Lutego 2023, 21:48:51 »
Z roku 22 może być już RM23. Twoja wersja auta to ta po lifcie?
Jaką wersję oprogramowania wgrałeś?
Corolla TS 1.8 HSD, 2021, Executive, Manhattan Grey

Offline izam

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #83 dnia: 19 Lutego 2023, 13:53:49 »
Ekran inforozrywki z jednym przyciskiem. Nie wnikałem w wersję softu, wszystko samo się aktualizuje przez DCM. Auto odebrane miesiąc temu.

Offline lukikow

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla e21 1.8
« Odpowiedź #84 dnia: 20 Lutego 2023, 07:53:16 »
Czyli auto po lifcie.
Corolla TS 1.8 HSD, 2021, Executive, Manhattan Grey

Offline bbbb

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 1.5
« Odpowiedź #85 dnia: 14 Maja 2023, 11:06:00 »
Pytania do osób używających filtry K&F. Wyczytałem, że są to filtry wielokrotnego użytku i przy odpowiedniej konserwacji wytrzymują do 1,6 mln km. Zatem jak i czym czyścić/ konserwować taki filtr. I czym i jak nasączać taki filtr. I w końcu jakie są odczucia z eksploatacji takiego filtra i co na to ASO?

Online topoll

• Toyot Spamer
Mody, zmiany, update
« Odpowiedź #86 dnia: 14 Maja 2023, 11:38:45 »
W 99% placebo. Jako samodzielna instalacja w cywilnym samochodzie bez sensu. Więcej da separacja termiczna pobieranego powietrza.
« Ostatnia zmiana: 14 Maja 2023, 11:41:44 wysłana przez topoll »
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #87 dnia: 14 Maja 2023, 11:52:08 »
Dla KN jest dedykowany zestaw złożony ze zmywacza plus oleju do nasączania. ASO nic podważyć nie może.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline bbbb

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla 1.5
« Odpowiedź #88 dnia: 14 Maja 2023, 12:04:19 »
Miałem wątpliwości jak konserwować taki filtr, ale okazuje się to banalnie proste. Najpierw należy specjalnym preparatem spryskać "brudną" część filtra i odczekać aż preparat rozpuści brud. Po czym ciepłą wodą wypłukać(od czystej strony) brud. Po wyschnięciu nasączyć specjalnym preparatem i filtr gotowy do zamontowania. Interesował mnie też rachunek ekonomiczny, więc ustaliłem, że zestaw preparatów kosztuje ok. 60 zł. Czyli wydam jednorazowo(ok. 250 zł) na filtr i preparaty(chyba wystarczą na kilka czyszczeń) i nie muszę kupować klasycznego papierowego(wymieniam co ok. pół roku-ot tak mam od zawsze). Na jakiś wielki  efekt wow co do mocy nie liczę. Ale może przy lepszym przepływie powietrza silnik lżej pooddycha i może nawet symbolicznie spadnie spalanie?
« Ostatnia zmiana: 14 Maja 2023, 12:22:24 wysłana przez bbbb »

Online topoll

• Toyot Spamer
Mody, zmiany, update
« Odpowiedź #89 dnia: 14 Maja 2023, 12:17:46 »
Twoja pieniądz, Twój wybór.
Natomiast wymiana w sztywnym interwale czasowym, bez powiązania z przebiegiem to ekonomiczny bezsens. Tak naprawdę wymiana co zmiana oleju też nie jest ekonomiczna ale bez tego 95% użyszkodników by o tym nie pamiętała. Mniejsze opory przepływów jakieś znaczenie mają, ale w cywilnym użytku pomijalne. W wyczynie tak, próbują urwać co się da. Tak samo jak pompowanie kół azotem.
« Ostatnia zmiana: 14 Maja 2023, 12:22:59 wysłana przez topoll »
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl