Autor Wątek: Mody, zmiany, update  (Przeczytany 87961 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cinek

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Mody, zmiany, update
« Odpowiedź #270 dnia: 26 Marca 2024, 22:26:21 »
Jaki masz rozmiar tych opon
205/55R16

fabryczne letnie 205/55R16

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 1,5
« Odpowiedź #271 dnia: 26 Marca 2024, 22:49:36 »
Jaki masz rozmiar tych opon
205/55R16

fabryczne letnie 205/55R16

No to spokojnie zakładasz te https://www.oponeo.pl/felga-aluminiowa/dezent-ta-dark-6-50x16-5x114-30-et45-00#58652923 albo szukasz takich z ET 40 albo 39, 38, 35.
Szerokość felgi 6,5 cala jest idealna dla opony 205/55. Felgi 7-calowe też mogą być, ale wtedy z tą oponą łatwiej przytrzeć o krawężnik.

Rozumiem, że teraz masz felgi stalowe z oponami zimowymi, a letnie luzem?
« Ostatnia zmiana: 26 Marca 2024, 23:16:35 wysłana przez Jacek_63 »

Offline Cinek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #272 dnia: 27 Marca 2024, 08:15:36 »
A ten otwór centralny jest ok?

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #273 dnia: 27 Marca 2024, 08:55:57 »
Nie może być mniejszy niż 60.1mm. Jeśli będzie większy, to założysz pierścienie centrujące.
Kupując felgi podajesz jaki ma być o.c. (a najlepiej jakie auto) i dobry dostawca daje Ci w komplecie pierścienie. Niektórzy też nakrętki.

Offline tyskiGKS

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla E21
« Odpowiedź #274 dnia: 27 Marca 2024, 17:16:47 »
A jak to wgrywanie polega? będą się podpinali do auta?
Wprowadzeniu z 4 czujników 4 ich ID . W corolli masz możliwość przypisania 2 kompletów czyli 8 ID .
Testerem odczytuje z każdego koła osobno i potem poprzez OBD wprowadza te dane do sterownika .

Wysłane z mojego S23 Ultra przy użyciu Tapatalka
kupiłem auto na kołach 16' z czujnikami które były przypisane do auta. Dołożyłem moduł do monitorowania ciśnienia.
Po jakimś czasie dokupiłem felgi 17' z czujnikami, sprzedawca twierdził że z Toyoty.
Pojechałem do ASO dopisac czujniki z felg 17', jednak ASO sobie nie poradziło, twierdzili tez że to nie są one montowane przez salony toyoty. Wspominali też coś o problemach z komunikacją przez ten moduł?

Czy moduł to główny powód przez który nie dopisali tych czujników?
Co robić w tej sytuacji? wymieniać czujniki w 17' i klonować je z tymi z felg 16'?

Oczywiście mogę usunąc ten moduł, aż tak mi do życia on niepotrzebny..

Offline ZiE_MiA

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #275 dnia: 27 Marca 2024, 17:38:15 »
A jak to wgrywanie polega? będą się podpinali do auta?
Wprowadzeniu z 4 czujników 4 ich ID . W corolli masz możliwość przypisania 2 kompletów czyli 8 ID .
Testerem odczytuje z każdego koła osobno i potem poprzez OBD wprowadza te dane do sterownika .

kupiłem auto na kołach 16' z czujnikami które były przypisane do auta. Dołożyłem moduł do monitorowania ciśnienia.
Po jakimś czasie dokupiłem felgi 17' z czujnikami, sprzedawca twierdził że z Toyoty.
Pojechałem do ASO dopisac czujniki z felg 17', jednak ASO sobie nie poradziło, twierdzili tez że to nie są one montowane przez salony toyoty. Wspominali też coś o problemach z komunikacją przez ten moduł?

Czy moduł to główny powód przez który nie dopisali tych czujników?
Co robić w tej sytuacji? wymieniać czujniki w 17' i klonować je z tymi z felg 16'?

Oczywiście mogę usunąc ten moduł, aż tak mi do życia on niepotrzebny..
Tak moduł zakłóca komunikację z oryginalnym kompem, temat sam przerabiałem, wypnij ten dodatkowy moduł i powinno być ok

Offline Dreszcz

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS 1.8
« Odpowiedź #276 dnia: 29 Marca 2024, 21:55:46 »
Kupiłem do swojej białej Toyoty felgi „Borbet RE Black Glossy ,jak będe odbierać auto to będą jako drugi komplet,tylko nie wiem czy do letnich czy do zimówek.Co sądzicie o tej firmie?,w necie mają bardzo wysokie opinie

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #277 dnia: 29 Marca 2024, 22:04:33 »
Kupiłem do swojej białej Toyoty felgi „Borbet RE Black Glossy (...) Co sądzicie o tej firmie?,w necie mają bardzo wysokie opinie
Jedna z lepszych marek na rynku.

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #278 dnia: 30 Marca 2024, 09:41:49 »
Jedyny sposób na monitorowanie konkretnego ciśnienia w każdym kół z osobna w czasie rzeczywistym bez takich problemów to zmiana radia na te z androidem . Wtedy nie ma problemów z komunikacją , a ciśnienie widać cały czas.

Offline Maszynista

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota
« Odpowiedź #279 dnia: 31 Marca 2024, 21:45:30 »
Panowie a powiedzcie jaki kabel kątowy macie w swoich corollach RM 23?
Kupiłem jeden - za krótki, tzn wtyk kątowy który chce wpiąć w miejsce nad ładowarka nie dochodzi do końca. Konstrukcja gniazda jest taka, ze jest osadzone pol centymetra do środka przez co kabel nie dochodzi do końca. Mam nadzieje ze rozumiecie z opisu o co mi chodzi :)
Nie pomaga również zeszlifowanie boku kabla. Wyglada na to, ze kabel powinien mieć dłuższy wtyk o te 0,5cm.
Druga kwestia - w akcesoriach do tego auta jest podświetlenie nóg przedniego rzędu. Czy ktoś orientował się lub ma wiedzę co dokładnie jest tam zamontowane i w jaki sposób? Koszt tego w toyocie to przeszło tysiąc złotych…

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #280 dnia: 31 Marca 2024, 22:33:52 »
Kupiłem jeden - za krótki, tzn wtyk kątowy który chce wpiąć w miejsce nad ładowarka nie dochodzi do końca. Konstrukcja gniazda jest taka, ze jest osadzone pol centymetra do środka przez co kabel nie dochodzi do końca. Mam nadzieje ze rozumiecie z opisu o co mi chodzi :)
Mam taki kabel https://allegro.pl/oferta/szybki-kabel-katowy-90-led-usb-usb-typ-c-0-5m-dla-graczy-mcdodo-14549604585, ale moja Corolka jest z 2022...

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #281 dnia: 31 Marca 2024, 22:54:24 »

https://a.aliexpress.com/_EzRMTJj

Ta wtyczka załatwia temat.

Zerknij tu zobaczysz jak to wyglada w moim poście

https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=49552.225#new
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline Maszynista

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #282 dnia: 01 Kwietnia 2024, 10:56:29 »
Dziękuje za odpowiedz! Są to pewne alternatywy. Zamówię zobaczę jak to będzie się sprawowało, ale najbardziej byłbym zadowolony jednak z kabla w jednym kawałku bez przejściówek.
A jak z podświetleniem nóg? Ktoś miał/ma montował?

Offline tyskiGKS

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla E21
« Odpowiedź #283 dnia: 01 Kwietnia 2024, 11:36:01 »
Nie pomaga również zeszlifowanie boku kabla. Wyglada na to, ze kabel powinien mieć dłuższy wtyk o te 0,5cm.
Druga kwestia - w akcesoriach do tego auta jest podświetlenie nóg przedniego rzędu. Czy ktoś orientował się lub ma wiedzę co dokładnie jest tam zamontowane i w jaki sposób? Koszt tego w toyocie to przeszło tysiąc złotych…
Ja zamawiałem stąd: https://pl.aliexpress.com/item/1005004744285081.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.59.10041c24Y2oX13&gatewayAdapt=glo2pol
zamontowałem sobie oświetlenie we wszystkich 4 miejscach, święcą nonstop po przekręceniu kluczyka, nie przeszkadzają w nocy podczas jazdy.
Koszt w toyocie to zdzierstwo w biały dzień.

Offline Maszynista

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #284 dnia: 01 Kwietnia 2024, 11:54:48 »
Ja zamawiałem stąd: https://pl.aliexpress.com/item/1005004744285081.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.59.10041c24Y2oX13&gatewayAdapt=glo2pol
zamontowałem sobie oświetlenie we wszystkich 4 miejscach, święcą nonstop po przekręceniu kluczyka, nie przeszkadzają w nocy podczas jazdy.
Koszt w toyocie to zdzierstwo w biały dzień.

Wyglada to całkiem fajnie. Czy możesz opisać sposób montażu? Są dedykowane miejsca na diody? W aukcji widzę ze wiązka jest, nawet ktoś to zamontował to 2023 roku po lifcie - możesz opisać gdzie wpisałeś się wiązka?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl