Autor Wątek: Mody, zmiany, update  (Przeczytany 87933 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MaciekS

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Mody, zmiany, update
« Odpowiedź #330 dnia: 12 Maja 2024, 17:15:01 »
My mamy prawie gratis !!!
CH-R z bateryjką-wściekła biel. Teraz Corolla Cross.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #331 dnia: 12 Maja 2024, 17:25:16 »
Przykład z mojego podwórka, ale to samo jest np. w Audi/VW itd...
Po pierwsze artykuł sprzed 2 lat, dzisiaj nieaktualny, po drugie co to ma do płatnej aktywacji opuszczania i zamykania szyb pilotem w Toyocie? Chyba najprymitywniejszej funkcji, jaka jest dostępna, za darmo ,chyba we wszystkich współczesnych samochodach.
W artykule napisano
Podobną ofertę znajdziemy m.in. w Mercedesie czy audi. Za adaptacyjny asystent świateł drogowych Mercedes żąda od 24,90 zł (miesięcznie) po 609 zł za pakiet na trzy lata. Niemcy przygotowali nawet pakiet początkującego kierowcy z funkcją ograniczenia przyspieszenia i prędkości maksymalnej nie wyższej niż 120 km/h. Za taką opcję Mercedes inkasuje 6,9 zł miesięcznie lub 169 zł za trzyletni pakiet
A ja jakimś dziwnym trafem mając samochód z 2022 roku jakoś za to nie płacę i jest to za darmo na zawsze.
« Ostatnia zmiana: 12 Maja 2024, 17:28:14 wysłana przez pireus »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #332 dnia: 12 Maja 2024, 17:50:15 »
Cud, normalnie cud
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

pireus

• Gość
« Odpowiedź #333 dnia: 12 Maja 2024, 18:00:42 »
Cud, normalnie cud
Jak rozumiem za otwieranie okien z kluczyka w nowym samochodzie też zapłacisz, bo cudy nie zdarzają się zawsze, i jest to normalna sprawa.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #334 dnia: 12 Maja 2024, 18:58:28 »
Cud, normalnie cud
Jak rozumiem za otwieranie okien z kluczyka w nowym samochodzie też zapłacisz, bo cudy nie zdarzają się zawsze, i jest to normalna sprawa.
Przeczytaj ze zrozumieniem  co napisałem wcześniej i na jak zadae pytanie odpowiedziałem. Coś tam pisałem o szybach?

pireus

• Gość
« Odpowiedź #335 dnia: 12 Maja 2024, 19:18:58 »
Ja za to pisałem o szybach. Bo od tego wszystko się zaczęło.
Możesz ewentualnie mieć opcję domykania szyb, kiedy po wyjściu z auta przytrzymasz przycisk ryglowania drzwi na kluczykach.
Musisz ja aktywować odpłatnie w ASO (koszt ok 150zł)
Rozumiem, że za te funkcje, które podałes w linku, dosyć mało aktualnym, też musisz płacić?
« Ostatnia zmiana: 12 Maja 2024, 19:23:28 wysłana przez pireus »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #336 dnia: 12 Maja 2024, 22:01:36 »
Zawsze mnie zastanawiało dlaczego Toyota każe sobie płacić za aktywowanie wgranych już funkcji, które obsługują samochód ?
W  niemieckich autach też są "wgrane" funkcje za które trzeba zapłacić. Ja to wiem, a Ty dalej o "szybach" :) Mi akurat zrobili to za free w Toyocie, zaś za aktywację "wgranej" funkcji FLA w marce z Bawarii, musiałem zapłacić 840zł za "na zawsze" :) więc nie pisz farmazonów.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #337 dnia: 13 Maja 2024, 08:25:28 »
więc nie pisz farmazonów.
Nie wiem, kto pisze większe farmazony? Podajesz link dotyczący między innymi MB, który niewiele ma wspólnego z prawdą.  Ja w chwili zakupu, nie musiałem płacić za nic, stąd moje zdziwienie.

Offline karimoczo

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: `23 Corolla2.0
« Odpowiedź #338 dnia: 14 Maja 2024, 18:58:00 »
Czy jest możliwość ustawienie po podpięciu do OBD automatycznych świateł drogowych tak, aby uruchamiały się dopiero przy prędkości powyżej 60 kmh? Nie korzystam z tej funkcji gdyż światła drogowe często włączały się w terenie zabudowanym a umiejscowienie przycisku do włączania/wyłączania tej opcji to jakieś nieporozumienie. Nie mam świateł matrycowych (GR Sport + Dynamic).

W Aurisie było to lepiej rozwiązane. Nie rozumiem jak można psuć coś co działa dobrze :/

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #339 dnia: 14 Maja 2024, 18:59:38 »
Niestety nie
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline KrzysiekEg

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: corolla 23 1,8
« Odpowiedź #340 dnia: 15 Maja 2024, 18:38:02 »
Akurat ta funkcja działa u mnie doskonale. Włącza się kiedy trzeba, nawet w mieście i gaśnie, jak tylko kamera zobaczy światło z przeciwka. Po prawie 10 tys. km. z corollą ta funkcja bardzo mi odpowiada.
Bardziej irytuje mnie funkcja auto w klimie. Nie zapamiętuje ustawień włączenia kompresora klimatyzacji. Za każdym razem po włączeniu, muszę wyłączać przyciskiem ac kompresor. Po wyłączeniu klimy przez off i ponownym włączeniu kompresor znowu pracuje. W Priusie pamiętało.

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 1,5
« Odpowiedź #341 dnia: 15 Maja 2024, 19:50:32 »
(...)
Bardziej irytuje mnie funkcja auto w klimie. Nie zapamiętuje ustawień włączenia kompresora klimatyzacji. Za każdym razem po włączeniu, muszę wyłączać przyciskiem ac kompresor. Po wyłączeniu klimy przez off i ponownym włączeniu kompresor znowu pracuje. W Priusie pamiętało.
Poszukaj w ustawieniach w "telewizorze" - da się ustawić tak, że kompresor startuje tylko wtedy, gdy po uruchomieniu nawiewu (czyli wciskając pokrętło AUTO) naciśniesz klawisz AC (ten mały ostatni prawy), a samo naciśnięcie AUTO włącza tylko wentylator bez kompresora.
« Ostatnia zmiana: 15 Maja 2024, 19:53:19 wysłana przez Jacek_63 »

Offline Cronos

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 2023
« Odpowiedź #342 dnia: 15 Maja 2024, 20:20:15 »
Czy da się ustawić w serwisie, żeby ostrzegało mnie (dźwiękiem lub choćby komunikatem) gdy ruszę na światłach postojowych? Zdarza się że czekam pół godziny na parkingu i zmieniam na postojówki żeby nie świecić innym po oczach. Później gdy ruszam, regularnie zapominam zmienić na Auto. W dostępnych ustawieniach szukałem, ale nie ma takiego czegoś.
Corolla sedan tech+style 1,8 2023

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #343 dnia: 15 Maja 2024, 20:28:54 »
Niestety nie
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Mastdont

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1.8
« Odpowiedź #344 dnia: 16 Maja 2024, 11:44:25 »

Poszukaj w ustawieniach w "telewizorze" - da się ustawić tak, że kompresor startuje tylko wtedy, gdy po uruchomieniu nawiewu (czyli wciskając pokrętło AUTO) naciśniesz klawisz AC (ten mały ostatni prawy), a samo naciśnięcie AUTO włącza tylko wentylator bez kompresora.
[/quote]
Mógłbyś rozpisać ścieżkę w jakie ustawienia wchodzić? Ja wczoraj siedziałem 10 min i nie znalazłem takiej opcji, jedynie włączenie i wyłączenie wydajnej wentylacji.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl