Autor Wątek: Wizualizacja odległości dla czujników parkowania. Yaris22 Selection Style tech  (Przeczytany 6929 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pireus

• Gość
Czujniki parkowania dodali mi extra gratis
Czyli wygląda na to że faktycznie zainstalowali mi jakieś czujniki bez wsparcia systemowego :(
Czyli najprawdopodobniej Chińszczyzna.

Offline sandisk

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris 4
Gdybym wiedział że to jakieś chińskie będą to bym sobie za to zapłacił.
https://ibb.co/VDXgk1J
Szkoda gadać.

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
Te za które dopłacasz to też są akcesoryjne a nie oryginalne.

Offline sandisk

• Toyot Leżący
  • *
Ok, w takim razie napisze do delara o co chodzi. Może trzeba oprogramowanie wgrać.

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Yaris IV
Nie było ich w pakiecie tech

Ach, racja - pakiet z czujnikami to był przecież VIP :/ a nie Tech

Ale skoro masz Selection Style to jak mogłeś wziąć pakiet Tech który jest dedykowany do wersji wyposażenia Comfort?
« Ostatnia zmiana: 20 Stycznia 2023, 23:53:27 wysłana przez hindus »

Offline sandisk

• Toyot Leżący
  • *
Masz racje. Mam poprostu Selection Style + Extra czujniki parkowania tył/przód które dostałem gratis.
Salon odpisał że to są czujniki które nie są montowane przy produkcji i nie wspiera ich oprogramowanie, tak więc pikają tylko bez wizualizacji na ekranie.
No coż...

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Nie ma za co
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
katalog przyjmie wszystko na papierze

zapytaj handlowca, czy będzie pokazywało CI się to na ekranie zegarów:

Taka ciekawostka, u mnie pokazuje :) ale rzeczywiście czujniki z pakietu a nie dokładane u dilera

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Y IV & YC
katalog przyjmie wszystko na papierze

zapytaj handlowca, czy będzie pokazywało CI się to na ekranie zegarów:

Taka ciekawostka, u mnie pokazuje :) ale rzeczywiście czujniki z pakietu a nie dokładane u dilera
trochę odgrzewam kotleta ale niedawno miałem właśnie beke z kumpeli moje żony ktora chciała mi oczy wydrapać jak jej powiedziałem że ma chińskie czujniki za 50 zł(bo faktycznie takie miała). Bo jej dali to gratis w TOYOCIE! i jest warte 1000 zł a nie że z jakiegoś allegro. Byla przekonana że to fabryczne rozwiązanie. I tak przy okazji niezbyt to uczciwe ze strony dealerów (ostatnio o dealerach toyoty po blizszym kontakcie mam nienajlepsze zdanie) montować takie g.. i nie powiedziec co to jest.

Offline Ultima

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris
Po przeczytaniu tego wątku już zgłupiałem. Zamówiłem yarisa na wyprzedaży 2023 w wersji selection style z pakietem smart. Diler informował mnie że czujniki będą miały wizualizacje tak jak w yarisie gr sport który mieli za testówke i którym jeździłem. Czy wprowadzili mnie w błąd?

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
Nie, pakiet Smart dla rocznika 2023 oznacza fabryczne przednie i tylne czujniki parkowania a co za tym idzie jest też wizualizacja między zegarami.

Offline Ultima

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris
Nie, pakiet Smart dla rocznika 2023 oznacza fabryczne przednie i tylne czujniki parkowania a co za tym idzie jest też wizualizacja między zegarami.

Dziękuje, czuje sie uspokojony :)

Offline marx50

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Y IV & YC
Dokładnie, oczywiście w tym pakiecie jest parę innych ficzerów.
Tak nawiasem mówiąc mając kamerę to te wskaźniki potrzebne sa jak k.wie majtki.

Offline hindus

• Toyot Chodzacy
Kamera patrzy ze środka a czujniki Ci podpowiedzą jak coś będzie na linii słupka. Dodatkowo obiektyw w takiej chlapie jak ostatnio jest permanentnie usyfiony i przy opadach i kiepskiej widoczności naprawdę czujniki są bardziej pomocne :)
No i zostaje kwestia czujników z przodu, tam nie masz kamery a możesz nie zauważyć przeszkody typu niski słupek (wygodne też przy manewrach na parkingu bo możesz bliżej podjechać).

Offline T2023

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Yaris Cross
Dodatkowo czujniki są bardziej upierdliwe - piszczą, przez co trudniej je zignorować, zagapić się itp. Od przybytku głowa nie boli, lepiej mieć czujniki i kamerę  :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl