Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL  (Przeczytany 482386 razy)

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2023 postFL
« Odpowiedź #1455 dnia: 17 Sierpnia 2023, 12:05:22 »
Moim prywatnym zdaniem nie ma sensu dzwonić. Oni i tak wpisują to w system i trafia do backoffice a tam dopiero zajmują się realną odpowiedzią. Infolinia wie tyle ile dowie się z backoffice. Jak piszesz maila pomijasz etap rozmowy a sprawa trafia od razu gdzie trzeba. Mi na maila odpowiadali maksimum do 2 dni mniej więcej.
No mi zazwyczaj też, dlatego zadzwoniłem z zapytaniem. Szkoda, że nie da się skontaktować właśnie z tymi osobami co realnie na maile odpisują, bo na cholerę mi taka infolinia :P
Właśnie po to, by mieli czas odpisywać a nie gadać z klientami. Jak to u nas, jeden ma krótką konkretną sprawę a pięciu z gatunku „chcę wiedzieć ale nie wiem co” albo belmądziaków z Pcimia.
Rozumiem, ale od czegoś ta infolinia powinna być. Fakt, iż moje zgłoszenie jest w trakcie weryfikacji to mogę bez dzwonienia rozkminić, w czym więc może mi pomóc ta kobieta na telefonie? Jeśli nie chcą angażować tych którzy realnie weryfikują problem to powinni mieć choć warianty co może być tak bądź tak. Ja mogę na linii poczekać aż ona sobie znajdzie co ma mi powiedzieć, bo zakładam że nie jest to pierwsza taka sytuacja. Wtedy są w stanie zaspokoić ciekawość bądź uspokoić dzwoniącego klienta a mogą zawsze powiedzieć, że dokładna odpowiedź będzie udzielona mailowo. O różne rzeczy w życiu dzwoniłem ale z toyotą kontakt jest wyjątkowo ciężki, czy w salonie czy na infolinii. Każdy ma inną wersję, nie komunikują się między sobą. Tak samo chat na stronie toyoty, jest po to byś podał dane i skontaktuje się z Tobą doradca, bo przy pomocy czatu nic się nie da ustalić bo nie mają żadnych informacji :) ma on jedynie taką funkcję, żebyś zobaczył iż mają dostępny czat a jego rolą jest wskazanie Ci numeru telefonu bądź umożliwienie kontaktu z doradcą. Czasy się zmieniły i ludzie wiedzą jak znaleźć numer telefonu i na niego zadzwonić.

Wybaczcie frustracje, może za dużo wymagam od siebie i przekładam to na innych, że też tak powinni, bo jak ktoś się ze mną kontaktuje to staram się mu natychmiastowo odpowiedzieć. 3 doby bez odpowiedzi (tak wiem, 15.08 był wolny), to wg mnie za dużo oczekiwania na odpowiedź. Można zbudować system tak by odpowiedzieć krótkim mailem, że weryfikują, że czasem są takie problemy z tym systemem powiadomień i wrócą do mnie z odpowiedzią np. do 2 dni i utrzymać zgłoszenie w kolejce jako nierozwiązane itd.

Kenny, a przypadkiem nie wyładowali Ci samochodu w Hiszpanii? Był przecież przypadek, że w UK jakaś partia błędnie zjechała.
Pamiętam ten case, natomiast nie wiem czy wtedy ludzie dostali powiadomienie, że w Zeebrugge jest auto, bo ja takie dostałem, dopiero później było zmienione na Hiszpanię po jakimś tygodniu chyba. Oczywiście chciałbym to wiedzieć, czy tak się np. nie stało, natomiast to powinna toyota wiedzieć od razu, że takie coś się wydarzyło i dać odpowiedź, bo planowany transport był do Belgii. Nie lubię takich niepewności.
Pamiętam, że czasem też Rostock był jako status u ludzi :)
« Ostatnia zmiana: 17 Sierpnia 2023, 12:12:04 wysłana przez kenny »

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1456 dnia: 17 Sierpnia 2023, 12:15:40 »
Cóż powiedzieć, to nie Ty wymagasz za dużo tylko Twoja frustracja ;)
A na poważnie. Masz wiele racji, ze swojej strony mam nadzieję, że Ci trochę opadnie frustracja jak się wypiszesz tutaj. Niestety nic więcej Ci nie jesteśmy w stanie pomóc :(
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1457 dnia: 17 Sierpnia 2023, 12:18:49 »
Rzucilem okiem na starsze posty to wtedy ludzie mieli wciąż ikonkę statku i transport do Zeebrugge, więc u mnie mogli co najwyżej do Hiszpanii zawieźć z Belgii auto XD w co wątpię jednak, bo logistycznie chyba nie mają takich szlaków, tylko wypakowują we Włoszech czy Hiszpanii i wtedy rozwożą po południowej Europie. Z Belgii chyba tam by nie zajechał :) chyba że kogoś z EU zachodniej trzeba było szybciej obsłużyć niż transport na wschód :P

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1458 dnia: 17 Sierpnia 2023, 12:22:09 »
Nie wschód a całą północną Europę, oprócz UK i IRL.
Ile już masz ten status?
Już znalazłem, 3 dni to jeszcze pikuś, pewnie zaraz wskoczy Ci Mszczonów.
« Ostatnia zmiana: 17 Sierpnia 2023, 12:25:12 wysłana przez topoll »

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1459 dnia: 17 Sierpnia 2023, 12:39:15 »
Nie wschód a całą północną Europę, oprócz UK i IRL.
Ile już masz ten status?
Już znalazłem, 3 dni to jeszcze pikuś, pewnie zaraz wskoczy Ci Mszczonów.
Nie wiem dokładnie ile, bo szczerze mówiąc nie monitorowałem tego za granicą jak byłem. Przyszedł sms 7 sierpnia, że w Zeebrugge i później nic więcej. No i sprawdziłem wtedy w apce i było Zeebrugge. Później chyba jeszcze w międzyczasie patrzyłem i było to samo. A bodajże 14 sierpnia jak sprawdziłem to Walencja i wtedy już żadnego sms nie dostałem, że się to zmieniło.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1460 dnia: 17 Sierpnia 2023, 12:58:32 »
Miałem na myśli ile widzisz ten status.
Dlatego ja sprawdzam codziennie... ;)

Offline boniu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1461 dnia: 17 Sierpnia 2023, 14:28:36 »
U mnie wróciło do Transportu Zeebrugge i telefon od dilera że w przyszłym tygodniu odbiór samochodu.
Toyota Rav4 2.5 Exe AWDi 8X8 Elite Blue MY23

Toyota Corolla 2.0 TS Exe + Vip + JBL
Zamówienie: 7.12.2021 -> Anulowanie zamówienia przez Toyote: 10.10.2022

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1462 dnia: 17 Sierpnia 2023, 14:29:33 »
U mnie wróciło do Transportu Zeebrugge i telefon od dilera że w przyszłym tygodniu odbiór samochodu.

No to super!
Gratki :D

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1463 dnia: 17 Sierpnia 2023, 15:54:25 »
OH Bristol Portbury ETA 18:08 5:30…

Offline Roe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1464 dnia: 18 Sierpnia 2023, 08:20:09 »
OH jest już holowany do portu, a co ciekawe wcześniej wspominania przeze mnie Morning Lisa, która miała być 4,5h wcześniej zatrzymała się u wejścia do kanału. Widocznie OH traktują priorytetowo.  :-)

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1465 dnia: 18 Sierpnia 2023, 09:56:41 »
OH jest już holowany do portu, a co ciekawe wcześniej wspominania przeze mnie Morning Lisa, która miała być 4,5h wcześniej zatrzymała się u wejścia do kanału. Widocznie OH traktują priorytetowo.  :-)
i słusznie, że traktują go priorytetowo, wszak płyną nim NASZE samochody ;)

I zacumował.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1466 dnia: 18 Sierpnia 2023, 10:26:37 »
Cytat: TCE
Szanowny Panie,

Dziękujemy za kontakt.

W odpowiedzi na Pana zapytanie chcielibyśmy poinformować, iż zgodnie z informacjami przekazanymi przez Producenta zamówiony przez Pana samochód nadal znajduje się w transporcie (poza Polską).

O konkretnym terminie dostawy samochodu do stacji zostanie Pan poinformowany bezpośrednio przez Autoryzowaną Stacje Dealerską Toyota Kraków Anwa, która również udzieli Panu wszelkich informacji dotyczących finalizacji procesu zakupu samochodu.

W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań, pozostajemy do dyspozycji.

No, dowiedziałem się aż nadto na moje zapytanie skąd taka zmiana w aplikacji na Hiszpanię :) Rzeczywiście, do takiej właśnie odpowiedzi przeklejonej z jakiegoś szablonu potrzebowali 4 dni.

Offline Roe

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1467 dnia: 18 Sierpnia 2023, 10:34:07 »
No faktycznie wyczerpali temat.
A w salonie co mówią?

Offline Emerceen

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 GR Sport
« Odpowiedź #1468 dnia: 18 Sierpnia 2023, 10:34:58 »
Cytat: TCE
Szanowny Panie,

Dziękujemy za kontakt.

W odpowiedzi na Pana zapytanie chcielibyśmy poinformować, iż zgodnie z informacjami przekazanymi przez Producenta zamówiony przez Pana samochód nadal znajduje się w transporcie (poza Polską).

O konkretnym terminie dostawy samochodu do stacji zostanie Pan poinformowany bezpośrednio przez Autoryzowaną Stacje Dealerską Toyota Kraków Anwa, która również udzieli Panu wszelkich informacji dotyczących finalizacji procesu zakupu samochodu.

W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań, pozostajemy do dyspozycji.

No, dowiedziałem się aż nadto na moje zapytanie skąd taka zmiana w aplikacji na Hiszpanię :) Rzeczywiście, do takiej właśnie odpowiedzi przeklejonej z jakiegoś szablonu potrzebowali 4 dni.

To jest bardzo ładnie ubrana w słowa w stylu korporacyjnym odpowiedź: "Nie wiemy" :)

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1469 dnia: 18 Sierpnia 2023, 11:00:09 »
No faktycznie wyczerpali temat.
A w salonie co mówią?
Nie maja info by auto było już w PL. Proszę się nie martwić aplikacja płata figle. Akurat żona z nimi gadała i powiedzieli jej (nie wiem czy to mialo miec dobry wydzwiek) ale ze toyota ma duzo samochodow i maja teraz problemy z nawigacja jesli ktos pojechal w EU, bo ten ich internet szwankuje, bo jest za duzo aut i jest to w trakcie aktualizacji... no i ze to moze miec wplyw na apkę :) takze tak

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl