Autor Wątek: Przegląd gwarancyjny poza ASO Toyota  (Przeczytany 25508 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
Odp: Przegląd gwarancyjny poza ASO Toyota
« Odpowiedź #105 dnia: 14 Lutego 2023, 20:40:27 »
To mogłaby być motywacja do zatrzymania takiego "skoczka", żeby znowu gdzieś nie skoczył :-). Ale raczej widzę jest spora rotacja personelu pierwszego kontaktu, do nikogo nie powiesz "panie Janku" bo często widzisz go pierwszy i ostatni raz. Także myślę każdy ma to w d^^ie. Jest klient to trzeba go golić, póki nie pojechał gdzie indziej. Chyba że w swoim ASO masz jakieś nieformalne kontakty, a każda znajomość kiedyś może się przydać.

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #106 dnia: 14 Lutego 2023, 22:22:34 »
+500/2 tyg. u mnie.

Współczuję gdzie ci tak mówili? TMP ma jasno napisane -+/1000km lub -+/30dni

Mając w którakolwiek stronę conajmniej godzinę dojazdu do ASO dla mnie takie rozwiązanie, żeby zostawić auto „po drodze” do pracy to temat abstrakcyjny, wiec wszystko zależy od punktu widzenia.
Dokładnie tak, ja mam 15 min do ASO, z ASO do pracy też jakieś 15 min. Dlatego wygodniej mi skorzystać z najbliższego ASO i auta zastępczego.

tak z ciekawostki o ile płatne zastępcze auto? Niektóre Aso wołają za 150zł min.

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #107 dnia: 14 Lutego 2023, 22:40:38 »
tak z ciekawostki o ile płatne zastępcze auto? Niektóre Aso wołają za 150zł min.
Ja przy przegladzie nic nie płaciłem za zastepcze. Był to co prawda Yaris i przepraszali że nie automat ale miałem to gdzieś. Z ASO do pracy mam 10 min więc mi było wszystko jedno.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #108 dnia: 14 Lutego 2023, 23:56:40 »
Ja przy przegladzie nic nie płaciłem za zastepcze. Był to co prawda Yaris i przepraszali że nie automat ale miałem to gdzieś. Z ASO do pracy mam 10 min więc mi było wszystko jedno.

Ja też miałem za darmo z zastrzeżeniem, że tylko na czas serwisu (przewidywane 3h), więc nie mogę wziąć o 8 i oddać po 16, co mi średnio pasowało, bo o tej porze, to pół h w jedną stronę... Na szczęście mieli kolejkę do myjni, a z moim się nie spieszyli, bo nie czekałem na miejscu, a zastepczak nie był im potrzebny. Jako rekompsate za dłuższy czas oczekiwania pozwolili odebrać o której mi pasuje:D
« Ostatnia zmiana: 14 Lutego 2023, 23:58:26 wysłana przez firek »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: 15 Lutego 2023, 08:08:16 »
Jako rekompsate za dłuższy czas oczekiwania pozwolili odebrać o której mi pasuje:D
To faktycznie łaskawcy  :grin: . Ja zawsze odbierałem o której godzinie chciałem i raczej to jest normalne bo klient płaci i wymaga.

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V hybr AWD
« Odpowiedź #110 dnia: 15 Lutego 2023, 08:20:34 »
A ja się tak zastanawiam... Kupiłem auto w salonie jakieś 20-25min drogi i od domu i od pracy. Tam też byłem na pierwszym serwisie i naprawiałem zderzak po uszkodzeniu parkingowym. Przy okazji zrobili mi wymianę ramienia wycieraczki i naprawili skrzypiącą ładowarkę indukcyjną. Do niczego nie mogę się przyczepić, ale... Mam też inne ASO, które jest po drodze z pracy do domu. Jakieś może 5min od pracy i zastanawiam się, czy się nie przenieść... Jak myślicie - warto trzymać się swojego, czy jednak iść w wygodę? Nie patrzą jakoś krzywo na takich "skoczków" ?
Rzuć monetą. Zadziała podobnie jak odpowiedzi do tak postawionego pytania.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #111 dnia: 15 Lutego 2023, 17:28:38 »
Ja zawsze odbierałem o której godzinie chciałem i raczej to jest normalne bo klient płaci i wymaga
W tym wypadku nie płaci

pireus

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: 15 Lutego 2023, 17:46:18 »
W tym wypadku nie płaci
Bo zapłacił za przegląd i odbiera samochód kiedy chce i kiedy jest mu wygodniej, nikt łaski nie robi.

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
« Odpowiedź #113 dnia: 15 Lutego 2023, 18:38:46 »
"Ja miałem zastępczy za darmo", "ja nie miałem" - czyli jasnej zasady nie ma i trzeba czapkować?
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #114 dnia: 15 Lutego 2023, 18:42:18 »
W tym wypadku nie płaci
Bo zapłacił za przegląd i odbiera samochód kiedy chce i kiedy jest mu wygodniej, nikt łaski nie robi.

Odbiera swój oczywiście kiedy chce, ale zdaje zastępczy wtedy, kiedy chce jego właściciel (czyli ASO), no chyba, że zapłaci za przedłużenie

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #115 dnia: 15 Lutego 2023, 20:40:34 »
Na pierwszym przeglądzie dali mi NX'a (w Szczecinie Toyka i Lex to jeden właściciel) zero ograniczeń czasowych, zero kasy dodatkowo, jedyny warunrk to pow.100km przejechane ' dotankować tak jak było przy odbiorze.
Na drugim analogicznie, ale Camry po lifcie.
Nissan w Szczecinie od ok. 10 lat zawsze dawał auto na przegląd i z zasady lepsze niż miałem.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #116 dnia: 15 Lutego 2023, 20:45:53 »
Odstawiłem kilka dni temu W169 na akcję serwisową. Na zastępczy dali nowiutkie GLC.

NieToyota

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

pireus

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: 15 Lutego 2023, 21:43:54 »
Odbiera swój oczywiście kiedy chce, ale zdaje zastępczy wtedy, kiedy chce jego właściciel (czyli ASO), no chyba, że zapłaci za przedłużenie
Nie wiem z jakiego ASO korzystasz, ale mi zawsze dawali samochód na tyle godzin ile chciałem, byle zdać go przed zamknięciem firmy. Oczywiście wcześniej uprzedzałem, że potrzebuję samochód zastępczy.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #118 dnia: 15 Lutego 2023, 23:18:46 »
Nie wiem z jakiego ASO korzystasz, ale mi zawsze dawali samochód na tyle godzin ile chciałem, byle zdać go przed zamknięciem firmy. Oczywiście wcześniej uprzedzałem, że potrzebuję samochód zastępczy
A ja nie bardzo wiem czego ty się czepiasz. Uprzedzili mnie, że samochód tylko na czas usługi - widać takie mają zasady i tyle. Usługa zajęła im 4h zamiast umówionych 3 i wyszli tu frontem do klienta, oferując "gratis" w formie przedłużenia wypożyczenia samochodu na czas, który mu odpowiada. Ja czułem się usatysfakcjonowany, obie strony zadowolone. Po co szukasz problemu na siłę?

PS: i nie pisz, że masz "za darmo", bo jak porównasz kosztu serwisu w obydwóch markach, to wyjdzie Ci, że płacisz (a nawet przepłacasz) nie tylko za samochód zastępczy, ale też za parkowanie Twojego auta na ich parkingu i kawę, którą Cie "poczęstowali". Nie ma nic za darmo.
« Ostatnia zmiana: 15 Lutego 2023, 23:22:11 wysłana przez firek »

Online topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #119 dnia: 15 Lutego 2023, 23:36:01 »
Odstawiłem kilka dni temu W169 na akcję serwisową. Na zastępczy dali nowiutkie GLC.

NieToyota

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Właśnie sobie uświadomiłem, że wcześniej negocjowałem z nimi zakup nowego samochodu (a konkretnie GLB) ...
Jednak finalnie grzecznie podziękowałem i zrezygnowałem z tematu. Nie był dla mnie konkurencyjny względem RAV4.
Może uznali, że nie wszystko jeszcze stracone?
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl